Neler Yeni

X3440 overclock tavsiyesi

lavodees

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yiğit irgi
2. el sistem topladım ama ekran kartım eksik. Aklımda birkaç soru var onları yazmadan önce sistemim :
xeon x3440
Msi h55 p31 anakart (anakartın üzerinde e33 yazıyor ama biosta p31 yazıyor)
14 gb ddr3 1333 mhz ram
256 gb ssd
Cougar xtc 500 500w 80+ psu
Zalman z3 plus kasa
Snowman m200 kule tipi soğutucu
Arada kaldığım 3 tane ekran kartı var
1. gtx 760 yada 750 ti
2. gtx 1050
3. gtx 960
Diğer forumlarda ilk ikisi için oc gerekmez yazmışlar ama gtx 960 için oc yapılması lazımmış. Şimdi benim anakartım gtx 960 ekran kartını beslemek için yeterli oc yapmama izin verir mi , ne kadar overclock yapmam lazım , psu ve soğutucu yeterli mi Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
2. el sistem topladım ama ekran kartım eksik. Aklımda birkaç soru var onları yazmadan önce sistemim :
xeon x3440
Msi h55 p31 anakart (anakartın üzerinde e33 yazıyor ama biosta p31 yazıyor)
14 gb ddr3 1333 mhz ram
256 gb ssd
Cougar xtc 500 500w 80+ psu
Zalman z3 plus kasa
Snowman m200 kule tipi soğutucu
Arada kaldığım 3 tane ekran kartı var
1. gtx 760 yada 750 ti
2. gtx 1050
3. gtx 960
Diğer forumlarda ilk ikisi için oc gerekmez yazmışlar ama gtx 960 için oc yapılması lazımmış. Şimdi benim anakartım gtx 960 ekran kartını beslemek için yeterli oc yapmama izin verir mi , ne kadar overclock yapmam lazım , psu ve soğutucu yeterli mi Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Önce size X3440 deneyimimi anlatayım stok olarak kullanırken 750tidan 1 tık iyi bir ekran kartı ile kullanmaya kalktım işlemci en fazla %50 - %60 besliyor yani işlemci stok performansında gtx 750Tİ bile beslemiyor diyebiliriz. 2. olarak anakartınız üstün bir overclock kapasitesine sahip değil overclock anakarta hasar verebilir veya anakart oc yapmanıza izin vermez. 3. olarak snowman M200 stok halde işlemciyi maksimum 73 derecede gezdirir (çok benzerini kullanıyordum) siz bide oc yaparsanız çok ısınır ve sistem kapanır , kısacası o soğutucuyla iş olmaz. 4. olarak o okuduğunuz 960 oc olayı yanlış işlemciniz zaten hız aşırtıldığında zar zor besler bide siz ekran kartına oc yaparsanız hiç yetişemez kararsızlık oluşur.

Uzun lafın kısası bu konfigürasyonla bir yere varamazsın Donanım arşivinin X3440 videolarına bak kullandığı anakart ve soğutucu en üst düzeylerden biri o sebeple ben oc yapmanızı önermiyorum ki iyi bir verim de alamazsınız zaten. Çünkü aynılarını bende denedim ve olmadı bizzat deneyimlerimi size aktardım. en sonunda ben satıp imza yerinde yazan sistemime geçtim ve ekran kartımın tam performansından yararlanabiliyorum şu an. siz o ekran kartlarından herhangi birini alırsanız yüksek ihtimalle hiçbirinin tam performansını alamıyacaksınız iyi bir soğutucu alıp oc deneyebilirsiniz ama anakartınız fazla elverişli değil.

Son düzenleme:

lavodees

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yiğit irgi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önce size X3440 deneyimimi anlatayım stok olarak kullanırken 750tidan 1 tık iyi bir ekran kartı ile kullanmaya kalktım işlemci en fazla %50 - %60 besliyor yani işlemci stok performansında gtx 750Tİ bile beslemiyor diyebiliriz. 2. olarak anakartınız üstün bir overclock kapasitesine sahip değil overclock anakarta hasar verebilir veya anakart oc yapmanıza izin vermez. 3. olarak snowman M200 stok halde işlemciyi maksimum 73 derecede gezdirir (çok benzerini kullanıyordum) siz bide oc yaparsanız çok ısınır ve sistem kapanır , kısacası o soğutucuyla iş olmaz. 4. olarak o okuduğunuz 960 oc olayı yanlış işlemciniz zaten hız aşırtıldığında zar zor besler bide siz ekran kartına oc yaparsanız hiç yetişemez kararsızlık oluşur.

Uzun lafın kısası bu konfigürasyonla bir yere varamazsın Donanım arşivinin X3440 videolarına bak kullandığı anakart ve soğutucu en üst düzeylerden biri o sebeple ben oc yapmanızı önermiyorum ki iyi bir verim de alamazsınız zaten. Çünkü aynılarını bende denedim ve olmadı bizzat deneyimlerimi size aktardım. en sonunda ben satıp imza yerinde yazan sistemime geçtim ve ekran kartımın tam performansından yararlanabiliyorum şu an. siz o ekran kartlarından herhangi birini alırsanız yüksek ihtimalle hiçbirinin tam performansını alamıyacaksınız iyi bir soğutucu alıp oc deneyebilirsiniz ama anakartınız fazla elverişli değil.
Bu sistemi çok fazla kullanmıyacağım gtx 750 ti yada gtx 760 gibi ekran kartında aşırı fazla darboğaz olmazsa kullanıcam (csgo valorant gibi oyunlar oynarım) yinede önermezseniz satıp elimde anakart olduğu için ddr4 sistem toplarım

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
Bu sistemi çok fazla kullanmıyacağım gtx 750 ti yada gtx 760 gibi ekran kartında aşırı fazla darboğaz olmazsa kullanıcam (csgo valorant gibi oyunlar oynarım) yinede önermezseniz satıp elimde anakart olduğu için ddr4 sistem toplarım
ben önermiyorum hocam bence masraf etmeden daha güncel bir sistem kurun yoksa bu sistem paranıza ve zamanınıza yazık eder. yani normalde gtx 750Tİ valoda 200 fps aldırıyor ama x3440 ile 100-120 de takılı kalıyor drop falan yiyorsunuz işlemci eski olduğundan kaynaklı. işlemcide avx kodlaması yok ve bu performansta önemli bir etken. o sebeple oyuna girdiğinizde işlemci %40 ekran kartı %60 kullanılıyor saçma bir durum meydana geliyor yani işlemci tam gücünü oyuna yansıtmıyor garip bi olay.

lavodees

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yiğit irgi
ben önermiyorum hocam bence masraf etmeden daha güncel bir sistem kurun yoksa bu sistem paranıza ve zamanınıza yazık eder. yani normalde gtx 750Tİ valoda 200 fps aldırıyor ama x3440 ile 100-120 de takılı kalıyor drop falan yiyorsunuz işlemci eski olduğundan kaynaklı. işlemcide avx kodlaması yok ve bu performansta önemli bir etken. o sebeple oyuna girdiğinizde işlemci %40 ekran kartı %60 kullanılıyor saçma bir durum meydana geliyor yani işlemci tam gücünü oyuna yansıtmıyor garip bi olay.
O zaman elimdeki parçaları satıp ddr4 sisteme geçiş yapayım yardım ettiğin için teşekkürler

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,939
İsim
Hacı
OC her türlü iyi olur.
900tl civarına RX 570 4GB alabilirsiniz bu işlemciye.

lavodees

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yiğit irgi
Başlık '2.250 TL'lik Bilgisayar Toplama Hikayemiz ve İncelemeler' https://forum.donanimarsivi.com/konu/2-250-tllik-bilgisayar-toplama-hikayemiz-ve-incelemeler.358262/

Aynı işlemci ve serisinde anakart ile birkaç küçük farkla sistem toplamış konusunu açmıştım.

Belki fikir olabilir diye bırakıyorum.
Onun kullandığı anakart yanlış hatırlamıyorsam 1156 anakartlar arasında en üst düzeylerde olan anakart bendeki düşük seviye bir anakart ama yinede tam emin değilim elimde ekran kartı eksik ekran kartı olarak gtx 760 alıp test edicem ve yapabildiğim kadar oc yapıcam olmazsa yapıcak bir şey yok olurda oc yapabilirsem 6 7 ay bu sistemi kullanıp sonrasında ddr4 sisteme geçicem
Mesaj otomatik birleştirildi:

OC her türlü iyi olur.
900tl civarına RX 570 4GB alabilirsiniz bu işlemciye.
Daha iyi bir anakart almam lazım ve artık bu sisteme daha fazla para harcamak istemiyorum dediğim gibi ekran kartını alıp test edicem beni idare edicek seviyedeyse biraz kullanıp ddr4 sisteme geçicem olmazsa parçaları satıp ddr4 sistem toplarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,136
Üyeler
167,439
Son üye
mehmet445
Top Bottom