Neler Yeni

Yardım X870 mi alınmalı B850'mi ?

Krmm

80+ Bronze
Beyler toplayacağım sistemi komple yazıp konuyu uzatmayim. İşlemci olarak 9800x3d sipariş geçecem. Ekran kartım ise şuanlık değişmeyecek. 4070 Tİ kullanıyorum. Lakin şöyle bir durum var. 6000 serisi ekran kartları çıktığında anakartımı ve işlemcimi değiştirmeden sadece ekran kartımı değiştirip 6090 veya 6080 çekecem. O yüzden bunu da dikkate alaraktan şuan anakart seçimi yaparken alttaki ikisinden hangisini sipariş geçeyim ? Başka anakart önermeyin rica ediyorum. Alttaki ikisinden birini alacam kesin olarak.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
Sinan Aba
Beyler toplayacağım sistemi komple yazıp konuyu uzatmayim. İşlemci olarak 9800x3d sipariş geçecem. Ekran kartım ise şuanlık değişmeyecek. 4070 Tİ kullanıyorum. Lakin şöyle bir durum var. 6000 serisi ekran kartları çıktığında anakartımı ve işlemcimi değiştirmeden sadece ekran kartımı değiştirip 6090 veya 6080 çekecem. O yüzden bunu da dikkate alaraktan şuan anakart seçimi yaparken alttaki ikisinden hangisini sipariş geçeyim ? Başka anakart önermeyin rica ediyorum. Alttaki ikisinden birini alacam kesin olarak.

Asus diye bir anakarta bu kadar para vermek mantıklı değil bence b serisi anakarta göre çok pahalı ben 10k'ya asrock x870 aldım

Krmm

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asus diye bir anakarta bu kadar para vermek mantıklı değil bence b serisi anakarta göre çok pahalı ben 10k'ya asrock x870 aldım
Aslında o iki anakartı seçmemin özel bir nedeni var hocam. O iki anakartta da Q-CODE var. Hatayı nokta atışı tespit etmeye yarayan bir özellik. Düşük seviye anakartlarda bu özellik yok. Ben zamanında çok sıkıntı yaşadım ve hangi parçada sorun olduğunu bulana kadar iflahım gevredi. O yüzden içim rahat bir şekilde yeni sistemi kullanmak istiyorum. En azından bir sorun yaşarsam bu özellik sayesinde arızayı kolayca tespit ederim.

slayerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Beritan Korkusuz
X870E-E aldım çok memnunum, indirimde almıştım gerçi şirkete özel olarak ama yine olsa yine alırdım

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
963
İsim
Göksel Gündüz
B850 çipsetli anakart alırsan 2. veya 3. M2 SSD slotlarına SSD taktığında ekran kartın PCI E x16'dan X8 hızına düşer. Bu da oyunlarda %1-%2'lik bir FPS düşüşüne neden olur.

X870'de herhangi bir düşüş yaşamazsın.

Screenshot_1.jpg

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Krmm
Top Bottom