Neler Yeni

X870, X670, B650 arasindaki farklar nelerdir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin yıldırım
Bütçe
12000
Arkadaşlar ben pc topluyorum anakart alacağım fakat kafam allak bullak abi bunlar arasındaki fark nedir? Pc açılış süresinde ya da uygulama açılış süresinde herhangi bir fark oluyor mu ? Allah rızası için yardım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Merlin
Arkadaşlar ben pc topluyorum anakart alacağım fakat kafam allak bullak abi bunlar arasındaki fark nedir? Pc açılış süresinde ya da uygulama açılış süresinde herhangi bir fark oluyor mu ? Allah rızası için yardım.
işlemciniz ekran kartınıız nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci Ryzen 9800x3d ekran kartı daha almadım. 5000 serisini bekliyorum. 4080 süper ve ya 5080 almayı düşünüyorum.

asko56

80+ Silver

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
HasHoca
Valla bende bilmiyorum. Abi biri şu konuyu açıklasın artık.
Hocam X serisi anakartlar B serisi anakartlara göre daha fazla sokete sahip , vrm olayı var ve chipset olarak daha güçlü , bu yüzden daha üst düzey sistemler için kullanılıyor . B serisi anakartlar ise biraz orta düzeye kaçıyor , sizin sisteminizde üst düzey olacağı için X serisi bakmalısınız .

Rogas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Rogas
Harika bir bilgiye sahip değilim ama hocalarım gelene kadar merakını gidersin. Pcle4.0 desteği m2 slot adeti , rgb çıkışına kadar fark ediyor. 9800x3d alıyorsan üst düzey bir sistemin var anakarta da masraf yapmalısın
Hatta bu fark x870 lerin içinde bile değişim gösteriyor.
Misal Asrock pro Rs giriş asrock steel legend bir üstü bunlarda bile ufak tefek farklar var pro rs 3.ssd slotu gen 3 steel legend gen4

Yani geleceğe dönük olsun parçaların güzel
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu linkten x870 basıp Asus asrock msi ların kendi içinde sıralamasına bakabilirsin
Link Alıntıdır

Linkte ankartların tüm bilgilerinde yer alıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin yıldırım
Hocam X serisi anakartlar B serisi anakartlara göre daha fazla sokete sahip , vrm olayı var ve chipset olarak daha güçlü , bu yüzden daha üst düzey sistemler için kullanılıyor . B serisi anakartlar ise biraz orta düzeye kaçıyor , sizin sisteminizde üst düzey olacağı için X serisi bakmalısınız .
Vrm ve chipset bana ne gibi avantaj sağlayabilir?

Harika bir bilgiye sahip değilim ama hocalarım gelene kadar merakını gidersin. Pcle4.0 desteği m2 slot adeti , rgb çıkışına kadar fark ediyor. 9800x3d alıyorsan üst düzey bir sistemin var anakarta da masraf yapmalısın
Hatta bu fark x870 lerin içinde bile değişim gösteriyor.
Misal Asrock pro Rs giriş asrock steel legend bir üstü bunlarda bile ufak tefek farklar var pro rs 3.ssd slotu gen 3 steel legend gen4

Yani geleceğe dönük olsun parçaların güzel

Bu linkten x870 basıp Asus asrock msi ların kendi içinde sıralamasına bakabilirsin
Link Alıntıdır

Linkte ankartların tüm bilgilerinde yer alıyor
Teşekkürler inceleyeceğim şimdi 🙏🏼🙏🏼

Top Bottom