Neler Yeni

XBOX Series S vs PC !

WCAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Cengiz Balkiraz
Sistemim kötü. Ve diyelim ki bilgisayardan oyun oynamayacağım. Günlük kullanımlar(Google, Youtube vs.) ve Canlı Dersler açısından sistemimi geliştirmek, sistemimi daha iyi yapmak için sistemime ne ekleyebilirim? Youtube izlerken 720p'de kasıyor çünkü. (128 gb SSD var bu arada.)

Penguen

80+ Silver
Soran arkadaşa: Sistemim çok eski, sadece çok eski intel bir işlemci, 4gb ram ve 128 GB SSD var. Ben de XBOX Series X + PC güçlendirmesi düşündüm. Ama en azından kasmadan youtube izleyebilmek ve 2-3 yıl boyunca kasmadan LOL oynayabilmek için APU bir sistem şart ama bütçemi aşıyor. Bu yüzden de maalesef sadece pc alabilecek gibi gözüküyorum. Malum Türkiye şartları. 18 yaşında da olmadığım için çalışamıyorum ve ailemi de fazla zorlamak istemiyorum. Kendi gelirimi sağlamak ve kendime istediğim sistemi ve ekipmanları alabilmek için Youtube'da yabancılara yönelik İngilizce içerikler çekmeyi düşündüm fakat sonra vaz geçtim. Nereye kadar ilerleyebilirim ki ? Ya da ne kadar kazanabilirim ? Türkiye daha 18'e basmadan yordu(16). Çalışmaktan dolayı bu hayattan erken göçeceğiz.
Anakartına uyumlu güzel bir işlemci maks. 200 liraya bulunur. Yanına eski bir kart alırsın, 1000 liradan aza kapatırsın. RAM de ucuz, ekstra 4 GB RAM'i DDR3 ise 100-150 arasına bulursun. Sistemi hızlandırmak istersen 120 SSD takarsın yeter. LoL'ü SSD'ye kurmaya gerek yok zaten.

• Beğen
Reaksiyonlar: WCAN

Turantac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Alperen Turan
İlgilendiği Kategoriler
Müzik
Steam
Argo
Discord
ArGo#2828
Bende aynı kararsızlık durumunu yaşadım. 2. el xbox one x alacaktım sonradan rdr2'nin Türkçe dil desteği olmadığını gördüm ve vazgeçtim. Neden xbox alacaktım onu söyliyeyim: Param yaz sonu maksimum 5 bin olur diye düşünmüştüm. Çok şükür bir miktar daha para kazandım. Henüz pc yada xbox'ım yok ama inşallah alacağım

WCAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Cengiz Balkiraz
Anakartına uyumlu güzel bir işlemci maks. 200 liraya bulunur. Yanına eski bir kart alırsın, 1000 liradan aza kapatırsın. RAM de ucuz, ekstra 4 GB RAM'i DDR3 ise 100-150 arasına bulursun. Sistemi hızlandırmak istersen 120 SSD takarsın yeter. LoL'ü SSD'ye kurmaya gerek yok zaten.
Teşekkürler. Peki senin anlattığın bir tür sistem youtube, whatsapp, discord, google gibi genel kullanımlarda kastırır mı ? Çünkü şuan bu sistemle youtube'da 720p izleyemiyorum, kasıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende aynı kararsızlık durumunu yaşadım. 2. el xbox one x alacaktım sonradan rdr2'nin Türkçe dil desteği olmadığını gördüm ve vazgeçtim. Neden xbox alacaktım onu söyliyeyim: Param yaz sonu maksimum 5 bin olur diye düşünmüştüm. Çok şükür bir miktar daha para kazandım. Henüz pc yada xbox'ım yok ama inşallah alacağım
İnşallah alabilirsin. Hangisin alacaksın ? Pc mi Xbox mı ?

Turantac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Alperen Turan
İlgilendiği Kategoriler
Müzik
Steam
Argo
Discord
ArGo#2828
Teşekkürler. Peki senin anlattığın bir tür sistem youtube, whatsapp, discord, google gibi genel kullanımlarda kastırır mı ? Çünkü şuan bu sistemle youtube'da 720p izleyemiyorum, kasıyor.

Laptop alacağım :)

Turantac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Alperen Turan
İlgilendiği Kategoriler
Müzik
Steam
Argo
Discord
ArGo#2828
  • Beğen

Penguen

80+ Silver

Anakartın modelini yaz. Takabileceğin işlemcileri söylesinler. Çok kötü değilse az masrafla sıkıntısız 1080p video veya LoL oynayacak bir sistem yapabilirsin.

WCAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Cengiz Balkiraz
Anakartın modelini yaz. Takabileceğin işlemcileri söylesinler. Çok kötü değilse az masrafla sıkıntısız 1080p video veya LoL oynayacak bir sistem yapabilirsin.
Bilgisayar o kadar eskiki, 9-10 yıl öncesinden (belki daha da eski) ona göre bir işlemci bulunabilir mi bilemiyorum. Zaten şuan pc de ekran kartı da yok. Sadece bir tane işlemci, 4GB Ram, 128Gb SSD

Penguen

80+ Silver
Bilgisayar o kadar eskiki, 9-10 yıl öncesinden (belki daha da eski) ona göre bir işlemci bulunabilir mi bilemiyorum. Zaten şuan pc de ekran kartı da yok. Sadece bir tane işlemci, 4GB Ram, 128Gb SSD
Dostum o bilgisayarlara da işlemci bulunuyor. Sen anakartının chipsetini öğren. Burada alabileceğin en iyi işlemciyi söylerler. Maksimum 100-150 liradır. Türkiye'de bulamazsan Aliexpress'den alırsın. Ekran kartını da eski bir şey alırsın oynarsın istediğin oyunu.

• Beğen

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,952
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Arkadaşlar selam!

4-5 ay sonra bir pc almayı ya da toplamayı düşünüyordum. Monitörümü de şimdiden aldım. Bugün bir video gördüm. Adam pc almak ya da toplamak yerine XBOX Series S alın diyordu. Game Pass ile bir sürü oyun oynayabiliyormuşuz. Fakat tabi ki bazı bilgisayar oyunları orada yok yine de( LOL, Valorant gibi).

Sizce oyun yönü, çokluğu açısından XBOX Series S mi yoksa bi PC mi daha iyi olur.( PC'yi 4500-5000 civarında almayı düşünüyorum. Sinerji'de falan o civarlarda GTX 1050 li çok güzel sistemler var.) Bu arada Game Pass alsak da içindeki oyunları oynayabilmek için almamız gerekiyor mu yine de ? Şuan 3700 civarı falan. Eğer XBOX Series S al falan derseniz alıp 1000-1500 lirada canlı dersler vs için şuanki bilgisayarıma birkaç parça alacağım. Aldığım parçalar da LOL oynatırsa bir de LOL oynarım PC'den, çünkü konsoldan LOL oynanmıyor malumunuz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Pcde lol oynatması yeterliyse series s daha mantıklı olur.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Arkadaşlar selam!

4-5 ay sonra bir pc almayı ya da toplamayı düşünüyordum. Monitörümü de şimdiden aldım. Bugün bir video gördüm. Adam pc almak ya da toplamak yerine XBOX Series S alın diyordu. Game Pass ile bir sürü oyun oynayabiliyormuşuz. Fakat tabi ki bazı bilgisayar oyunları orada yok yine de( LOL, Valorant gibi).

Sizce oyun yönü, çokluğu açısından XBOX Series S mi yoksa bi PC mi daha iyi olur.( PC'yi 4500-5000 civarında almayı düşünüyorum. Sinerji'de falan o civarlarda GTX 1050 li çok güzel sistemler var.) Bu arada Game Pass alsak da içindeki oyunları oynayabilmek için almamız gerekiyor mu yine de ? Şuan 3700 civarı falan. Eğer XBOX Series S al falan derseniz alıp 1000-1500 lirada canlı dersler vs için şuanki bilgisayarıma birkaç parça alacağım. Aldığım parçalar da LOL oynatırsa bir de LOL oynarım PC'den, çünkü konsoldan LOL oynanmıyor malumunuz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Xbox Series S alıp yanına da Xbox GamePass ekleyin. GamePass'teki oyunları ayrıca almanıza gerek olmuyor, sorunuza yanıt olarak. Daha sonra Valo, LoL gibi düşük sistem isteyen oyunları oynamak ve günlük işleri halletmek için bir PC toplayabilirsiniz.

• Beğen

WCAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Cengiz Balkiraz
Hepinize teşekkürler. Çok fazla düşündüm. Kuzenimle de fazlaca konuştum. Eğer bütçem 5000 -5500 civarı olursa i3 10105F + gtx 1650 + 8GB Ram ve SSDsi olan bir hazır sistem almayı düşünüyorum. 18 yaşında olmadığım için mecbur baba parası, ondan böyle düşünmek zorundayım.

Eğer daha az bir bütçe söylerse XBOX Series S + Game Pass + Sistem Geliştirmesi yapacağım. XBOX Series S'de Game Pass'den dolayı birçok kaliteli ve güzel oyunu oynayabilecek olmam beni fazlasıyla cezbetse de PC de bir o kadar mantıklı geldi. Bir sürü farklı güzel oyun var. Arkadaşlarımla birlikte oynayabilecek olmam çok güzel. Galiba XBOX'da oynarsam aynı oyunu PC'den oynayan bir arkadaşımla birlikte oynayamayacağım.

Çok fena zordayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,856
Üyeler
161,925
Son üye
banetlliğ
Top Bottom