Neler Yeni

Çözüldü✓ Xeon 3440 eksik çekirdek göstermesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bahadır Büyükeskil
Başlıkta da görüldüğü üzere bugün xeon x3440 işlemci taktım. 8 çekirdek olmasına rağmen bilgisayarım 4 çekirdek gösteriyor. Aygıt yöneticisinden baktığımda 8 çekirdek gösteriyor orda bi sıkıntı yok ama cpu z den baktığımda 4 görüyorum. Bunu formatla düzeltebilir miyim yada başka çözüm yolu var mı?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
4 sanal çekirdeği var bildiğim kadarıyla ondan dolayı

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
4 core 8 thread olması lazım doğru gösteriyor kısaca

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
Görev yöneticisi> performans > cpu bide ordan bakın.
1652209760335.png

Şu kısımda ne yazıyor?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
windows tuşu + r tuşuna aynı anda basın, çıkan kısma msconfig yazın bir panel açılıcak, panelin üst kısmından önyükleme sekmesine gelin ve gelişmiş seçeneklere basın, orda işlemci sayısı diye bir kutu olucak onu işaretleyip 8'i işaretleyip kaydedin. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar kontrol edin.
1652210315565.png
1652210327016.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bahadır Büyükeskil
windows tuşu + r tuşuna aynı anda basın, çıkan kısma msconfig yazın bir panel açılıcak, panelin üst kısmından önyükleme sekmesine gelin ve gelişmiş seçeneklere basın, orda işlemci sayısı diye bir kutu olucak onu işaretleyip 8'i işaretleyip kaydedin. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar kontrol edin.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Orayı en başta denedim ama 4 ten fazla gözükmüyor. Eski işlemcim 2 core 4 thread Di. Onla bi ilgisi olabilir mi?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
Orayı en başta denedim ama 4 ten fazla gözükmüyor. Eski işlemcim 2 core 4 thread Di. Onla bi ilgisi olabilir mi?
Olabilir tam emin değilim. İşlemci değiştirdikten sonra format attınız mı? Ordan da olabilir. Tam emin olmadığım için şunu bunu yapın diyerek sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bahadır Büyükeskil
Olabilir tam emin değilim. İşlemci değiştirdikten sonra format attınız mı? Ordan da olabilir. Tam emin olmadığım için şunu bunu yapın diyerek sizi yanlış yönlendirmek istemem.
Format denemedim son çare olarak tutuyorum. Sanırım format atmadan da çözülecek gibi değil

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
Format denemedim son çare olarak tutuyorum. Sanırım format atmadan da çözülecek gibi değil
Büyük ihtimalle öyle. Birde bios resetlemeyi deneyin. Pili çıkarıp 5dk sonra geri takın. (pil çıkardıktan sonra tüm elektriği kesin psu'ya kablo takılı olmasın dışardan)

Top Bottom