Neler Yeni

Xiaomi 14 cihazına custom rom önerisi

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Bay fahare
Resmi rom kurunca cihazın ilk haline geri dönüyor onu mu diyosunuz?
Hayır kurduğunuz rom ile açılıyor fakat bl kilitliyor 1 hafta beklemek zorunda kalıyorsun beğenmez isen (mi flash ile kurulan resmi stock romlardsn bahsediyorum)

Zzabuza

80+
Twrp üzerinden değil cihazın resmi romunu kurmamizdan bahsediyorum
Lock dosyasını flashlamadiginiz surece kilit kapanmaz. Mi flash üzerinden clear all data secmelisin.

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Bay fahare
Lock dosyasını flashlamadiginiz surece kilit kapanmaz. Mi flash üzerinden clear all data secmelisin.
Bilmiyordum teşekkürler boşa 1 hafta beklemisim enayi gibi zaten Xiaomi de sağlam kazık attı 5G versiyonunda hyper os var bu böyle kaldı bende custom ROM kurim bari dedim(mi 11 lite)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ElxanEsgerli
arkdaslar adamdan hesabi aldim. adam cok dedi ki ben yapamadim ondan ucuza sattim sana falan yoksa acip rom attirip pahaliya satardim. zor bela adamdan hesabi aldim tak diye acildi valla sasirdim hsdfshfashdfas

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Xiaomi cihazlar; üretimde Çin, Global, Hindistan olarak ayrılıyor diye biliyorum. Ürünün arkasındaki etikette yazan kodun sonunda C yazıyorsa Çin, G yazıyorsa Global, I yazıyorsa Hindistan. Çin cihazında bootloader kilidi kapalı şekilde sadece Çin ROM'u kullanabilirsiniz. Şayet bootloader kilidi kapalı olmasına rağmen Çin cihazına Global ROM kurarsanız cihaz brick olur. Bootloader kilidiniz açıksa cihaz nerenin üretimi olursa olsun tüm ROM'ları kullanabilirsiniz.

Cihazınız büyük ihtimalle global. Xiaomi'nin sitesinden IMEI'yi kontrol edip ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ElxanEsgerli
Xiaomi cihazlar; üretimde Çin, Global, Hindistan olarak ayrılıyor diye biliyorum. Ürünün arkasındaki etikette yazan kodun sonunda C yazıyorsa Çin, G yazıyorsa Global, I yazıyorsa Hindistan. Çin cihazında bootloader kilidi kapalı şekilde sadece Çin ROM'u kullanabilirsiniz. Şayet bootloader kilidi kapalı olmasına rağmen Çin cihazına Global ROM kurarsanız cihaz brick olur. Bootloader kilidiniz açıksa cihaz nerenin üretimi olursa olsun tüm ROM'ları kullanabilirsiniz.

Cihazınız büyük ihtimalle global. Xiaomi'nin sitesinden IMEI'yi kontrol edip ekran görüntüsü atabilir misiniz?
yanitiniz icin cok tesekkurler cihazimin model numarisi soyle 23127PN0CG ben bildigim kadariyla hindistan global diye geciyor sanirim. cihaz hindistan cihazi bildigim kadariyla ve hindistan rom u ile geliyor arkadas xiaomi arama uygulmasi gelsin diye bl acmadan manuel gecis endoneziyaya gecmis oda olmayinca bl acmis ve taiwan rom yuklemis cihaza oyle maksatina ulasmis ama bu sefer de integrityler gitmis diye google pay calismiyor
1739051674544.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

suan eu rom indiriyorum onu kuracagim cihaza bl acik vaziyyetde suan. moderatorsunuz diye soyluyorum hocam ben azerbaycanliyim ve turkcem biraz kotu ola bilir kusura bakmayin diger forumlarda buna gore cokkez cezalandiriliyorum ondan dedim jadsfdshfsa
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 saat once yeni eu rom surumu cikmis yeniyi mi indireyim sizce?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
yanitiniz icin cok tesekkurler cihazimin model numarisi soyle 23127PN0CG
Hindistan cihazı değil, arkadaş yanlış söylemiş. Direkt Global cihaz bu. Sonu I ile bitiyor Hindistan cihazlarının.

ben bildigim kadariyla hindistan global diye geciyor sanirim.
Evet, öyle. Global olarak geçiyorlar. Yani, Hindistan cihazına tüm ROM'ları kurabiliyorsunuz. Bootloaderi kilitlediğinizde de sorun yaşatmıyor. Kodunun sonu I ile biten Hindistan cihazlarının Global'den tek farkı NFC çipi bulundurmamaları. Hindistan cihaza Global ROM yükleseniz ve ayarlarda NFC gözükse bile çalışmaz. Çünkü donanımsal desteği yok.

cihaz hindistan cihazi bildigim kadariyla ve hindistan romu
Dediğim gibi, cihaz Global. Hindistan değil. ROM Hindistan olabilir. Global cihaza tüm ROM'ları kurup bootloader kilitleyebilirsiniz diye biliyorum.

arkadas xiaomi arama uygulmasi gelsin diye bl acmadan manuel gecis endoneziyaya gecmis oda olmayinca bl acmis ve taiwan rom yuklemis cihaza oyle maksatina ulasmis ama bu sefer de integrityler gitmis diye google pay calismiyor
Endonezya'da normalde Xiaomi uygulamaları vardı fakat son modellerde ona da Google uygulamaları geldi. Son kale Taiwan. Ona da yakında gelir Google uygulamaları. Integrity sorununa gelelim, büyük ihtimalle manuel geçiş esnasında bir sorun oldu. Integrity o yüzden patladı. Bootloader kilidini açıp Mi Flash'tan Taiwan ROM'unu lock seçeneğiyle flashladığınızda sorunsuz şekilde kullanabiliyor olmanız lazım. Nitekim internette böyle yapan çok. Integrity sorunu yahut Widevine L1 lisans sorunu yaşamamışlar.

2 saat once yeni eu rom surumu cikmis yeniyi mi indireyim sizce?
Evet, yeniyi indirin. Ayrıca EU ROM kurulu iken sakın bootloader kilidini kapatmayın. Cihaz brick olur.

moderatorsunuz diye soyluyorum hocam ben azerbaycanliyim ve turkcem biraz kotu ola bilir kusura bakmayin diger forumlarda buna gore cokkez cezalandiriliyorum ondan dedim jadsfdshfsa
Bizim forum bu konuda biraz rahat, sıkıntı yok. :D

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Alperen Yılmaz
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ikinci el Xiaomi 14 cihazı satın aldım. Kendim azerbaycandayım sizin parayla 20k TL'ye aldım. Aldığım arkadaşın söylediğine göre cihazı 2024 Aralık ayında kutudan çıkarmış ikinci telefon olarak. Cihaz Hindistan cihazı olduğu için Hindistan ROM'u ile geliyormuş. Cihaz içerisinden ROM değişmekle Endonezya'ya geçmiş Xiaomi arama uygulaması gelsin diye fakat olmayınca taiwana geçmeye karar vermiş onun içinde bootloader kilidi açmış ve yazılımcı bir arkadaşına taiwan ROM'u kurdurmuş ve bl kapatmışlar. Şu an cihazda orijinal taiwan ROM'u yüklü ve bl kapalı.

Böyle olunca normalde tüm Google güvenlik sertfikatlarını geçmesi gerek fakat bende sadece Basic integrityden geçiyor nedenini anlamadığım şekilde. Bu yüzdende Google Pay gibi hizmetlerden yararlanamıyorum şu an. Cihaza global veya india ROM'u indirirsem ve bl kapatırsam geri gelirler mi bilmiyorum. Ama ben orijinal Xiaomi ROM'u kurmak istemiyorum çünkü biliyosunuz globale çıkardıkları ROM'lar ne kadar sıkıntılı ve özellikleri kırpılmış oluyor. Şu an aklımda böyle bir şey var bl açayım Xiaomi EU ROM yükleyeyim ve kendilerinin Gpay fix için moduleları varmış onu kurayım çözülecek sanırım böyle fakat o module için root gerekiyor diye bir şey duydum bilmiyorum artık. Bundan başka LineageOS aklımda var çünkü pixellerin o kontrol panellerini çok beğeniyorum OLED ekranda çok iyi gözüküyor bence.

Fakat sitesinde Xiaomi 14 için bir şey bulamadım ve sanırım LineageOS daha çok düşük donanımlar için iyi benim indirmeyim biraz gereksiz olur gibi. YouTube'dan izlediğim kadarıyla Magisk rootla 2 module indiriyor adam Google cacheleri temizliyor fixleniyormuş Gpay falan öyle oluyorsa o da olur ama rootdan hiç anlamıyorum biraz da korkuyor adam. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Xda foruma yaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ElxanEsgerli
Hindistan cihazı değil, arkadaş yanlış söylemiş. Direkt Global cihaz bu. Sonu I ile bitiyor Hindistan cihazlarının.

Evet, öyle. Global olarak geçiyorlar. Yani, Hindistan cihazına Global ROM kurabiliyorsunuz. Bootloaderi kilitlediğinizde de sorun yaşatmıyor. Kodunun sonu I ile biten Hindistan cihazlarının Global'den tek farkı NFC çipi bulundurmamaları. Hindistan cihaza Global ROM yükleseniz ve ayarlarda NFC gözükse bile çalışmaz. Çünkü donanımsal desteği yok.

Dediğim gibi, cihaz Global. Hindistan değil. ROM Hindistan olabilir. Global cihaza Çin ROM'u hariç her ROM'u kurup bootloader kilitleyebilirsiniz diye biliyorum.

Endonezya'da normalde Xiaomi uygulamaları vardı fakat son modellerde ona da Google uygulamaları geldi. Son kale Taiwan. Ona da yakında gelir Google uygulamaları. Integrity sorununa gelelim, büyük ihtimalle manuel geçiş esnasında bir sorun oldu. Integrity o yüzden patladı. Bootloader kilidini açıp Mi Flash'tan Taiwan ROM'unu lock seçeneğiyle flashladığınızda sorunsuz şekilde kullanabiliyor olmanız lazım. Nitekim internette böyle yapan çok. Integrity sorunu yahut Widevine L1 lisans sorunu yaşamamışlar.

Evet, yeniyi indirin. Ayrıca EU ROM kurulu iken sakın bootloader kilidini kapatmayın. Cihaz brick olur.

Bizim forum bu konuda biraz rahat, sıkıntı yok. :D
hocam eu romun kendi icinde bat dosyasi var ordan fastbootdan kurucagim sorun yok demi hocam?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
hocam eu romun kendi icinde bat dosyasi var ordan fastbootdan kurucagim sorun yok demi hocam?
Evet, oradan kuracaksınız. Sorun yok. Mi Flash gibi ayrı bir uygulamaya gerek yok EU ROM'da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ElxanEsgerli
Evet, oradan kuracaksınız. Sorun yok. Mi Flash gibi ayrı bir uygulamaya gerek yok EU ROM'da.
Tesekkurler hocam yanitiniz icin. Google hesabimdan falan cikmama Greek yok herhalde demi. 10 dakikaya iner kurarim Geri donerin. Umarim gpay fix module ise yarar

Top Bottom