Neler Yeni

Xiaomi 14 cihazına custom rom önerisi

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Tesekkurler hocam yanitiniz icin. Google hesabimdan falan cikmama Greek yok herhalde demi. 10 dakikaya iner kurarim Geri donerin. Umarim gpay fix module ise yarar
Gerek var. Her daim ROM değişmeden önce yedeğinizi alın ve Google hesabınızdan çıkış yapın. Bilhassa A15 ile bu işi iyice sıkılaştırdılar. Arayüzü bile göremeyebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Gerek var. Her daim ROM değişmeden önce yedeğinizi alın ve Google hesabınızdan çıkış yapın. Bilhassa A15 ile bu işi iyice sıkılaştırdılar. Arayüzü bile göremeyebilirsiniz.
Hocam driver olarak minimal adb ve chimera uygulamasindan gereklileri secip indirdim baska bir seye gerek yok demi hocam? Device manager de gozukuyor cihaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hindistan cihazı değil, arkadaş yanlış söylemiş. Direkt Global cihaz bu. Sonu I ile bitiyor Hindistan cihazlarının.

Evet, öyle. Global olarak geçiyorlar. Yani, Hindistan cihazına tüm ROM'ları kurabiliyorsunuz. Bootloaderi kilitlediğinizde de sorun yaşatmıyor. Kodunun sonu I ile biten Hindistan cihazlarının Global'den tek farkı NFC çipi bulundurmamaları. Hindistan cihaza Global ROM yükleseniz ve ayarlarda NFC gözükse bile çalışmaz. Çünkü donanımsal desteği yok.

Dediğim gibi, cihaz Global. Hindistan değil. ROM Hindistan olabilir. Global cihaza tüm ROM'ları kurup bootloader kilitleyebilirsiniz diye biliyorum.

Endonezya'da normalde Xiaomi uygulamaları vardı fakat son modellerde ona da Google uygulamaları geldi. Son kale Taiwan. Ona da yakında gelir Google uygulamaları. Integrity sorununa gelelim, büyük ihtimalle manuel geçiş esnasında bir sorun oldu. Integrity o yüzden patladı. Bootloader kilidini açıp Mi Flash'tan Taiwan ROM'unu lock seçeneğiyle flashladığınızda sorunsuz şekilde kullanabiliyor olmanız lazım. Nitekim internette böyle yapan çok. Integrity sorunu yahut Widevine L1 lisans sorunu yaşamamışlar.

Evet, yeniyi indirin. Ayrıca EU ROM kurulu iken sakın bootloader kilidini kapatmayın. Cihaz brick olur.

Bizim forum bu konuda biraz rahat, sıkıntı yok. :D
hocam hocam boyle oluyor nedeni nedir?
1739055447097.png

bat dosyasi kapandi. bitti diyemi kapandi noldu bilmedim allahim bisi olmasin

cihaz acildi kuruyorum bakalim ne oldu bi fikrim yok daha

evet xiaomi eu kurulmus sorunsuz gibi gozukuyor sukur. gpay fix olmus vayyy

hat cekmiyo suan neden olur ????

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Suan soyle bir sorun yasiyorum onun disinda Hersey guzel

Ekler

• Screenshot_2025-02-09-03-44-28-548_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-09-03-44-28-548_com.android.chrome.jpg
    449.5 KB · Hit: 3

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ensar Polat
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ikinci el Xiaomi 14 cihazı satın aldım. Kendim azerbaycandayım sizin parayla 20k TL'ye aldım. Aldığım arkadaşın söylediğine göre cihazı 2024 Aralık ayında kutudan çıkarmış ikinci telefon olarak. Cihaz Hindistan cihazı olduğu için Hindistan ROM'u ile geliyormuş. Cihaz içerisinden ROM değişmekle Endonezya'ya geçmiş Xiaomi arama uygulaması gelsin diye fakat olmayınca taiwana geçmeye karar vermiş onun içinde bootloader kilidi açmış ve yazılımcı bir arkadaşına taiwan ROM'u kurdurmuş ve bl kapatmışlar. Şu an cihazda orijinal taiwan ROM'u yüklü ve bl kapalı.

Böyle olunca normalde tüm Google güvenlik sertfikatlarını geçmesi gerek fakat bende sadece Basic integrityden geçiyor nedenini anlamadığım şekilde. Bu yüzdende Google Pay gibi hizmetlerden yararlanamıyorum şu an. Cihaza global veya india ROM'u indirirsem ve bl kapatırsam geri gelirler mi bilmiyorum. Ama ben orijinal Xiaomi ROM'u kurmak istemiyorum çünkü biliyosunuz globale çıkardıkları ROM'lar ne kadar sıkıntılı ve özellikleri kırpılmış oluyor. Şu an aklımda böyle bir şey var bl açayım Xiaomi EU ROM yükleyeyim ve kendilerinin Gpay fix için moduleları varmış onu kurayım çözülecek sanırım böyle fakat o module için root gerekiyor diye bir şey duydum bilmiyorum artık. Bundan başka LineageOS aklımda var çünkü pixellerin o kontrol panellerini çok beğeniyorum OLED ekranda çok iyi gözüküyor bence.

Fakat sitesinde Xiaomi 14 için bir şey bulamadım ve sanırım LineageOS daha çok düşük donanımlar için iyi benim indirmeyim biraz gereksiz olur gibi. YouTube'dan izlediğim kadarıyla Magisk rootla 2 module indiriyor adam Google cacheleri temizliyor fixleniyormuş Gpay falan öyle oluyorsa o da olur ama rootdan hiç anlamıyorum biraz da korkuyor adam. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Telefonun kamerasından memnun musunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Telefonun kamerasından memnun musunuz
Optimizasyon olarak yok Samsung s24 um daha iyidi Greek sosyal medya Greek video falan. Kalite olarak kesin bir sey diyemem ama samsungdab cok memnundum bundan o performansi alamadim

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Bu seyi yapmalimiyim acaba

Top Bottom