🔥İndirim Xigmatek Odin 2 750W Kasa 3.289 TL

vatandan 5070li indirimli sistemi aldım bu kasayla kullanırken kendi kendine restart atıyor 41 kernel-power uyarısı verip psu kaldıramıyor sanırım

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    102.7 KB · Hit: 25
testte herhangi bir çökme yaşanmadı genelde oyun oynarken yaşanıyor ama oyundan oyuna da değişiyor. daha yepyeni kasa sizce psu sorunlu mu yoksa dandik olduğundan mı sistemi kaldıramıyor ?
Kaldıramama olasığılıda var, bozuk bir ünite olma şansı da var. Elde test olmadığından yorum yapamıyorum. Aynı güç kaynağına kullanan birisine sormak gerekli. Belki elinizdeki sorunlu bir ünitedir.

kasa aşırı ses yapıyor özellikle fanlar çekilmez çile süpürge gürültüsünün %4 gibi bir sesi var

Kesmeden hangi pinlerin güç pinleri olduğunu tespit edin önce bence. Sadece onları kullanın ki RGB özelliği kaybolmasın. Ben olsam maket bıçağıyla plastik konnektörü keserdim hatta direkt 2+4 şeklinde. Çok temiz olurdu. Eğer pinleri tespit edemiyorsanız bana mesaj atın yardımcı olurum.
Konnektör geldi bağladım ama çalışmadı bir şeyler eksik. Resimleri atıyorum hocam.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.22 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.22 (1).webp
    176.7 KB · Hit: 29
  • WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.23.webp
    WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.23.webp
    152.6 KB · Hit: 29
  • WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.22.webp
    WhatsApp Image 2025-09-27 at 14.23.22.webp
    256.2 KB · Hit: 28
Konnektör geldi bağladım ama çalışmadı bir şeyler eksik. Resimleri atıyorum hocam.
Güzel bir huba benziyor. 5V ve 12V girişleri de ayrıymış. Bu hubla hızı anakartınızdan direkt yönetebilirsiniz gibi. Özelden devam edelim. Bir de tam tepeden foto atabilir misiniz?

Edit: O en son attığınız molex kabloyu şimdi gördüm. Fanlar büyük ihtimalle bu kablodan güç alıyor. Bu kablonun molex tarafını anakarta bağlamak tüm fanlar için direkt hız kontrolünü sağlar o zaman.

Güzel bir huba benziyor. 5V ve 12V girişleri de ayrıymış. Bu hubla hızı anakartınızdan direkt yönetebilirsiniz gibi. Özelden devam edelim. Bir de tam tepeden foto atabilir misiniz?

Edit: O en son attığınız molex kabloyu şimdi gördüm. Fanlar büyük ihtimalle bu kablodan güç alıyor. Bu kablonun molex tarafını anakarta bağlamak tüm fanlar için direkt hız kontrolünü sağlar o zaman.
Teşekkür ederim dm için kablonun molex tarafını direk bağladığımda fanlar dönmüyor malesef :( . Hubun anakar bağlantısı sadece argb için güç aldığı yer psudan gelen 4 pinli molex. O yüzden ayarlayamadım. Bu molex çevirici 5v 12v farkediyor mu acaba oyüzden mi çalışmadı.

Kaldıramama olasığılıda var, bozuk bir ünite olma şansı da var. Elde test olmadığından yorum yapamıyorum. Aynı güç kaynağına kullanan birisine sormak gerekli. Belki elinizdeki sorunlu bir ünitedir.
hocam sizin desteğiniz ve sonrasında da gördüklerim üzerine kasayı garantiye yolladım 2 hafta sonra sorun yok diye geri yolladılar yine aynı sıkıntıları yaşıyorum anlayamadım gitti

hocam sizin desteğiniz ve sonrasında da gördüklerim üzerine kasayı garantiye yolladım 2 hafta sonra sorun yok diye geri yolladılar yine aynı sıkıntıları yaşıyorum anlayamadım gitti
PSU'nun regulasyon performansı kötü olduğundan dolayı bu şekilde demişlerdir muhtemelen. O yazdığımdan sonra 2 3 kişide daha bu PSU'yu gördüm ve 12v kanalındaki regulasyon performansı berbattı. Başka PSU ile test etmeyi deneyin. Eğer geçerse yüksek ihtimalle PSU'nun kötü tasarımından kaynaklı.

Molex çeviricinin kabloları yanlış yerde. Sizinkinde sadece 5v ve GND takılı. Anakart fan girişleri 12v üzerinden çalışıyor.

1760135814197.webp

Geri