Xmp profili memory overclock fail hatası

Reaksiyon skoru
39
İyi akşamlar benim anakart msi pro h810m-b donanım arşivinin 5070li sistemi benin ram frenks ayarları 4800de çalışıyor 6000e almak istiyorum ama fotoğrafraki gibi hata veriyor ne yapmalıyım bu sistemi alıp xmp profilini nasıl ayalardınız (biosu güncelledim bu arada)

Ekler

• IMG_1296.webp
    IMG_1296.webp
    731.6 KB · Hit: 10
anakart ile ram uyumsuzsa böyle yapabilir. sadece 4800 de çalışır düzgün.

Donanım arşivinin sistemi chatgptyede sordum 6000mhzde çalışır diyor
ne chatgpt ne donanım arşivi ne de Türkiye'deki diğer pc satıcıları itopyası gaminggeni vatanı incehesabı farketmeksizin hiçbiri gidip de anakarta uyumlu bellek takmazlar, buna dikkat etmezler hiçbiri. burda bahsettiğim her anakartın sayfasında uyumlu belleklerin listesi vardır, üretici tarafından bu modeller test edilmiştir ve vaat ettiği hızlarda çalışacaklarını söyler üretici. bu demek değildir ki bu liste dışındaki ramlar hepsi sorun çıkaracak, hiçbiri overclock edilemeyecek. bu liste dışındaki ramlar de sorunsuz gayet normal çalışabilir. ama düşük de olsa bir ihtimal çalışmama durumu vardır. benimde başıma geldi. oc yapmayınca sorun yoktu ramde sistemde hiçbir arıza yoktu. ama xmp açınca mavi ekran veriyordu pc.

ne chatgpt ne donanım arşivi ne de Türkiye'deki diğer pc satıcıları itopyası gaminggeni vatanı incehesabı farketmeksizin hiçbiri gidip de anakarta uyumlu bellek takmazlar, buna dikkat etmezler hiçbiri. burda bahsettiğim her anakartın sayfasında uyumlu belleklerin listesi vardır, üretici tarafından bu modeller test edilmiştir ve vaat ettiği hızlarda çalışacaklarını söyler üretici. bu demek değildir ki bu liste dışındaki ramlar hepsi sorun çıkaracak, hiçbiri overclock edilemeyecek. bu liste dışındaki ramlar de sorunsuz gayet normal çalışabilir. ama düşük de olsa bir ihtimal çalışmama durumu vardır. benimde başıma geldi. oc yapmayınca sorun yoktu ramde sistemde hiçbir arıza yoktu. ama xmp
Kanka biraz abartmışsın voltajı yükseltince oldu 6000mhz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,302
Üyeler
185,702
Son üye
reis_gezer
Geri