XPG SPECTRIX S40G FIRMWARE UPDATE SORUNU

Reaksiyon skoru
0
Öncelikle iyi akşamlar büyük bir sorunum var yardım edebilecek her fikre açığım.
Kasım 2019 tarihinde "XPG SPECTRIX S40G RGB M.2 2280 PCle Gen 3x4 256GB SSD" aldım ve Format atmak yerine Bilgisayarımda takılı olan SSD' yi yeni M2 SSD'me Clonlayarak tüm windowsu m2 ssd ye taşımış oldum. 10/08/2020 tarihine kadar yaşadığım aksaklıklar;
Ansızın gelen;
1 WHEA UNCORRECTABLE ERROR (MAVİ EKRAN)
2 SYSTEM THREAD EXCEPTİON NOT HANDLED (MAVİ EKRAN)
Bilgisayarı açarken ara ara (ki bu aralar baya sık 2 günde bir gibi) Windowsun BOOT edilememesi. (bilgisayarı kapatıp arkadan tüm gücü kesip açıp tekrar açtığımda açılıyordu bilgisayar)

10/08/2020 tarihiyle temiz bi format atmaya karar verdim öncesinde de windowsumu normal SSD me kopyalayıp XPG m2 SSD ye yazılım güncellemesini yapmaya karar verdim. Tüm C yi diğer ssd ye clonladıktan sonra;
Donanımın güncellemesini yapmak için \\"https://www.adata.com/tr/support/driver/\\" sitesinden;
1) CATEGORY- Solid State Drive
2)Choose Type - XPG
3) Choose Model - XPG SPECTRIX S40G RGB PCle Gen3x4 M.2 2280 yolunu izleyerek "Firmware update_VB411D43" indirdim. İndirilen Dosya Adı "20191018_S40G_B16_B17_SSV4_FWUpdate_VB411D43" içerisinden çıkan " XPG SPECTRIX S40G FW Update Guide_20191016" tamamen okudum.
1. adımdan başlayarak BİOS ayarları "AHCI Mode" açık olduğunu kontrol ettim.
2. "SSDFWUpdate.exe" yi açtım. SSD yi direk gördü ve "UPDATE" tıkladım.
3. Tüm dosyaların silineceğini evet diyerek onayladım.
4. Bilgisayarımın Kapatılmasını ve benim manual olarak geri açacağım uyarısını da kabul ettim.
5. Bilgisayarım kapanmaya geçti ve uzun bir süre mavi ekran "KAPANIYOR" yazısı ile bekledi. Sonunda kapandı ve ben tekrar açtım bilgisayarı.
6. Bilgisayar açıldığında "SSDFWUpdate.exe" Otomatik açılması gerekirken açılmadı. Kendim açtım uygulamayı ve "REALTEK RTS5761 NVMe Drive RL63......." ile başlayan donanım göründü ancak altında da "FW on Device is already up to date!" yazıyor update tıklanmıyor. disk yönetiminde 250 mb realtek bir donanım görünüyor ve başlatılamıyor. "veri hatası döngüsel artıklık denetimi" hatası veriyor. 1 hafta önce tüm driver yedeklemelerimi almıştım işe yararsa sizlere de bunu sunabilirim.

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    251.6 KB · Hit: 214
  • 2.jpg
    2.jpg
    393.6 KB · Hit: 191
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular