siparişi gelen arkadaşlar düşüncelerini yazabilir mi
Hocam klavyeyi perşembe günü mağazadan teslim alarak kullanma sürecimi başlattım. Belirli başlı artıları eksileri var. Artılarından başlayacak olursam premium hissiyat, kablosunun ve klavye switchlerinin kalitesi (Cherry MX Red), Türkçe klavye oluşu, ses tekerleği, bilek desteği özelliğinin olması (ki ergonomi açısından cidden gerekliymiş bunu farkettim) sıralanabilir. Tabi diğer arkadaşların dediği üzere bilek desteğinin suni derisi çok uzun dayanır mı ne kadar dayanır bilmiyorum. Onu vakti gelince düşünürüz. Aletin artılarını herkes söylüyor zaten
Negatif yanlarda ilk sıraya gelirsek YAZILIM. Cidden çok kötü, alır almaz yükseltme yapayım dedim. Son sürümü yükledim ve bam. Klavye anında sapıttı. Windows tuşunun çalışmamasından şüphelendim. Sonra baktım ki bütün tuşlar bir yandaki tuşa kaymış. Ne kadar saçma değil mi
Fabrika yazılımını forumdaki konulardan birisinden buldum da onu yükledim ve düzelttim. Alan arkadaşlar yazılım işini unutsun. Yok makroymuş yok RGB düzeniymiş aman aman klavye yazı yazmak için var arkadaşlar. Sonra sinir stres katsayınız yükselmesin
Yazı yazmak demişken, klavye düzenine ve boyutuna alışmadığımdan mı yoksa switch hassasiyetiyle tam bütünleşemediğimden mi bilemeyeceğim ama yazı yazımı esnasında Türkçe klavye olmasına rağmen çok fazla yazım hatası yaptım. Masaüstünde %60 klavye olarak Gamakay MK61 yellow v2 gateron switch kullanan biri olarak diyebilirim ki İngilizce klavyede yaptığım hata oranı Türkçeden %10-15 daha azdı. Gamakay hassasiyetinin seviyesi cidden mükemmel seviyede. FPS ve rekabetçi oyunlarında da tepkiniz önemli olacağı için bunu ön planda tutabilirsiniz.
Alan probleminiz varsa TKL veya %60-65 klavyelere yönelmenizi cidden tavsiye ederim. kapladığı alan bakımından ciddi manada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Resim olarak yükleyeyim ki daha net anlaşılır olsun. Daha multimedya bazlı hareket edecek biriyseniz ve yön tuşları, numara tuşları gibi ek kısımları kullanacağınız tuşlar varsa evet klavye cidden işinizi görecektir. Tabi bu bütçeye çıktıktan sonra daha iyi klavyeler bulunur mu bu da sorgulanır. 14 gün denemesi olduğu için iyice karar vermem gerekecek. Belki de iade ederim ya da ikinci elden satarım tam kesinleşmiş bir kararım da yok. Ama genel olarak diyeceğim güzel bir klavye ihtiyacı olanın işini fazlasıyla görebilir.