Yabancı Öğrenciyim Ne Yönde Tercih Yapmalıyım?

kerim452

80+
Reaksiyon skoru
24
Öncelikle selamlar.
Ben alman vatandaşıyım ve bu yıl tryös 1 sınavına girdim ve yeterince çalışmadım. Bu yüzden 280 puan aldım. Benim hep hedefim ekim ayında olan ikinci sınava hazırlanmaktı bu sınava zaten 0 çalışma ile denemek için girdim. Ama gelen değişiklik ile ekim ayında sınava girsek bile çoğu üniversite kontenjan açmıyor ve önümüzeki yıl bu sınav kaldırılıyor. Yani bu sınav ile yerleşmek zorundayım. Puan düşük olduğu için hayalimdeki yazılım veya PC mühendisliği gelmiyor, zaten kesin olarak bu bölümü istediğimden emin değildim sadece oyun kodlama isteğim yüzünden istiyordum. İzmir'de okumak istiyorum ve genelde iki yıllık bölümlere puanım yetiyor. Bazı dört yıllık bölümlerde var ama ilgimi çekmiyor gıda mühendisliği gibi. Aklımda şöyle bir düşünce var almancam zaten ana dili seviyesinde inglizcemde C1 seviyesinde. Artı olarak eğlencesine yandan İspanyolca öğrenmeye çalışıyorum. Bu yüzden alman dili ve edebiyatı okuyup bitirdikten sonra çevirmenlik öğretmenlik veya konsolosluk ya da şirketlerin yurt dışı işleri ile ilgili iş olanakları oluyormuş bu yönde ilerlemek mantıklıymış gibi geliyor. Hayalimdeki oyun programcılığınıda okul dışında kendi çapımda yapmaya çalışırım denerim bir şeyler. Sizce bu düşünce mantıklı mı? Siz ne önerirdiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Dilin nimetlerinden faydalanmanı öneririm. Almancanı meslek olarak nasıl kullanabilirsin bunun üzerine düşün vaktin dolmadan. Bu yönde tercih yap.

Dilin nimetlerinden faydalanmanı öneririm. Almancanı meslek olarak nasıl kullanabilirsin bunun üzerine düşün vaktin dolmadan. Bu yönde tercih yap.
Ya hocam zaten yazılım konusunda hep şüpheliydim benim hep tek istediğim oyun yapmaktı ama ben yazılım mezunu olsam bile tek yapacağım iş o olmayacak ve işimden keyif almayacağım. En azından ana dilimi kullanırım bölümü de nispeten kolay bitirip ekmeğini yemeğe çalışırım. Araştırdığıma göre iş olanağıda bol gibi duruyor

Yazılım veya bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olsanız bile iş sizde bitiyor yani üniversitede dahi siz ne yaparsanız onu öğrenirseniz. O yüzden dediğiniz gayet mantıklı. Dilinizin imkanlarında faydalanıp güzel bi iş bulabilir oyun geliştiriciliğini ise yandan kendi çapınızda ilerletebilirsiniz.

Yazılım veya bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olsanız bile iş sizde bitiyor yani üniversitede dahi siz ne yaparsanız onu öğrenirseniz. O yüzden dediğiniz gayet mantıklı. Dilinizin imkanlarında faydalanıp güzel bi iş bulabilir oyun geliştiriciliğini ise yandan kendi çapınızda ilerletebilirsiniz.
Bende şu an o şekilde düşünüyorum hocam. Yinede tercih olarak pc yi başa yazarım tutması zor ama şansımı deneyeyim. Öbür türlü almanca edebiyat okumak en mantıklısı gibi duruyor.

Dil ile ilgili hiçbir şeyden ekmek yiyemezsin mümkünse yazılım üstüne ilerle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,665
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri