Yahudilerde sıkıntı ne?

evet evet ben şuan zaten kavgam kitabını okuyorum 50. sayfadayım bunun gibi sebeplerden bahsediyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bencede haklı almanyayı 1. dünya savaşında yenip milyon mark tazminat ödettiriyorlar bunun sonucunda alman ekonomisi çöküyor insanlar 1 ekmek almak için bile bir çuval para götürüyorlardı. 2. dünya savaşının sorumlusu hitler olarak kabul edilir ama asıl sorumlular itilaf devletleridir.
Savaşı kaybeden taraf ağır eleştirilere maruz kalır. Sanki sovyetler birliği iyi halt yemiş. Sovyetlerin yediği boklar adolf hitlerin yanında hiçbir şey. Adam ne yapmış 2 tane yahudiyi yaktıysa;)
:D:D

Antisemitik ve antisiyonist hareketler. Hristiyanlar ve Müslümanlar ile Yahudiler arasında yüzyıllardır çatışma var. Bunun altında temel olarak dini sebepler yatıyor. Ek olarak yahudilerin siyonizm gibi derin bir dini ve milliyetçi ideolojiye sahip olmalarının da buna etkisi büyük.

Onu bunu bilmem de İslam'ı etkileyen kararları Yahudilerin vermeye başladığı zaman -ki belki o zaman devam ediyordur- vah halimize.

İnandıkları dinin milli bir din şeklinde olmasının da etkisi vardır ama yahudiler gerçekten hem hristiyanlarin hem Müslümanların düşmanı oldular. Başlıca sebebi bence ticaret yetenekleri yüksek seviyede ticaret faaliyetleri yürütüyorlar bulundukları yerlerde ticaret onlardan soruluyor. Tabi bu durumda yerli halklar onların zenginliğini sevmiyor.
Hitlerin de bence ana amacı buydu Almanya da kurulan Yahudi örgütünü dağıtmak ülkenin her nesnesini bir Almanın yönetmesi.
Türkler açısından ise Türklerin Hazar kolu zaten Musevi ama diğer kollar ile aralari hiç iyi olmamış.
Osmanli da da bence en büyük Yahudi düşmanı Abdülhamid olmuştur.

İnandıkları dinin milli bir din şeklinde olmasının da etkisi vardır ama yahudiler gerçekten hem hristiyanlarin hem Müslümanların düşmanı oldular. Başlıca sebebi bence ticaret yetenekleri yüksek seviyede ticaret faaliyetleri yürütüyorlar bulundukları yerlerde ticaret onlardan soruluyor. Tabi bu durumda yerli halklar onların zenginliğini sevmiyor.
Hitlerin de bence ana amacı buydu Almanya da kurulan Yahudi örgütünü dağıtmak ülkenin her nesnesini bir Almanın yönetmesi.
Türkler açısından ise Türklerin Hazar kolu zaten Musevi ama diğer kollar ile aralari hiç iyi olmamış.
Osmanli da da bence en büyük Yahudi düşmanı Abdülhamid olmuştur.
hayır kanka yanlışın var. theodor herzl abdülhamidden osmanlı topraklarına sığınma talebinde bulunuyor abdülhamidde tamam gelsin diyor ama onları kudüs ve suriye civarına yerleştirmiyor.

Güzel bi tatile götürdüm Yahudileri

Bu konuda söylemek istediğim çok şey var da neyse

hitler gaddar herifin teki
yahudilere yaptığı şeylerin %99u gereksiz
mesela neler yapmış bir 2 örnek verirmisiniz detaylı?

Bu konuda söylemek istediğim çok şey var da neyse

mesela neler yapmış bir 2 örnek verirmisiniz detaylı?
polonyada işgalden sonra 2. sınıf insan yerine konan türlü işkencelere maruz bırakılan infaz edilen yahudilere yaptıklarını haklı mı buluyorsun?

polonyada işgalden sonra 2. sınıf insan yerine konan türlü işkencelere maruz bırakılan infaz edilen yahudilere yaptıklarını haklı mı buluyorsun?
haklı bulup bulmadığıma dair yorumda bulunduğumu hatırlamıyorum sadece konuyla bilgili olduğunu düşündüğüm birisine örnek vermesini istedim. O türlü işkenceleri merak ettim yani örnek olarak

haklı bulup bulmadığıma dair yorumda bulunduğumu hatırlamıyorum sadece konuyla bilgili olduğunu düşündüğüm birisine örnek vermesini istedim. O türlü işkenceleri merak ettim yani örnek olarak
Herkes söylüyor adam işkence etti yaktı yıktı diye ama kimse söylemiyor naptı işkence olarak bende doğal olarak merak ettim.

dostum işkenceden sonrası önemli mi gerçekten
biri birine işkence yaptığında yaptığı işkenceye göre mi yargılıyorsun?
ben hitlere gaddar dediğimde çok bilmişlik yapıp gülücük atıyorsan fikrimle çelişiyorsun demektir
burdan haklı bulduğunu çıkartmamalı mıyım gerçekten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,874
Üyeler
183,483
Son üye
Emirnnjjj
Geri