Neler Yeni

Yahudilerde sıkıntı ne?

lusive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
sekss
evet evet ben şuan zaten kavgam kitabını okuyorum 50. sayfadayım bunun gibi sebeplerden bahsediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bencede haklı almanyayı 1. dünya savaşında yenip milyon mark tazminat ödettiriyorlar bunun sonucunda alman ekonomisi çöküyor insanlar 1 ekmek almak için bile bir çuval para götürüyorlardı. 2. dünya savaşının sorumlusu hitler olarak kabul edilir ama asıl sorumlular itilaf devletleridir.
Savaşı kaybeden taraf ağır eleştirilere maruz kalır. Sanki sovyetler birliği iyi halt yemiş. Sovyetlerin yediği boklar adolf hitlerin yanında hiçbir şey. Adam ne yapmış 2 tane yahudiyi yaktıysa;)
:D:D

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Antisemitik ve antisiyonist hareketler. Hristiyanlar ve Müslümanlar ile Yahudiler arasında yüzyıllardır çatışma var. Bunun altında temel olarak dini sebepler yatıyor. Ek olarak yahudilerin siyonizm gibi derin bir dini ve milliyetçi ideolojiye sahip olmalarının da buna etkisi büyük.

KAANT10X

80+ Bronze
İnandıkları dinin milli bir din şeklinde olmasının da etkisi vardır ama yahudiler gerçekten hem hristiyanlarin hem Müslümanların düşmanı oldular. Başlıca sebebi bence ticaret yetenekleri yüksek seviyede ticaret faaliyetleri yürütüyorlar bulundukları yerlerde ticaret onlardan soruluyor. Tabi bu durumda yerli halklar onların zenginliğini sevmiyor.
Hitlerin de bence ana amacı buydu Almanya da kurulan Yahudi örgütünü dağıtmak ülkenin her nesnesini bir Almanın yönetmesi.
Türkler açısından ise Türklerin Hazar kolu zaten Musevi ama diğer kollar ile aralari hiç iyi olmamış.
Osmanli da da bence en büyük Yahudi düşmanı Abdülhamid olmuştur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mehmet Resul Özaydın
İnandıkları dinin milli bir din şeklinde olmasının da etkisi vardır ama yahudiler gerçekten hem hristiyanlarin hem Müslümanların düşmanı oldular. Başlıca sebebi bence ticaret yetenekleri yüksek seviyede ticaret faaliyetleri yürütüyorlar bulundukları yerlerde ticaret onlardan soruluyor. Tabi bu durumda yerli halklar onların zenginliğini sevmiyor.
Hitlerin de bence ana amacı buydu Almanya da kurulan Yahudi örgütünü dağıtmak ülkenin her nesnesini bir Almanın yönetmesi.
Türkler açısından ise Türklerin Hazar kolu zaten Musevi ama diğer kollar ile aralari hiç iyi olmamış.
Osmanli da da bence en büyük Yahudi düşmanı Abdülhamid olmuştur.
hayır kanka yanlışın var. theodor herzl abdülhamidden osmanlı topraklarına sığınma talebinde bulunuyor abdülhamidde tamam gelsin diyor ama onları kudüs ve suriye civarına yerleştirmiyor.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Güzel bi tatile götürdüm Yahudileri

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Bu konuda söylemek istediğim çok şey var da neyse

hitler gaddar herifin teki
yahudilere yaptığı şeylerin %99u gereksiz
mesela neler yapmış bir 2 örnek verirmisiniz detaylı?

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Bu konuda söylemek istediğim çok şey var da neyse

mesela neler yapmış bir 2 örnek verirmisiniz detaylı?
polonyada işgalden sonra 2. sınıf insan yerine konan türlü işkencelere maruz bırakılan infaz edilen yahudilere yaptıklarını haklı mı buluyorsun?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
polonyada işgalden sonra 2. sınıf insan yerine konan türlü işkencelere maruz bırakılan infaz edilen yahudilere yaptıklarını haklı mı buluyorsun?
haklı bulup bulmadığıma dair yorumda bulunduğumu hatırlamıyorum sadece konuyla bilgili olduğunu düşündüğüm birisine örnek vermesini istedim. O türlü işkenceleri merak ettim yani örnek olarak

haklı bulup bulmadığıma dair yorumda bulunduğumu hatırlamıyorum sadece konuyla bilgili olduğunu düşündüğüm birisine örnek vermesini istedim. O türlü işkenceleri merak ettim yani örnek olarak
Herkes söylüyor adam işkence etti yaktı yıktı diye ama kimse söylemiyor naptı işkence olarak bende doğal olarak merak ettim.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
dostum işkenceden sonrası önemli mi gerçekten
biri birine işkence yaptığında yaptığı işkenceye göre mi yargılıyorsun?
ben hitlere gaddar dediğimde çok bilmişlik yapıp gülücük atıyorsan fikrimle çelişiyorsun demektir
burdan haklı bulduğunu çıkartmamalı mıyım gerçekten

Top Bottom