Neler Yeni

Yahudilerde sıkıntı ne?

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
dostum işkenceden sonrası önemli mi gerçekten
biri birine işkence yaptığında yaptığı işkenceye göre mi yargılıyorsun?
ben hitlere gaddar dediğimde çok bilmişlik yapıp gülücük atıyorsan fikrimle çelişiyorsun demektir
burdan haklı bulduğunu çıkartmamalı mıyım gerçekten
yaptığı işkenceye göre yargılamıyorum sana soruyorum ne işkence yaptı diye adamın ben daha ne işkence yaptığını bilmeden nasıl yargılayabiliirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

yaptığı işkenceye göre yargılamıyorum sana soruyorum ne işkence yaptı diye adamın ben daha ne işkence yaptığını bilmeden nasıl yargılayabiliirim
soru sormakta mı suç?

Mehmet_17

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet arslan
Tarih boyunca yahudiler hep katledilmiş yada sürgün edilmişler roma imparatorluğundan nazi almanyasına kadar yahudilerde ne sıkıntı varda bukadar sevilmiyorlar?
Hitlerin kavgam kitabını okuyun orda neden onlardan nefret ettigini anlatiyordu aklimda kalanlari söyleyim bir ülkeleri olmamalari alman halkinin icinde erimeye veyahut baska avrupa ulkelerin de erimeye calismis olmalari halkı savaş daha bitmemişken savas kaybedildi algisı yapmaları insanları manipule etmesi gibi şeylerden nefret ediyordu Hitler, Almanya'nın savaşı kaybetmesinin arkasında Yahudi halkını, özellikle de finans ve ekonomi sektöründe faaliyet gösterenleri sorumlu tutar ekstra olarak Hitler zaten Saf alman irkını ozel oldugunu dusunur ve yahudilerin bunu bozdugunu söyler

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
bilmediğini düşünmüyorum açıkçası ama en basiti yahudilere sadece hayatlarını idame ettirebilecek kadar besin verip köle olarak her türlü işte çalıştırmaları, sebepsiz yere katledilen yahudiler ve kendileriyle aralarına sur çekip onları varoşlarda yaşamaya mahkum etmeleri sayılabilir
adamları soykırıma uğrattı daha ne yapabilir bi insan bi insana bi millete

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
bilmediğini düşünmüyorum açıkçası ama en basiti yahudilere sadece hayatlarını idame ettirebilecek kadar besin verip köle olarak her türlü işte çalıştırmaları, sebepsiz yere katledilen yahudiler ve kendileriyle aralarına sur çekip onları varoşlarda yaşamaya mahkum etmeleri sayılabilir
adamları soykırıma uğrattı daha ne yapabilir bi insan bi insana bi millete
İyi biliyormuşsun o gülücüğü genelde herkes hiçbir fikri olmadan yorum yapar seni de onlardan sandım o yüzden attım

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Mesaj otomatik birleştirildi:

soru sormakta mı suç?
insanları basınçlı odalarda tutmak, insanlar üzerinde ilâç denemek, onları dondurmak, çocukların gözlerine kimyasallar enjekte ederek göz renklerini değiştirmeye çalışmak, sayısız uzuv kesmek
kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Holokost

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Eyüp yılmaz
Bildiğim kadarıyla gittikleri tüm ülkeleri soyup soğana çeviriyor ardından borçlanmalarını sağlıyor ve ülkenin çöküşüne zemin hazırlıyorlar. Bu Kadarını duydum yanlışta olabilir.

KAANT10X

80+ Bronze
hayır kanka yanlışın var. theodor herzl abdülhamidden osmanlı topraklarına sığınma talebinde bulunuyor abdülhamidde tamam gelsin diyor ama onları kudüs ve suriye civarına göre daha düşman olmuştur. Yahudileri gemilerle Osmanlıya getiren Beyazıttan Yahudilerin artık

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Yahudilerdeki sıkıntılar say say bitmez ama en büyük sıkıntıları bencil olmaları. Adamlar sadece kendi çıkarları doğrultularında yaşıyorlar ne bir milliyetçilik duyguları var ne bir kendi ırkından insanlara sevgileri. Ghettodaki insanların çok sefil şekilde yaşamalarının 2 sebebi vardır bir hitlerin gaddarlığı diğer sebep ise kendi içlerindeki aç gözlülük. Ghettonun başına geçirilmiş kişi ve onun çevresi ghettodan önceki durumundan daha iyi bir hayat yaşarken ghettonun geri kalanı sefalet içinde sürünüyordu. Bu otoritedekilerin sadece kendisini ve kendisinden olanı kollaması çok alışılagelmedik bir şey değil zaten. Kaynak= The Diary of Dawid Sierakowiak: Five Notebooks from the Lodz Ghetto
5 avro gibi bir fiyata var dediklerimi sorgulamak isteyen ghettonun içindeki bir yahudinin kendi yazdığı günlüğü alıp okuyabilir

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
hitler gaddar herifin teki
yahudilere yaptığı şeylerin %99u gereksiz
gaddar olabilir daha frklı bir biçimdede çözebilirdi sorunlarını ama sabun lazım olduğundan öyle yaptı(!)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,857
Üyeler
165,895
Son üye
temel3561
Top Bottom