Kablo bozuk olsa kabloyu görmez pc. Bak burdaki hata da bu kabloyu görüyor mavi yanıyor kablo ama internet yok. Böyle bir sarı hata veriyorethernet kablosu bozuk olabilir mi
Git ve modemi resetle betaKablo bozuk olsa kabloyu görmez pc. Bak burdaki hata da bu kabloyu görüyor mavi yanıyor kablo ama internet yok. Böyle bir sarı hata veriyor
Deneyim hocamGit ve modemi resetle beta
Soketi değiştim ve modemin fişi çekip taktım düzeldi. Wifi internet vardı ama pcde yoktuGit ve modemi resetle beta
Kablon bozuk olduğunda hat sinyal alabilir fakat ip alamaz. Şuanda da öyle bir sorun görünüyor. Dhcp yanit alamıyor gibi görünüyor yani otomatik ip alamamış. Manuel ip tanimlamayi dene eğer bağlantı alamazsan yeni bi kablo ile test etmen gerekir.Deneyim hocam
Soket değiştim modemin orsan birde modemin fili çekip taktım geldi geri gitmezse tabiKablon bozuk olduğunda hat sinyal alabilir fakat ip alamaz. Şuanda da öyle bir sorun görünüyor. Dhcp yanit alamıyor gibi görünüyor yani otomatik ip alamamış. Manuel ip tanimlamayi dene eğer bağlantı alamazsan yeni bi kablo ile test etmen gerekir.
Çözdüm zaten şuan ama şuan tek problem anakartın arkasındaki anakart soketindeki internet soketi yani azıcık oynayınca arada bir gidiyor normal mi bilmiyom ama acaba anakart soketinde mi hata var yoksa normal bir durum mu böyle bi yukarı bi aşşa bi sağa bir sola yapınca arada bir gittiğini farkettimRj45in doğru jaklanmamış olabilir. Aynı renk kablolar aynı delikten çıkmalı. Kablo işaretinin olması kablonun sağlam olduğu anlamına gelmez. Renkleri karışık jaklasan da sistem lan bağlı gösterir.