Yardım Yardım kafayı yiyecem. İnternet yok kabloluda

IATLASI

80+ Silver
Reaksiyon skoru
869
Pcde internet yok. Wifi var ama kabloluda internet yok. Pc kabloyu görüyor. Aygıtlardaki ağ bağdaştırıcısında sorun yok. Sürücü güncel yani ve hata yok.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 31
Kablo bozuk olsa kabloyu görmez pc. Bak burdaki hata da bu kabloyu görüyor mavi yanıyor kablo ama internet yok. Böyle bir sarı hata veriyor
Git ve modemi resetle beta

Kablon bozuk olduğunda hat sinyal alabilir fakat ip alamaz. Şuanda da öyle bir sorun görünüyor. Dhcp yanit alamıyor gibi görünüyor yani otomatik ip alamamış. Manuel ip tanimlamayi dene eğer bağlantı alamazsan yeni bi kablo ile test etmen gerekir.

Çok garip
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kablon bozuk olduğunda hat sinyal alabilir fakat ip alamaz. Şuanda da öyle bir sorun görünüyor. Dhcp yanit alamıyor gibi görünüyor yani otomatik ip alamamış. Manuel ip tanimlamayi dene eğer bağlantı alamazsan yeni bi kablo ile test etmen gerekir.
Soket değiştim modemin orsan birde modemin fili çekip taktım geldi geri gitmezse tabi

Rj45in doğru jaklanmamış olabilir. Aynı renk kablolar aynı delikten çıkmalı. Kablo işaretinin olması kablonun sağlam olduğu anlamına gelmez. Renkleri karışık jaklasan da sistem lan bağlı gösterir.

Rj45in doğru jaklanmamış olabilir. Aynı renk kablolar aynı delikten çıkmalı. Kablo işaretinin olması kablonun sağlam olduğu anlamına gelmez. Renkleri karışık jaklasan da sistem lan bağlı gösterir.
Çözdüm zaten şuan ama şuan tek problem anakartın arkasındaki anakart soketindeki internet soketi yani azıcık oynayınca arada bir gidiyor normal mi bilmiyom ama acaba anakart soketinde mi hata var yoksa normal bir durum mu böyle bi yukarı bi aşşa bi sağa bir sola yapınca arada bir gittiğini farkettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,051
Üyeler
189,538
Son üye
barlow34
Geri