Şuan hali hazırda Python öğrenmeye çalışıyor, buna ek olarak yani Python'un yanında ileride hangi dili öğrenmem faydama olur?Çok yanlış bir yönlendirme olmuş. C++ robotik ve gömülü sistemlerde çok yaygın kullanılıyor. C# önü açık değil ? Bu cümle tamamen koca bir çöp. Piyasanın %6.5lık kısmını alıyor ve python ı dahil etmezsek piyasada her 5 ilandan bir tanesi c# ilanı. Javascript mobil diyebiliriz? Bu da tamamen alakasız bir cümle. İnsanlara yardımcı olmaya çalışırken daha doğru bilgilerle olmakta fayda var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Önce hangi alanda geliştirme yapmak istediğine karar ver. Sonra bununla alakalı bir dil seçersin. Platformun belliyse dil konusunda yardımcı olabilirim
Dostum benim sen nasıl bir açıdan bakıyorsun? Kendi ağzınla 5 ilandan biri C# demişsin. Kastettiğim o zaten şuan bile 5 ilandan biri C# ise arkadaşın C# dilinde uzmanlaşıp iş aramaya başladığında kaç kişiden kaç kişi olur sen hesap et. Javascript ise genel olarak hem Web hem Mobil alanlarında geçerli olan bir dil. Ayrıca C++'nın robotik sistemlerde kullanılmadığını söylediğimi hatırlamıyorum.Çok yanlış bir yönlendirme olmuş. C++ robotik ve gömülü sistemlerde çok yaygın kullanılıyor. C# önü açık değil ? Bu cümle tamamen koca bir çöp. Piyasanın %6.5lık kısmını alıyor ve python ı dahil etmezsek piyasada her 5 ilandan bir tanesi c# ilanı. Javascript mobil diyebiliriz? Bu da tamamen alakasız bir cümle. İnsanlara yardımcı olmaya çalışırken daha doğru bilgilerle olmakta fayda var
Önce hangi alanda geliştirme yapmak istediğine karar ver. Sonra bununla alakalı bir dil seçersin. Platformun belliyse dil konusunda yardımcı olabilirim
5 ilandan birinin c# olması kötü bir durum mu? Dediğini tam anlayamadım. Kalifiyeli yazılımcı kıtlığı var zaten bunu dil bağımsız söylüyorum. Ama ben üzerinde 1 senesini ayırmış, c#(.net unity vb) alanında projeler geliştirmiş birinin işsiz kalma ihtimalini görmüyorum. C++ ın robotik sistemler kullanılmıyor diye bir şey belirtmemişsin ama dilleri çok sınırlamışsın. Yönlendirici bilgi verirken daha doğru ve özenli olmak gerekir. Ve javascript ile mobile app geliştirirken ne kadar js ne kadar o frameworkun kendi sınıflarını kullanıyorsun bu noktayı kaçırıyorsun.Dostum benim sen nasıl bir açıdan bakıyorsun? Kendi ağzınla 5 ilandan biri C# demişsin. Kastettiğim o zaten şuan bile 5 ilandan biri C# ise arkadaşın C# dilinde uzmanlaşıp iş aramaya başladığında kaç kişiden kaç kişi olur sen hesap et. Javascript ise genel olarak hem Web hem Mobil alanlarında geçerli olan bir dil. Ayrıca C++'nın robotik sistemlerde kullanılmadığını söylediğimi hatırlamıyorum.
Python ı ne yapmak için öğreniyorsun. Önce bu soruya cevap vermen daha önemliŞuan hali hazırda Python öğrenmeye çalışıyor, buna ek olarak yani Python'un yanında ileride hangi dili öğrenmem faydama olur?
Dostum onlarca dil var ve hepsinin birden çok alanları var. Bazı kendilerine özel kütüphaneleri var çok detaylı ve kapsamlı bir konuyu bir forum yanıtıyla tam olarak bende anlatamam sende anlatamazsın eksiksiz yazsan bile o arkadaş hepsini okuyup anlayamaz birkaç gün boyunca kendinin farklı farklı yerlerden bölüm bölüm kafasına nasıl yatıyorsa öyle araştırması lazım haksız mıyım? O yüzden baya genelleme yapmıştım ben.5 ilandan birinin c# olması kötü bir durum mu? Dediğini tam anlayamadım. Kalifiyeli yazılımcı kıtlığı var zaten bunu dil bağımsız söylüyorum. Ama ben üzerinde 1 senesini ayırmış, c#(.net unity vb) alanında projeler geliştirmiş birinin işsiz kalma ihtimalini görmüyorum. C++ ın robotik sistemler kullanılmıyor diye bir şey belirtmemişsin ama dilleri çok sınırlamışsın. Yönlendirici bilgi verirken daha doğru ve özenli olmak gerekir. Ve javascript ile mobile app geliştirirken ne kadar js ne kadar o frameworkun kendi sınıflarını kullanıyorsun bu noktayı kaçırıyorsun.
Python ı ne yapmak için öğreniyorsun. Önce bu soruya cevap vermen daha önemli
Bu yazdıklarında haklısın ama genelleme yapmamakta yine fayda varDostum onlarca dil var ve hepsinin birden çok alanları var. Bazı kendilerine özel kütüphaneleri var çok detaylı ve kapsamlı bir konuyu bir forum yanıtıyla tam olarak bende anlatamam sende anlatamazsın eksiksiz yazsan bile o arkadaş hepsini okuyup anlayamaz birkaç gün boyunca kendinin farklı farklı yerlerden bölüm bölüm kafasına nasıl yatıyorsa öyle araştırması lazım haksız mıyım? O yüzden baya genelleme yapmıştım ben.
Web developer olarak backend üzerine çalışmak istiyorum.5 ilandan birinin c# olması kötü bir durum mu? Dediğini tam anlayamadım. Kalifiyeli yazılımcı kıtlığı var zaten bunu dil bağımsız söylüyorum. Ama ben üzerinde 1 senesini ayırmış, c#(.net unity vb) alanında projeler geliştirmiş birinin işsiz kalma ihtimalini görmüyorum. C++ ın robotik sistemler kullanılmıyor diye bir şey belirtmemişsin ama dilleri çok sınırlamışsın. Yönlendirici bilgi verirken daha doğru ve özenli olmak gerekir. Ve javascript ile mobile app geliştirirken ne kadar js ne kadar o frameworkun kendi sınıflarını kullanıyorsun bu noktayı kaçırıyorsun.
Python ı ne yapmak için öğreniyorsun. Önce bu soruya cevap vermen daha önemli
go dilinin geleceği var mı hocam. Python önermek bence daha doğru olur hem ileriye dönük olmakla birlikte yeni başlayan biri içinde iyi olabilir. Sonuna kadar node js öğrenilmesi tarafındayım ayrıca.sıfırdan başlayacağın için sana go dilini öneriyorum. Piyasa inanılmaz bir talep var ama arz düşük. Java veya .net developerden %50 %100 civarında daha fazla kazanabilirsin. Biraz kendini geliştirirsen iş bulmanda çok kolay olur eğer çalışmayı düşünüyorsan bu alanda
Eğer beğenmezsen node.js i öneriyorum
Olmaz mı microservice projeleri için go dili tercihi günden güne artıyor. Python çok yönlü bir dil çoğu dil gibi. Piyasanın %50sini oluşturuyor python ama aynı zamanda python developer da çok var. Ben biraz da bu yöne baktım. O yüzden ilk tercihim go sonra node js.Yok ben tr de geleneksel olacağım kurumsallarda takılırım diyorsan .net te iyi bir tercih olacaktırgo dilinin geleceği var mı hocam. Python önermek bence daha doğru olur hem ileriye dönük olmakla birlikte yeni başlayan biri içinde iyi olabilir. Sonuna kadar node js öğrenilmesi tarafındayım ayrıca.
go dilinin geleceği var mı hocam. Python önermek bence daha doğru olur hem ileriye dönük olmakla birlikte yeni başlayan biri içinde iyi olabilir. Sonuna kadar node js öğrenilmesi tarafındayım ayrıca.
Çok fazla yanlış yönlendirme yapmışsınız hocam.Bu tamamen ilgi alanın ile alakalı.
Fakat şunu belirteyim diyelim Yapay Zeka ve Makine Bilimi istiyorsun. Python ile başlayabilirsin Tesla gibi dünya markası şirketlerinde kullandığı PyTorch gibi kütüphanelere sahiplik yapan bir dil 4 kütüphane üzerinde çalışacaksın Python'da bu alanda başlayacaksan.
Fakat lise son sınıf matematiği gerektiriyor türev,integral,fonksiyon gibi konulara hakim olman gerek.
Bilgili ve içinde olduğum alan hakkında bilgi vereyim dedim. Ve kanaatimce önü en çok açık alanlardan biri. Şimdi gelelim diğer dillere ve genel kullanım alanlarına.
C++ (Oyun yapımı ve application)
C# (Web,Mobile,DLL) (Modern ve önü açık değil.)
Javascript (Mobil diyebiliriz)
Python (Veri bilimi,Yapay Zeka)
SQL (Veritabanı)
Ruby (XML,GUI)
Java (GUI,Web...)
Yeni başlayanlar için genellikle Python öneriliyor. Daha rahat kodlanabildiği için ve hata kodları çok anlaşılır. Türev, integral bilmenize gerek yok.Merhaba yaz tatilinde çok boş zamanım var ve yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım bu konu hakkında hiç fikrim yok.
4 işlem bilmekle her dilde kodlama yapabilir mi?Çok fazla yanlış yönlendirme yapmışsınız hocam.
İntegral, türev bahsetmişsiniz de çok ileri aşamada ancak işe yarıyor. Dört işlem bilse kodlama yapabilir. Ayrıca kocaman Python'da dünya sadece bu 4 kütüphaneyi mi kullanıyor? Gelişmiş bir yazılım yazarken veya yapay zeka onlarca kütüphane kullanılıyor.
C#'ın önü açık değil demişsiniz de bu da hatalı.
C'den bile bahsetmemişsiniz.
Yeni başlayanlar için genellikle Python öneriliyor. Daha rahat kodlanabildiği için ve hata kodları çok anlaşılır. Türev, integral bilmenize gerek yok.
BTK Akademi'de ücretsiz eğitimler var göz gezdirebilirsiniz.
4 işlem bilmekle her dilde kodlama yapabilir mi?
Herhangi bir proje üzerinde çalışılırken çoğu zaman tek bir dil ile başlanıp tamamlanmaz zaten fakat Python dilinde Yapay Zeka ve Makine Biliminde 4 kütüphane kullanılıyor bunlar ise;
pyTorch, PyQT, Pandas, Spyder
C#'nın önü açık değil çünkü iş imkanı yok çoğu insan C# tercih ediyor. Özellikle son zamanlarda hintliler olmak üzere ortam dominant halde ve C'ye gelecek olursak, modernlik anlamında son sıralarda yer alabilecek ve günümüzde işlevi oldukça az olan bir dil ve buna gelecek vaadetmemi beklemezdin herhalde.
Ayrıca şunu da belirteyim Türev,İntegral,Fonksiyon gibi konular Python için gerekli değil Yapay zeka ve Makine bilimi alanı için gereklidir. Ve bu alan kişisel kanaatimce gelecekte en çok işleve sahip olan alan olacak.
Hatta Elon Musk'un şirketi özellikle fiziksel yapay zekada bir numara diyebilceğimiz "Tesla" şirketi de birçok yapay zeka geliştirmesinde Python'un pyTorch kütüphanesi ve R dilinden faydalanıyor. (SS aşağıda)
Son olarak şuna da cevap vereyim Python'un onlarca kütüphanesi var fakat benim bahsettiğim alanda genel olarak bu 4 kütüphane kullanılıyor.
İyi forumlar ve iyi günler dilerim.