Ne Yapacağım Bilmiyorum

c4sh

80+
Reaksiyon skoru
0
Forumdaşlar selamlam,

Bugüne kadar hayatın mutfağından gelerek pek çok farklı sektörde çalıştım. 11 yaşımdan beri inşaat ameleliğinden garsonluğa, muhasebe yardımcılığından fabrikaya ve satış danışmanlığına kadar yapmadığım iş kalmadı. Yani çocukluğumdan beri tabiri caizse geleceği olmayan işlerde, ağır şartlar altında çalışmaktan gerçekten çok sıkıldım ve yoruldum.

Şu an 18 yaşındayım ve artık kendi yolumu çizmek, kendimi geliştirmek istiyorum. Aklımda temel olarak grafik tasarım var ama bu işe tam olarak nereden başlamalıyım? Hangi araçları öğrenmeliyim ve nereden giriş yapmalıyım hiç bilmiyorum. Bunun yanı sıra yazılım konusu da ciddi şekilde aklımı çeliyor; dijital dünyada bir şeyler üretme fikri beni heyecanlandırıyor.

Kısacası; sadece grafik tasarım olarak değil, yazılım ve gelecek vadeden her türlü meslek önerisine de sonuna kadar açığım. bu kadar saha tecrübesinden sonra dijital bir kariyere nasıl geçiş yapabilirim? Bir yol haritası olan veya öneri verebilecek olan varsa çok sevinirim.

Şimdiden her şey için çok teşekkür ederim.

Hocam mesele meslek sahibi olmaksa bir sürü meslek var bazıları yorucu bazıları kolay. Ama mesele zengin olmak ekonomik özgürlüğe ulaşmak ise bu çalışarak elde edilmez. Para para ile kazanılır bir işte çalışarak sadece normal bir hayat yaşanır. Şuan ne kadar işyeri sahibi varsa tek istedikleri daha fazla sermaye ile daha büyük yatırımlar yapmak

Geri