Neler Yeni

Yazılıma nereden başlanmalı?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Her şeyden önce EN dil seviyeni geliştirmen lazım. Sonrasında;

Python neredeyse dümdüz ingilizcedir giriş/mantığı anlama açısından işine yarayabilir başlangıç için önerilebilir. Zaten tek bir koda bağlı kalamazsın yazılım sektörüne girersen.

Sektörde nereye kayayım dersen blockchain yazılımcılığına kayman iyi olur, şu an zaten bir talep var gelecekte fazlasıyla daha olacak.

Gerisi sana kalmış, ne yapmak istiyorsun nereye evrileceksin senin kararın.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
C'ye gelecek olursak, modernlik anlamında son sıralarda yer alabilecek ve günümüzde işlevi oldukça az olan bir dil ve buna gelecek vaadetmemi beklemezdin herhalde.
Bu cümleden bilgin sahibi olmadığın anlaşılıyor. Mühendisler için C en önemli dillerden birisi. Ayrıca Python'u hala sadece yapay zeka için kullanıldığını da savunuyorsun. Bir çok alanda kullanılıyor.
Bilginizin olmadığını konularda konuşmayın lütfen.

the_coder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Mert Savaş
4 işlem bilmekle her dilde kodlama yapabilir mi?

Herhangi bir proje üzerinde çalışılırken çoğu zaman tek bir dil ile başlanıp tamamlanmaz zaten fakat Python dilinde Yapay Zeka ve Makine Biliminde 4 kütüphane kullanılıyor bunlar ise;

pyTorch, PyQT, Pandas, Spyder

C#'nın önü açık değil çünkü iş imkanı yok çoğu insan C# tercih ediyor. Özellikle son zamanlarda hintliler olmak üzere ortam dominant halde ve C'ye gelecek olursak, modernlik anlamında son sıralarda yer alabilecek ve günümüzde işlevi oldukça az olan bir dil ve buna gelecek vaadetmemi beklemezdin herhalde.

Ayrıca şunu da belirteyim Türev,İntegral,Fonksiyon gibi konular Python için gerekli değil Yapay zeka ve Makine bilimi alanı için gereklidir. Ve bu alan kişisel kanaatimce gelecekte en çok işleve sahip olan alan olacak.

Hatta Elon Musk'un şirketi özellikle fiziksel yapay zekada bir numara diyebilceğimiz "Tesla" şirketi de birçok yapay zeka geliştirmesinde Python'un pyTorch kütüphanesi ve R dilinden faydalanıyor. (SS aşağıda)

Son olarak şuna da cevap vereyim Python'un onlarca kütüphanesi var fakat benim bahsettiğim alanda genel olarak bu 4 kütüphane kullanılıyor.

İyi forumlar ve iyi günler dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dün belki biraz olsa anlamıştır dedim de sen hala yanlış bilgi vermekte diretiyorsun ne iş yaptığını bilmiyorum ama eğer yazılım sektöründeysen vay haline diyorum

mfimmel

80+ Silver
Bu cümleden bilgin sahibi olmadığın anlaşılıyor. Mühendisler için C en önemli dillerden birisi. Ayrıca Python'u hala sadece yapay zeka için kullanıldığını da savunuyorsun. Bir çok alanda kullanılıyor.
Bilginizin olmadığını konularda konuşmayın lütfen.
Ya dostum sende bence anlama problemi var Python'un sadece yapay zeka için kullanıldığını nerede savunmuşum söyleyebilir misin?

Top Bottom