Mid pozisyonu dahi olamadan 3. şirketini yaşamaya başlamandan aslında neden bu şekilde konuştuğunu gayet iyi anlıyorum. O yüzden fazla uzatmayacağım. Umarım senin de, senden de memnun kalınan bir yerde öğrenme hayatına devam edersin. Daha iyi para için zınk zınk iş değiştirmek seni yükseltmiyor, aksine hep başa sarıyor. Neyse, 1 yıllık eleman dediğin kişi JNR. olur. O adama değil birinin hakimiyetini vermek, sistem emanet edemezsin ama önce şuna bir netlik getirelim. İstersen paşa torunu ol, kendine doğru yatırımı yapmazsan nereden geldiysen gel önemli değil. Ben mesleği al git çalış demiyorum. Öğren git çalış ve öğrenmeye devam et demedim diye bunu neden göz arda ediyorsun? Azıcık mantık çerçevesinde düşün.
Benim gibi bir yönetici olduğunda, altındaki elemanları yönetmeye başladığında, artık uğraşmak yerine insanları kontrol etmeye başladığında arkanı dönüp bir bak derim. Nereden geldiğin değil, ne bildiğin ve yaptığın önemli.
Sen benim anlatmak istediğimi de farklı algılamışsın. Yazılım mühendisi yazar. Bilgisayar mühendisi yönetir. Bilgisayar mühendisi diye gelip diğer mesleklere emir verir diye bir şey demiyorum, dememde. Sözlerimi farklı yerlere çekmeyelim. Jira'dan issue atamak ile, yönetici olmak bir değil.