Neler Yeni

Yazılımcılıkta sertifikalarmı yoksa üniversite diplomasımı daha önemli?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,063
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Diploma olmadığı sürece ilerleyen zamanlarda kesinlikle önüne engeller çıkacaktır. Kendini kanıtlarsan bu engeller yok denecek kadar azalır.
Eğer imkanın varsa diploma almalısın.
@PaLaaX'a katılıyorum.

Furkan1.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan
Yazılımcılıkta sertifikalarmı yoksa üniversite diplomasımı daha önemli?
Artık bu devirde bir çok bölüm için diploma gereksiz buna yazılımda dahil o yüzden alacağınız sertifikalar kat ve kat daha önemli.

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
ömer
YURT DIŞINDA ben biliyorum bile demen yeterli ancak ülkemizde diploma şart gibi bir şey deneyimyoksa

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
ama bilgide çok önemli bir etken yani
Tamam işte bende onu demek istedim.

Proje bilgi düzeyini belirtir. Eğer birinin bir alanda projesi yoksa o konuda bişey biliyorum demesi bana saçma geliyor. Ben asp.net biliyorum ama Web site projem örneği yok bunu gödteremşyorsam biliyorum diyemem. Sql biliyorum diyip bir database im yoksa biliyorum sayılmaz. Çünkü bilişim sektörü deneyerek, projelendirerek öğrenilir. Okuyarak izleyerek o iş olmaz. Benden size söylemesi. Biz projesi olmayan arkadaşları değerlendirmeye diploması kuvvetli ise alıyorduk.
Mesaj otomatik birleştirildi:

YURT DIŞINDA ben biliyorum bile demen yeterli ancak ülkemizde diploma şart gibi bir şey deneyimyoksa
Yok öyle Bi dünya. Oradaki muamele neyse burada da öyle.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Diploma çok gerekli değil bence, önemli olan sertifikalar ve referanslar.
Özellikle referanslar, freelancer olarak firmalarla çalışabilirsin (tanıdığın varsa 18 olmadan da freelance çalışabilirsin), bir firmaya sözleşmeli olarak gireceğin zaman geçmiş projelerini ve referanslarını gösterebilirsin.
İş başına paranı alıp gelir elde edersin, kazanırsan da açıktan veya düz şekilde üniversite okursun. Tertemiz bence.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,746
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Üniversitede araştırma görevlisi birisi olarak şunu söyleyebilirim. İş ilanlarının hepsine bakın %99u bilgisayar/yazılım mühendisliği mezunu istiyor. Kod yazmak için veya size verilen işi yapmak için okumanıza gerek yok. Hedeflenen dilde veya platformda demo projeleri githuba açık kaynaklı olarak koyarsınız neleri yaptığınızı gösterirsiniz. Fakat bilgisayar mühendisliği mezunu olmak arkadaş ve potansiyel iş arkadaşları tanımaya ek olarak optimizasyon veya problem çözecek tasarımları yapma yeteneği katar. Her verilen dersin bir amacı var(core diye tabir edilenler özellikle). Freelance de iş yapabilirsiniz kendi paranızı da belki kazanabilirsiniz ama diploma her zaman avantajdır.

Farway

80+ Silver
Açıkçası hiçbir belge,bilgi kadar değerli değildir. Kendi işimden örnek vereyim üniversite diploması olup daha premiere pro da video birleştiremeyen adam var,iletişim becerisi de yok bu adama neden iş verelim ki? Otlamış bildiğin kampüs yeşilliklerinde.

Sertifikalar da aynı şekilde kurslar her katılana veriyor ama adamda hiçbir bilgi yok yani az biliyor bile değil 0 a iş veripte bir şey öğretmeye de kimse uğraşmaz.

Herkes için aynı diyemeyiz ama ben lise diploması olsun kör cahil olmasın oturup gerçekten yazılım işinde çalışmak istiyor ve bilgisi varsa,yapabiliyorsa ya da eksiklerini giderebilecek gibiyse o adama iş veririm .

Tabii herkes aynı değil veya resmiyette öyle olmuyor firmalar prestijleri için diplomalı adam arar,ya da bir işte yapabildiğine dair sertifika da isterler o yüzden hem okulunu oku,hem de emin ol üniversitede birçok gelişim imkanı bulacaksın bunlardan faydalan işinle uğraş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,036,211
Üyeler
164,269
Son üye
trhjkliur987
Top Bottom