YD iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Hocam telefonculara sordum Pro Max 256gb 51k-52k değişiyor yerine göre. No Aktif, Avrupa cihazı 1 yıl garantili.

Bu arada aktif olayı tam sizin dediğiniz gibi değil sanırım böyle buldum:

!! Piyasada 3 Farklı Cihaz Vardır !!
Aktif
No Aktif
Cift e sim
Aktif Dedigimiz Cihazlar Apple Tarafından Eski
Cihazda Sorun Cıktıgında Onun Yerine Sıfırını Verdigi Cihazlara Swap Denir. Bu Swap Cihazlar Piyasada Sıfır Kapalı Kutu Diye Satılır Ama Kutuları Orjinal Kapalı Kutu Degildir Sonradan Kapatmadır !!
No Aktif Dedigimiz Cihazlar İse Kutuları Hic Acılmamış Orjinal Sıfır Kapalı Kutu Anlamına Gelir !!! Kutuyu Actıkdan Sonra Ayarlar Kısmında Hakkında Bölümünden 1 Yıl Garantili Olurlar Garanti Süreleri Siz Aktivasyon Yaptıktan Sonra Başlar !!

Cift e sim : Bu Cihazda Sim Kart Girişi Yoktur. Bu Sebeple Bizim Ülkemizde Tutulmayan Model Olarak Kabul Edilir. Bu Cihaz Alınıp Satılmaz Tamamiyle Müşteriye Gel Gel taktiğiyle uygulanır. Siz Mağazaya Almaya Gittiginizde Sim Kart Girişinin Olmadığını Söyleyecekler. Kalmadı Bitti Normallerinden Var Diyip Elindeki Cihazları Yüksek Rakamdan Satacaklar. Sizde Gitmişken Alayım Zaten O cihaz İyi Degilmiş İyisi Olsun Madem Diyip Alcaksınız !!!
Malların bir kısmı hacdan bir kısmı ıraktan geliyor. Gürcü ve bulgar mallar daha pahalıya geliyor. Oralarda Irakta aktif diye bir şey yok hepsinde no aktif geçer. Swap falan filan dalga dümen hep. Türkiyeye gelince kelime oyunu çekiyorlar. Cihazın sadece ekranı 16.000 liradan pahalı. Alıyorlar ekran arka kapak değiştiriyorlar gerisi Allaha emanet dümenden aktif yazıyorlar. Yurtdışından alabileceğin en ucuz yer olan Irak Zahoya atlayıp gitsen sadece “aktif” yazan bir şey olmadığını görürsün.

Garanti kısmı da ayrı dalga. Hiçbir apple servisi kabul etmiyor artık Türkiyede. Kıbrıstan faturalı getirsen dahi ücretsiz tamir yapmıyorlar. Eskisi gibi servis desteği yok.

Malların bir kısmı hacdan bir kısmı ıraktan geliyor. Gürcü ve bulgar mallar daha pahalıya geliyor. Oralarda Irakta aktif diye bir şey yok hepsinde no aktif geçer. Swap falan filan dalga dümen hep. Türkiyeye gelince kelime oyunu çekiyorlar. Cihazın sadece ekranı 16.000 liradan pahalı. Alıyorlar ekran arka kapak değiştiriyorlar gerisi Allaha emanet dümenden aktif yazıyorlar. Yurtdışından alabileceğin en ucuz yer olan Irak Zahoya atlayıp gitsen sadece “aktif” yazan bir şey olmadığını görürsün.

Garanti kısmı da ayrı dalga. Hiçbir apple servisi kabul etmiyor artık Türkiyede. Kıbrıstan faturalı getirsen dahi ücretsiz tamir yapmıyorlar. Eskisi gibi servis desteği yok.
Hocam telefonun aktif edilip edilmediği kontrol edilebiliyormuş, orası bağlar beni. 1 yıl garantiden kasıt da bu sanırım, mesela telefon 4 ay önce açılıp toplanmış olsa 8 ay yazar.

Hocam telefonun aktif edilip edilmediği kontrol edilebiliyormuş, orası bağlar beni. 1 yıl garantiden kasıt da bu sanırım, mesela telefon 4 ay önce açılıp toplanmış olsa 8 ay yazar.
Hepsinde kontrol edebiliyorsun ki. Telefondan parça almak için telefonu açmana gerek yok. Telefonu açmadan sök tak yaparsan sistem açılmış göstermez cihazı. Açıp kapa yapsalar dahi bazı programlarla gizleyebiliyorlar sıfır haline getirebiliyorlar. O yüzden 3utools mu ne onu önerdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benimki mesela 6 nisanda alınma. Alır almaz 3utools bağladım kontrol ettim.

Ekler

• IMG_8711.webp
    IMG_8711.webp
    62.2 KB · Hit: 30
Hepsinde kontrol edebiliyorsun ki. Telefondan parça almak için telefonu açmana gerek yok. Telefonu açmadan sök tak yaparsan sistem açılmış göstermez cihazı. Açıp kapa yapsalar dahi bazı programlarla gizleyebiliyorlar sıfır haline getirebiliyorlar. O yüzden 3utools mu ne onu önerdim.

Benimki mesela 6 nisanda alınma. Alır almaz 3utools bağladım kontrol ettim.
Hocam U3tools eve gelince bakarım da iş işten geçmiş olur. Bir de telefonu açmadan neden sök tak yapılsın ki, zaten sorun varsa açınca anlaşılmaz mı. Zaten 52k bunda da bir dümen olabilir mi yani. Önerdiğiniz satıcı var mı sahibinden'de?

Hocam U3tools eve gelince bakarım da iş işten geçmiş olur. Bir de telefonu açmadan neden sök tak yapılsın ki, zaten sorun varsa açınca anlaşılmaz mı. Zaten 52k bunda da bir dümen olabilir mi yani. Önerdiğiniz satıcı var mı sahibinden'de?
Durum öyle değil ki. Alıyorlar zahodan telefonu, buradaki kayıtlı faturalı tr cihazındaki bozuk parçanın yerine takıyorlar. Kaçağa da yan sanayi yapıştırıp geçiyorlar. Zahodan aldıklarının power tuşuna basmalarına ihtiyaçları yok ki. Sahibindende güvenilir diye tanıdığım yok. Kaçağın merkezi Kilis’te yaşıyorum tanıdık bir telefoncudan aldım.

Tekirdağ Çorlu'dan birini buldum ben, aynı tavsiyeleri @şahin doğan abi de bana anlattı. Bunlara dikkat ederek 1 Ağustos'ta ben alıcam. İnşallah tongaya gelmem. 😅

Durum öyle değil ki. Alıyorlar zahodan telefonu, buradaki kayıtlı faturalı tr cihazındaki bozuk parçanın yerine takıyorlar. Kaçağa da yan sanayi yapıştırıp geçiyorlar. Zahodan aldıklarının power tuşuna basmalarına ihtiyaçları yok ki. Sahibindende güvenilir diye tanıdığım yok. Kaçağın merkezi Kilis’te yaşıyorum tanıdık bir telefoncudan aldım.
Anladım hocam olayı, sıkıntı ya. 3UTools şart oldu o zaman, bilgisayarı da yanımda mı götüreyim o zaman almaya giderken?

@Nezha hocam yükledim 3UTools'u. Bunu açıp type c kablosunu bağlıyoruz ve direk gösteriyor mu, önceden ya da kontrol sırasında yapmam gereken bir ayar var mı, nasıl kullanılıyor acaba bu program?

Anladığım kadarıyla view verification report deyince çıkan ekranda sağda kırmızıyla may be changed yazarsa sıkıntı.

1753386976984.webp

Son düzenleme:
Hocam bir de merakımdan soruyorum, bu belli bir iOS güncellemesinden sonra hatırladığım kadarıyla hakkında kısmına girince değişen parçayı fln gösteriyordu. Orada göstermez mi? Sanırım bir cihazla o bypass edilebiliyor da telefon açılmadan da bypass yapılabiliyor mu?

iTunes da yüklü olması lazım. Arkada itunes çalışacak önde 3utools. Değişmiş olabilir yazıyorsa sıkıntı ama kullanıcı kararı gerekli diyorsa sıkıntı yok. Ekranların hepsi için kullanıcı kararı gerekli yazıyor. 3utools bypass geçmişini, halihazırda bypasslı mı onu da gösterir. Ben telefoncunun sıfır dediği telefonu laptopa taktıracağını zannetmiyorum o yüzden ben de ikinci el almayı düşündüm başta. Sonradan 1-2 fazla verip güvendiğim yerden aldım. Ben aldığımda 46dı en ucuz, 47ye tanıdığımdan aldım.

Ayar yapılmıyor 3udan direkt inceliyorsun.

iTunes da yüklü olması lazım. Arkada itunes çalışacak önde 3utools. Değişmiş olabilir yazıyorsa sıkıntı ama kullanıcı kararı gerekli diyorsa sıkıntı yok. Ekranların hepsi için kullanıcı kararı gerekli yazıyor. 3utools bypass geçmişini, halihazırda bypasslı mı onu da gösterir. Ben telefoncunun sıfır dediği telefonu laptopa taktıracağını zannetmiyorum o yüzden ben de ikinci el almayı düşündüm başta. Sonradan 1-2 fazla verip güvendiğim yerden aldım. Ben aldığımda 46dı en ucuz, 47ye tanıdığımdan aldım.

Ayar yapılmıyor 3udan direkt inceliyorsun.
Hocam nasıl taktırmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,179
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri