Neler Yeni

Yemek sanat ile birleşirse Kholodets

Omnissiah

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Katılım
1 Eylül 2021
Mesajlar
1,018
Kholodets (Meat Jelly)


Etli Aspik ya da Haspel, çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde geleneksel bir nostaljik yemektir. Temelde et parçalarından yapılan basit ve sağlıklı bir et suyunun pişirilip soğutularak jöle kıvamına getirilmesini temsil eder.

Birçok tarif, et suyunu jelleştirmek için bir paket jelatin eklemeyi önerir. Ancak, ben kholodets'i eski usul, doğal yöntemle yapmayı seviyorum: sadece et parçalarını uzun süre kaynatarak. Yeterince jelatin elde etmek için, içinde bol miktarda kolajen bulunan parçalar, örneğin domuz ayağı, kuyruk veya kulak gibi, kullanılmalı ve uzun bir süre boyunca, en az 5 saat kadar, kısık ateşte pişirilmelidir. Uzun ve yavaş pişirme süreci, bağ dokularındaki tüm kolajeni çıkaracak ve onu jelatine dönüştürecektir. Jelatin soğuduğunda, yemek jöle kıvamına gelir. Bu uzun pişirme süresi göz önüne alındığında, bu tarif muhtemelen hızlı bir hafta içi akşam yemeği tarifi değildir.

Meat Aspic (Kholodets)

Malzemeler:
1 domuz ayağı
2 tavuk but
2 domuz pirzolası
1 soğan
1 havuç
1 baş sarımsak
1/4 su bardağı tuz
2 yemek kaşığı tane karabiber
Birkaç defne yaprağı
Hazırlık:
Büyük bir çorba tenceresine eti, soğanı, havucu, defne yapraklarını, baharatları ekleyin ve üzerini suyla kapatın. Yüksek ateşe koyup kaynamaya bırakın. Ardından ateşi kısın ve 5 saat boyunca pişirin. Üzerine çıkan köpüğü ve yağı alın. Pişmeye 15 dakika kala, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin.

Ocağı kapatın, eti çıkarın ve et suyunu kağıt havlu ile süzün. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Eti servis kaplarının dibine yayın. Bu sefer silikon muffin kalıplarını kullandım, ancak kapaklı cam kaplar da harika çalışır. Üzerine et suyunu dökün ve sertleşene kadar (genellikle bir gece) buzdolabında bekletin.

Taze rendelenmiş yaban turpu, Adjika ya da hardalla servis yapın. Afiyet olsun!



Meat Aspic (Kholodets)
 
Top Bottom