Neler Yeni

Yeni amd sistemler problemli !!!

ramazan.k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ramazan ko
Muhtemelen bu ve benzeri konular artacak, 3d artist olduğum için sistemimi yükseltmek adına en güncel olacak şekilde anakart, ram ve işlemci satın aldım (7950x işlemci-msi x670 e tomahawk anakart -expo uyumlu 64 gb 6000 mhz ram, ekran kartım rtx 4070 ti süper di o eski sistemden) sistem geldikten sonra sistemi topladım ve sistem cpu ve dram ışığı yaktı arıza nereden olduğunu anlamak için test gerekli bende Antalya da bilindik bir pc ciye gittim ve adamın cevabı şu oldu ben ''amd sistem toplamıyorum çok arıza çıkıyor buna bakamam'', dedim abartıyor herhâlde, sonrasında bakın 5 adet bilgisayarcı gezdim güncel olarak Am5 platform parça olmadığı için ellerinde sistemi test ettiremedim ve amd lerde bu problemin olduğunu iade etmemi önerdiler ve amazondan iade gerçekleştirdim, amd toplayacağım ya illa dedim bana gelen arızalıdır çevre sözü dinlemek lazım bazen, gidip vatana aynı parçalarla 0 toplattım sistemi, pc yi alıp eve geldim açtım bilin bakalım ne oluyor sistem açılıyor ama yaklaşık 2 dk dram ledi yakıp arızada kalıyor ve sönünce açılıyor alıp geri götürdüm cevap benzer amd olduğu için normal açılıyorsa bence böyle idare edin bios update gelirse toplar belki, iş bilgisayarım olduğu için artık vakit kaybedemem, dedim lanet olsun aldım eve geldim bu şekilde kullanıyorum, yani yeni amd sistem alacaksanız sakın amazon gibi güvenilir iade sistemi olmayan bir yerden toplamayın benim amd ye olan güvenim kırıldı bu şekilde size de içimi dökeyim dedim bir daha sistem alırsam intel olur.

Not: bu süreçte bios güncellemesi ve expo açıp kapama gibi klasik taktikler denenmiştir.

Son düzenleme:

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
701
İsim
Rüveyda Akın

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
arızada kalmıyor kontrol ediyor o yüzden açılması uzun sürüyor haliyle, ben o özelliği kapattım direkt açılıyor artık, hatta pc yine de yavaştı çevre birimlerini kontrol ettim tek tek usb wifi vardı bu popüler olan Abdullah ın tanıttığından onu çıkarınca pc normale dönüyordu , iade ettim onu da şuan bir sorun yok gibi

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
537
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
İlk sistemde bios update yapman gerekliydi. MSI ROM ile. İkinciye gelince Bios üzerinden Memory Context Restore ayarını Enabled yaptığında durum baya düzeliyor. AM5 sistemim var, bu sorunları yaşamadım, herkese tavsiye ederim.

ramazan.k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ramazan ko
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim için ilginç cevap oldu nasıl kapatabiliyoruz spesifik olarak adı nedir sonrasında bakan arkadaşlar içinde paylaşırsan sevinirim belki benim problemimi çözer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk sistemde bios update yapman gerekliydi. MSI ROM ile. İkinciye gelince Bios üzerinden Memory Context Restore ayarını Enabled yaptığında durum baya düzeliyor. AM5 sistemim var, bu sorunları yaşamadım, herkese tavsiye ederim.
ilk sistemde arıza çıkınca dediğin gibi usb sistemi ile update yaptım o çözmedi

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
benim için ilginç cevap oldu nasıl kapatabiliyoruz spesifik olarak adı nedir sonrasında bakan arkadaşlar içinde paylaşırsan sevinirim belki benim problemimi çözer.
senin için gittim çektim bak biosta ss alamadım usb istedi ez led control off konumuna getirebilirsin
IMG_20241005_125035.jpg

ramazan.k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ramazan ko
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arızada kalmıyor kontrol ediyor o yüzden açılması uzun sürüyor haliyle, ben o özelliği kapattım direkt açılıyor artık, hatta pc yine de yavaştı çevre birimlerini kontrol ettim tek tek usb wifi vardı bu popüler olan Abdullah ın tanıttığından onu çıkarınca pc normale dönüyordu , iade ettim onu da şuan bir sorun yok gibi
.

Son düzenleme:

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,454
İsim
uwu
keşke öyle yapmasa sırf kullanıcıları düşündüğü için sorun gibi gözüküyor aynı watman gibi sana ne adamın psu sundan ramından sen ekran kartına bak nvidia gibi sonra adamlar amd ekran kartları sorunlu diyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
x670 toma için eğer 4 slot ram taktıysan o hızı görmeyebilir
1DPC 1R Max speed up to 7800+ MHz
1DPC 2R Max speed up to 6400+ MHz
2DPC 1R Max speed up to 6400+ MHz
2DPC 2R Max speed up to 5400+ MHz

ram kaynaklı geç açılma sorununun fixi: memory context restore

ramazan.k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ramazan ko
deniyorum hemen

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
yolcu arslan
Bende tasarımcıyım AMD sistem kullndım kullandırttım söylediğiniz sorunları yaşamadım.
Bence AMD sistemlerde yaşanan sorunlar donanım uyusuzluğundan kaynaklanıyordur.

Top Bottom