Muhtemelen bu ve benzeri konular artacak, 3d artist olduğum için sistemimi yükseltmek adına en güncel olacak şekilde anakart, ram ve işlemci satın aldım (7950x işlemci-msi x670 e tomahawk anakart -expo uyumlu 64 gb 6000 mhz ram, ekran kartım rtx 4070 ti süper di o eski sistemden) sistem geldikten sonra sistemi topladım ve sistem cpu ve dram ışığı yaktı arıza nereden olduğunu anlamak için test gerekli bende Antalya da bilindik bir pc ciye gittim ve adamın cevabı şu oldu ben ''amd sistem toplamıyorum çok arıza çıkıyor buna bakamam'', dedim abartıyor herhâlde, sonrasında bakın 5 adet bilgisayarcı gezdim güncel olarak Am5 platform parça olmadığı için ellerinde sistemi test ettiremedim ve amd lerde bu problemin olduğunu iade etmemi önerdiler ve amazondan iade gerçekleştirdim, amd toplayacağım ya illa dedim bana gelen arızalıdır çevre sözü dinlemek lazım bazen, gidip vatana aynı parçalarla 0 toplattım sistemi, pc yi alıp eve geldim açtım bilin bakalım ne oluyor sistem açılıyor ama yaklaşık 2 dk dram ledi yakıp arızada kalıyor ve sönünce açılıyor alıp geri götürdüm cevap benzer amd olduğu için normal açılıyorsa bence böyle idare edin bios update gelirse toplar belki, iş bilgisayarım olduğu için artık vakit kaybedemem, dedim lanet olsun aldım eve geldim bu şekilde kullanıyorum, yani yeni amd sistem alacaksanız sakın amazon gibi güvenilir iade sistemi olmayan bir yerden toplamayın benim amd ye olan güvenim kırıldı bu şekilde size de içimi dökeyim dedim bir daha sistem alırsam intel olur.
Not: bu süreçte bios güncellemesi ve expo açıp kapama gibi klasik taktikler denenmiştir.
Not: bu süreçte bios güncellemesi ve expo açıp kapama gibi klasik taktikler denenmiştir.
Son düzenleme: