Neler Yeni

Yeni Bilgisayarda GPU kullanımı

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
Ya o sisteme 2k yakisir
Hocam 2K yakışırda ben rekabetçi oyun oynuyorum.
Oyun optimizasyonuyla alakalı bi şey olmalı, o işlemci 4060tiyı çok çok rahat besleyebilir çünkü. Diğer oyunlarda değerler nasıl?

Buyrun nfs heat ve değerler cidden berbat. Ekran karti watt harcamiyor. %40 larda kullanım varken işlemciye bakın 90 kusurlerde
Screenshot_2023-05-30-20-14-47-858_com.miui.gallery.jpg

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
O kadar işlemci kullanımı normal değil. 12400F ve bütün çekirdeklerin aktif olduğuna emin misin. Virüs yemiş de olabilirsin.
Hocam virüs imkansız daha yeni aldım sistemi sifirdan win11 yukledim. Bios vs butun guncellemeleri yaptım. Ama nafile yok boyle saçma bir şey gormedim ben.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar işlemci kullanımı normal değil. 12400F ve bütün çekirdeklerin aktif olduğuna emin misin. Virüs yemiş de olabilirsin.
Butun cekirdeklerin aktif olup olmadigina nasıl bakabiliriz?

Bir ayar bu ekran kartinin Watt harcamasini kisitliyor ve ben bunu bir turlu cozemedim. Bu ekran kartinin ortalama watt degeri 130-140w olmadi gerekirken neden 60-70 w da calisiyor?

Valorantta denedim. Millet dusuk ayarda 500 fps ustu alirken benim aldigim deger 350 fps. Adamlarin ekran karti kullanimina bakiyorum yuksek. 90 ustu. Benimki 30-40 arası

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,624
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
BIOS ayarlarını varsayılana döndür. Nvidia ayarını 3D uygulamanın karar vermesine izin ver yap. Ekran kartının burada görüldüğü gibi %100 kullanım ve 140 watt çekmesi gerekiyor.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
BIOS ayarlarını varsayılana döndür. Nvidia ayarını 3D uygulamanın karar vermesine izin ver yap. Ekran kartının burada görüldüğü gibi %100 kullanım ve 140 watt çekmesi gerekiyor.

Denedim. Maalesef durum hala aynı GPU kullanılamıyor.

Ben bu kasayı iade verebiliyor muyum yeminle bezdirdi beni bu olay. 2 gün oldu alalı.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
İnternetten aldıysan 14 gün içinde iade edebiliyorsun.
Gaminggentr den aldım. İnternetten aldım.

Gaminggentr arasam. Yardimci olurlar mı acaba

şahin doğan

80+ Platinum
BF 2042 için normal. İşlemciye yüklenen bir oyun. Diğer oyunlarda durum ne?

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
Ara yardım ederler.
Monster laptopum var. Onda da aynı sorun vardı birebir aynı. O da intel ve nvidia. Cozemedim onu da. Sonra servise gönderdim. Adamlar halledip gönderdiler. Şu an bu sistemden daha stabil değerler alıyorum. Nasıl cozduler bilmiyorum.

BF 2042 için normal. İşlemciye yüklenen bir oyun. Diğer oyunlarda durum ne?
Ya kardeşim normal falan değil. Laptopumda boyle bir sorun yok. İşlemciye falan binmiyor. Ekran kartı laptopta 99 iken masausutunde 60 olması anormal bir durum

Monster laptopum var. Onda da aynı sorun vardı birebir aynı. O da intel ve nvidia. Cozemedim onu da. Sonra servise gönderdim. Adamlar halledip gönderdiler. Şu an bu sistemden daha stabil değerler alıyorum. Nasıl cozduler bilmiyorum.

Ya kardeşim normal falan değil. Laptopumda boyle bir sorun yok. İşlemciye falan binmiyor. Ekran kartı laptopta 99 iken masausutunde 60 olması anormal bir durum
Nfs Heat denedim. Resmi yukarda. Cpu 95 kullaniyor ekran karti %47. Nfs Heatta mı işlemciye yuklenen oyun

şahin doğan

80+ Platinum
Hocam normal normal. Masaüstündeki ekran kartı ile laptopun ekran kartı aynı güçte değil. İşlemci daha rahat besliyor laptopta. Pubg'de %20-30 kullanılan işlemcim BF 2042'de %60-70 kullanılıyor. Oyundan oyuna, kullanılan ekran kartına göre değişiyor.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Emre Altun
Hocam normal normal. Masaüstündeki ekran kartı ile laptopun ekran kartı aynı güçte değil. İşlemci daha rahat besliyor laptopta. PUBG'de %20-30 kullanılan işlemcim BF 2042'de %60-70 kullanılıyor. Oyundan oyuna, kullanılan ekran kartına göre değişiyor.
Hocam 4060ti var. Youtubede performans testlerine bakıyorum orada değerler normal ama?

şahin doğan

80+ Platinum
Hocam 4060ti var. Youtubede performans testlerine bakıyorum orada değerler normal ama?
2K ultrada işlemci %60-70 kullanılıyor. 1080P de işlemci kullanımı daha da yükselir ve ekran kartı kullanımı düşer.

Top Bottom