Neler Yeni

Yeni R5 5600 sistem almak istiyorum parçalarda bir sıkıntı var mıdır?

proerdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet erdem
Bütçe
20000
Merhaba bir sistem alacağım yaptığım sistemde sıkıntı var mıdır?
Ryzen 5 5600 3700TL
2. el 6600 veya 5700XT (muhtemelen 6600 FSR ve daha yeni olduğundan)
B450 anakart (B350M-K diye bir anakart gördüm alınır mı?)
RAM 3200MHz CL16 2 X 16 = 32 GB.
Lexar SSD 5000 okuma 4500 yazma 2200 TL.
Monitör AOC 180Hz IPS 1ms.
PSU Corsair 650W (FSP de düşündüm ama uzun vadede bu daha iyi gibi)
İşlemci soğutucu pek düşünmedim ama 750 1000 TL arası vermeyi düşünüyorum.
Kasada olabildiğince düşük olmasını istiyorum ofis PC kasasını modifiye edip kullanabilirim ama pek de istemiyorum bilgisayarcılara soracağım. Yapabileceğim herhangi bir bir iyileştirme var mı? Veya herhangi bir bir uyumsuzluk yakın zamanda satın alacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Boran Sarıbaş
sistem güzel diğer bileşenleri 0 değil de çoğunu 2. el alsan cebine para kalır bir de rx 6600 güzel kart ben de kullanıyorum ama fsr teklonojisi hiç iyi değil hem fps ye aman aman katkısı olmuyor hem de ne kadar yükseltirsen görüntü o kadar kötüleşiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba bir sistem alacağım yaptığım sistemde sıkıntı var mıdır?
Ryzen 5 5600 3700TL
2. el 6600 veya 5700XT (muhtemelen 6600 FSR ve daha yeni olduğundan)
B450 anakart (B350M-K diye bir anakart gördüm alınır mı?)
RAM 3200MHz CL16 2 X 16 = 32 GB.
Lexar SSD 5000 okuma 4500 yazma 2200 TL.
Monitör AOC 180Hz IPS 1ms.
PSU Corsair 650W (FSP de düşündüm ama uzun vadede bu daha iyi gibi)
İşlemci soğutucu pek düşünmedim ama 750 1000 TL arası vermeyi düşünüyorum.
Kasada olabildiğince düşük olmasını istiyorum ofis PC kasasını modifiye edip kullanabilirim ama pek de istemiyorum bilgisayarcılara soracağım. Yapabileceğim herhangi bir bir iyileştirme var mı? Veya herhangi bir bir uyumsuzluk yakın zamanda satın alacağım.
bir de 0 toplayacaksan DDR 5 e geçmeni tavsiye ederim

proerdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ddr5 almak istedim ama bu bile bütçemi aşıyo o şekilde çok fazla aşıyorum o sebeple alamadım birde diğer parçalarda 2. El ile 700 liradan fazla kazanamıyorum alacağım riske değmez gibi geliyor hem sıfır daha iyi durumda olur her durumda diye diye düşündüm. Farklı yapabileceğim bir şey var mıdır sizce?

Birde eğer fsr4 gelirse belki diye istemiştim gelecektede benim için iyi olur diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Boran Sarıbaş
Ddr5 almak istedim ama bu bile bütçemi aşıyo o şekilde çok fazla aşıyorum o sebeple alamadım birde diğer parçalarda 2. El ile 700 liradan fazla kazanamıyorum alacağım riske değmez gibi geliyor hem sıfır daha iyi durumda olur her durumda diye diye düşündüm. Farklı yapabileceğim bir şey var mıdır sizce?
şahsen dediğiniz şeylere katılmıyorum daha 1 ay önce kendim 2.elden sistem topladım güç kaynağı ve ssd hariç her şey 2.el idi ama 2. el çok güzel fırsatlar var mesela senin alacağın kart ile aynı fiyata b450 gaming plus max anakart aldım belki performansta bir fark olmayacak ama biri giriş seviye birisi orta üst seviye bir kart tavsiyem parçaları 0 topla sıkıntı yok ama bir yandan 2.el fırsatları kovalamaya bak

quartle

80+ Gold

proerdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet erdem
şahsen dediğiniz şeylere katılmıyorum daha 1 ay önce kendim 2.elden sistem topladım güç kaynağı ve ssd hariç her şey 2.el idi ama 2. el çok güzel fırsatlar var mesela senin alacağın kart ile aynı fiyata b450 gaming plus max anakart aldım belki performansta bir fark olmayacak ama biri giriş seviye birisi orta üst seviye bir kart tavsiyem parçaları 0 topla sıkıntı yok ama bir yandan 2.el fırsatları kovalamaya bak
Baya inceledim birkaçtane buldum ama satıcı cevap vermiyodu muhtemelen satılmıştı işlemci 3000 anakart 2000 oluyor fiyat farkı 0 için değer gibi geldi.

monitörü bilmiyorum ama attığın parçalar güzel ekran kartı rx6600 güzel olur

Teşekkür ederim.

quartle

80+ Gold
Baya inceledim birkaçtane buldum ama satıcı cevap vermiyodu muhtemelen satılmıştı işlemci 3000 anakart 2000 oluyor fiyat farkı 0 için değer gibi geldi.

Teşekkür ederim.
ekran kartını facebook gruplarından alın bu arada orada hem daha uygun hem daha güvenilir sürekli satış yapan kişiler vs var

proerdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet erdem
Birde gpuda rx 5700xt de var mining olasılığı daha düşük gibi geliyor birde saf güçte biraz daha iyi gibi ama 6600 daha yeni fiyat farkı neredeyse yok hangisini önerirsiniz

ekran kartını facebook gruplarından alın bu arada orada hem daha uygun hem daha güvenilir sürekli satış yapan kişiler vs var
Facebook grupları ben daha çok amerikada var sanıyordum teşekkürler bakıcağım

quartle

80+ Gold
Birde gpuda rx 5700xt de var mining olasılığı daha düşük gibi geliyor birde saf güçte biraz daha iyi gibi ama 6600 daha yeni fiyat farkı neredeyse yok hangisini önerirsiniz

Facebook grupları ben daha çok amerikada var sanıyordum teşekkürler bakıcağım
rica ederim özelden grup atıyım buradan reklam gibi olmasın

proerdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet erdem
Tamamdır teşekkürler

Dahası