Yeni RAM Uyumlu çalışmıyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Aynı ramden 1 tane daha aldım.
16GB Yapabiliyor olmam lazım ama bakın tüm barkodlar falan hepsi uyuşuyor ikisinin de kodları aynı ama ikinci rami hangi slota takarsam takayım çalışmıyor.

Cmos reset denedim olmadı bios resetledim olmadı bios pilini ellemedim henüz. Mevcut rami çıkartıp yenisini taktım tek olarak çalıştırdım ama sistem gene başlamıyor.

Ne yapmalıyım ?

En İyi Cevap
İade edebiliyorsan et, diğer elindeki rami de satıp kit al.

Belki çözümü vardır ama çözüm bulamazsan bunu yapabilirsin.

Bios ne diyor bu duruma

DIM_A1 ve DIM_B1 portlarına takman lazım uyumlu çalışmaları için.

Ayrıca aynısı olsa bile yıllar geçtikten sonra içindeki çipler değişebiliyor. Bundan kit şeklinde alın diyoruz.

cmos reset' i nası yaptın şalteri kapattın mı? Detaylıca açıkla pinin ismine kadar.

Yum gözünü hatırla sözümü ; "Hocam kit alın sorun yaşamayın"

Mevcut ramin yerine takmayı denediniz mi hocam aldığınız rami yoksa başka slota mı taktınız acaba ? Bir de silgiyle silmeyi de deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de mevcut rami başka slota takıp da deneyin. Bakalım görüntü verecek...
Mevcut ramin yerine takmayı denediniz mi hocam aldığınız rami yoksa başka slota mı taktınız acaba ? Bir de silgiyle silmeyi de deneyin.

Bir de mevcut rami başka slota takıp da deneyin. Bakalım görüntü verecek mi ?

Slota oturtmamış korktuğundan anakart yamulcak sanmış. Sıkıntısız çalıştırdı. Bastırınca oldu.

O çıt sesi korkutuyor adamı hele de anakart kasaya montajsız yaptığım zamanlar ben de korkuyorum bir şey olacak diye :D

İade edebiliyorsan et, diğer elindeki rami de satıp kit al.

Belki çözümü vardır ama çözüm bulamazsan bunu yapabilirsin.

Bios ne diyor bu duruma

DIM_A1 ve DIM_B1 portlarına takman lazım uyumlu çalışmaları için.

Ayrıca aynısı olsa bile yıllar geçtikten sonra içindeki çipler değişebiliyor. Bundan kit şeklinde alın diyoruz.

cmos reset' i nası yaptın şalteri kapattın mı? Detaylıca açıkla pinin ismine kadar.

Yum gözünü hatırla sözümü ; "Hocam kit alın sorun yaşamayın"

Slota oturtmamış korktuğundan anakart yamulcak sanmış. Sıkıntısız çalıştırdı. Bastırınca oldu.

O çıt sesi korkutuyor adamı hele de anakart kasaya montajsız yaptığım zamanlar ben de korkuyorum bir şey olacak diye :D
Burada kimseyi en iyi cevap seçemem çünkü asıl kafasız olan benim.
Ama cidden anakart o yükseltiler olduğunda bastırınca yanulacakmış gibi oluyor.
Bekle kendim çözdüm kendimi işaretleyeyim.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
Geri