Yeni Sistem Kurulumunda Güç Girişi Sorunu

bu psu rev.2 değilse patlıyor bu arada en yakın zamanda değiştirin rev.1 ise

Deneme yaptığım için vida atmamıştım şuan vida atılı hocam, psu girişleri tam olarak nasıl olmalı onu anlamadım , 4 kablo var 2 si uzun 2 si kısa dikkat etmeden taktım ben 2 tanesini , normalde 2 tane yetiyor mu buna 3 tane takmak zorundamıyız ondan da emin olamadım . Zarar görmemiştir herhalde 3 tane ekran kartı slotu vardı ekran kartında ikisini denedim ayrı ayrı.
1744796692803.png

sizde 2 adet ucu 2 tane 6+2 pine ayrılan bu kablodan var. 2 kablonun da tek 8 pinli olan kısmını psuya bağlıyorsunuz. bu kablolardan 1 tanesinin 2 ucunu ekran kartına bağlıyorsunuz -ki siz zaten yapmışsınız görünüyor. diğerinin ise 1 ucunu ekran kartına bağlıyorsunuz, diğer ucunu ister salıp serbest bırakın, isterseniz klipsleyip kabloya tutturun temiz görüntü olsun.

Alıntıyı görüntüle
sizde 2 adet ucu 2 tane 6+2 pine ayrılan bu kablodan var. 2 kablonun da tek 8 pinli olan kısmını psuya bağlıyorsunuz. bu kablolardan 1 tanesinin 2 ucunu ekran kartına bağlıyorsunuz -ki siz zaten yapmışsınız görünüyor. diğerinin ise 1 ucunu ekran kartına bağlıyorsunuz, diğer ucunu ister salıp serbest bırakın, isterseniz klipsleyip kabloya tutturun temiz görüntü olsun.
Anakartta da bu slot için yer var orayı boş mu bırakıyoruz ?

Anakartta da bu slot için yer var orayı boş mu bırakıyoruz ?
Oraya da aynı görünümlü 8 pinli kablodan 2 adet var. Bunları takıyorsunuz.

gpu kabloları 6+2 şeklinde ayrılabiliyor, cpu kabloları ise 4+4 şeklinde. bu şekilde kablonun üzerinde ismi yazmasa bile ayırt etmek kolay.

1744798161137.png

Oraya da aynı görünümlü 8 pinli kablodan 2 adet var. Bunları takıyorsunuz.

gpu kabloları 6+2 şeklinde ayrılabiliyor, cpu kabloları ise 4+4 şeklinde. bu şekilde kablonun üzerinde ismi yazmasa bile ayırt etmek kolay.

Alıntıyı görüntüle
Hocam ben bi slot anakartta boş yere taktım ondan eksik kalıyor, anakarta pci 8 pin takılmıyor diyorlar doğru mu acaba ? Anakart MSI PRO B850-P WIFI AMD B850 Soket

anakartınıza baktım aşağıdaki yeni eklenen 8 pini kastettiğinizi anladım. bu slota takmanıza gerek yok. sadece üsttekilere takmanız yeterli. zaten psu ile gelen kablolarda 3. giriş buna ayırabileceğiniz kablo bulunmuyor. eğer alttaki 2 adet pci-e slotlarını dolduracak (network kartı, ses kartı vb) olursanız o zaman sizin psu ile düzgün çalıştığını bildiğiniz bir psu kablosu almanız iyi olur. redditteki bir kullanıcıya göre bu slotlar doldurulduğunda ve alttaki 8 pin bağlantısı yapıldığında faydası oluyormuş.

1744801017223.png

ekleme: aşağıdaki girişin ismi pcie_power 1 olarak belirtilmiş. gpuya takılan kablodan takılıyor. yeni nesil anakartlarda bu giriş muhtemelen standart olacak gözüküyor.

Son düzenleme:
Burada problem yaşadım bende hocam , çünkü psudan 4 tane pin çıkarmışlar 2 /2 ayarlamışlar bende biri anakart için sandım , anakarta takınca da 3. Giriş ekran kartına yetişmiyor tam olarak o yüzden olmuş olabilir, işten eve geçince güzelce deneyeceğim
anakartınıza baktım aşağıdaki yeni eklenen 8 pini kastettiğinizi anladım. bu slota takmanıza gerek yok. sadece üsttekilere takmanız yeterli. zaten psu ile gelen kablolarda 3. giriş buna ayırabileceğiniz kablo bulunmuyor. eğer alttaki 2 adet pci-e slotlarını dolduracak (network kartı, ses kartı vb) olursanız o zaman sizin psu ile düzgün çalıştığını bildiğiniz bir psu kablosu almanız iyi olur. redditteki bir kullanıcıya göre bu slotlar doldurulduğunda ve alttaki 8 pin bağlantısı yapıldığında faydası oluyormuş.

Bende aynı sistemi aldım. Şuan kargoda. Yarın teslim edilir. Bakalım biz ne yapacağız.

Sistem açıldı, dual Ram yapınca görüntü gelmiyor, biraz güncellemeleri uygulamaları yükleyip bios güncellemesi de yapıcam, biostan bir ayarı var mıdır yoksa tek Ram arızalı mı acaba

Geri