Neler Yeni

Çözüldü✓ Yeni sistem topladım sizce F/P açısından nasıl olmuş?

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
PSU ya 1400 verdim. İşlemciyi Ryzen 5 5600 alacaktım bir anda fiyatları tavan yaptığı için alamadım. Fiyatı güzel seviyedeyken alabilecek durumda değildim maalesef.
Boşa harcama yapmışsın. 600-700tl arttırıp R5 5500ün üstüne koyup. Kasa gibi diğer parçalardan da fiyat kısıp 5600 alınırdı. Kasa vs. de kapalı yani

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Bu yoruma katılıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunların hepsini aldın mı ? Yoksa almadıkların var mı ?
Hepsini aldım. O yoruma bende katılıyorum ama aradan belli zamanlar geçirerek aldığım için maalesef o şekilde ayarlayamadım.

Parçaların kalitesi iyi cidden, hazır sistemlerde bu kalitede parçalar kullanılmaz. Sadece SSD ve ekran kartı istisna olabilir onları da ucuz diye almışsınızdır zaten ciddi indirime girmişti o kart.
Ben öyle düşünerek aldım birazda ilerisi için kullanırım dedim PSU yönünü. Herkesin düşüncesi farklı tabii. Teşekkür ederim.

Boşa harcama yapmışsın. 600-700tl arttırıp R5 5500ün üstüne koyup. Kasa gibi diğer parçalardan da fiyat kısıp 5600 alınırdı. Kasa vs. de kapalı yani
Haklısınız ama ortalama 1200-1300 lira koymam gerekiyordu. kasayı 750 liraya aldım bi tık altı performax zaten 😅

Son düzenleme:

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hepsini aldım. O yoruma bende katılıyorum ama aradan belli zamanlar geçirerek aldığım için maalesef o şekilde ayarlayamadım.

Ben öyle düşünerek aldım birazda ilerisi için kullanırım dedim PSU yönünü. Herkesin düşüncesi farklı tabii. Teşekkür ederim.

Haklısınız ama ortalama 1200-1300 lira koymam gerekiyordu. kasayı 750 liraya aldım bi tık altı performax zaten 😅
Ne zaman toplamaya başladınız acaba sistemi?

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Ne zaman toplamaya başladınız acaba sistemi?
Sanırım bi üç ay oldu. Parçaları alırken sıralamada hatalı davrandım. En son işlemciyi aldım ve belkide 300-400 fazla vererek daha üstünü alabilirdim. Maalesef geç kalındı tabii. Şu haliyle kaliteli ve orta seviye bir şey olduysa elimde, ben memnunum. İlk kez sistem topladım zaten.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Sanırım bi üç ay oldu. Parçaları alırken sıralamada hatalı davrandım. En son işlemciyi aldım ve belkide 300-400 fazla vererek daha üstünü alabilirdim. Maalesef geç kalındı tabii. Şu haliyle kaliteli ve orta seviye bir şey olduysa elimde, ben memnunum. İlk kez sistem topladım zaten.
Kasa hariç parçalar kaliteli. ama kasada o kadar kötü değil, Kaçırdığınız indirimler

Aerocool Airhawk Duo 800 TL (Teknobiyotik)
Highpower Performance GD 750W 750 TL (Teknobiyotik)
CS3030 500 GB 599 TL (itopya)

Mortar'ı ne kadar aldığınızı bilmiyorum ama en düşük 1500 gördü.

Sistemi bu parçalarla dizseniz hem daha uyguna gelirdi hem de daha kaliteli olurdu ama şansızlık diyelim...

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Kasa hariç parçalar kaliteli. ama kasada o kadar kötü değil, Kaçırdığınız indirimler

Aerocool Airhawk Duo 800 TL (Teknobiyotik)
Highpower Performance GD 750W 750 TL (Teknobiyotik)
CS3030 500 GB 599 TL (itopya)

Mortar'ı ne kadar aldığınızı bilmiyorum ama en düşük 1500 gördü.

Sistemi bu parçalarla dizseniz hem daha uyguna gelirdi hem de daha kaliteli olurdu ama şansızlık diyelim...
Mortalı 1400 liraya aldım. Evet kasayı kaçırdığıma üzüldüm. Zaten ben elimdeki kasayı şuanın fiyatına göre çok aşağı aldım, bunu satıp farklı bir kasa almayı düşünüyorum.

Elimdeki SSD yi 200 liraya almıştım o yüzden fazla önemsemedim.

NZXT yönünden pişman değildim aslında ama neden böyle denildi tam anlamayamadım kaliteli bir ürün değil mi? Ona biraz fazla verdiğimin bende farkındaydım şuan iade durumum yoktur maalesef.

Teşekkür ederim tek tek açıkladınız emeğinize sağlık. Peki şuan sizce kalite ve F/P yönünden iyi midir? Ben iyi bir seviyede olduğunu düşünüyordum.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Mortalı 1400 liraya aldım. Evet kasayı kaçırdığıma üzüldüm. Zaten ben elimdeki kasayı şuanın fiyatına göre çok aşağı aldım, bunu satıp farklı bir kasa almayı düşünüyorum.

NZXT yönünden pişman değildim aslında ama neden böyle denildi tam anlamayamadım kaliteli bir ürün değil mi? Ona bira fazla verdiğimin bende farkındaydım şuan iade durumun yoktur maalesef.

Teşekkür ederim tek tek açıkladınız emeğinize sağlık. Peki şuan sizce kalite ve F/P yönünden iyi midir? Ben iyi bir seviyede olduğunu düşünüyordum.
Aynı fiyata bu var mesela
NZXT PSUlar hakkında bilgim yok ama bu bayağı iyi bir model.
Bu da size yetecek ve çok daha ucuz kaliteli bir model

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

NZXT yönünden pişman değildim aslında ama neden böyle denildi tam anlamayamadım kaliteli bir ürün değil mi? Ona bira fazla verdiğimin bende farkındaydım şuan iade durumun yoktur maalesef.

Ürün kalitelide o fiyatı tam hak eden bir ürün değil. Mesela Core Reactor var onun fiyatına şuanda. daha iyi bir PSU. ama NZXT'de kesinlikle kaliteli bir PSU. biz sadece parasındayız :) Seasonic yapıyor zaten PSU'yu kaliteli olmamasının imkanı yok :D

200 TL'ye bedava.

Mortar'ı güzel fiyata almışsın.

Sistem fiyatına göre kaliteli. şuanda bu kalitede bir sistem toplayamam büyük ihtimalle. Kasayı satıp hem görünüş açısından hem de performans olarak daha iyi bir kasaya geçmen güzel olur. Yeni çıkan kasalardan NZXT H510 Flow modelini gözüne kestirmeni tavsiye ederim. yeni çıktığı için anormal indirimler görebiliriz belki o modelde.

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer
Herkese hayırlı günler, iyi forumlar dilerim.
Yeni sistem topladım elimden geldiği kadar kaliteli ve indirimde yakalamaya çalıştım. Parça parça almak zorundaydım. Sizce F/P açısından nasıl bir sistem olmuş?

GPU: XFX MERC RX 6600 XT
CPU: AMD Ryzen 5 5500
Anakart: MSİ Mag B550m Mortal
RAM: Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz cl17 (2x8)
PSU: NZXT C750, 750 Watt Gold
Kasa: MSİ Mag Shield 110A 2x ARGB Fan
SSD: Sandisk 240 GB

Sonradan m.2 yükseltmesi yapacağım.
Sistemin bu halini 13.500 civarına mâl ettim. Sizce nasıl? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
sistem iyi cuma gününü beklenebilir birde ssd yerine hdd alarsanız daha iyi olur ileride upgrade edersiniz

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Aynı fiyata bu var mesela
NZXT PSUlar hakkında bilgim yok ama bu bayağı iyi bir model.
Bu da size yetecek ve çok daha ucuz kaliteli bir model
Doğrudur hocam haklısınız. Ben kimseye itiraz etmiyorum, iyimser şekilde yaklaştı herkes, o yüzden teşekkür ederim. O an o mantıklı geliyordu, bilgim ona yetiyordu diyelim. İnşallah bir daha sefere daha iyi şekilde nasip olur. :) Hepimize tabii..

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Doğrudur hocam haklısınız. Ben kimseye itiraz etmiyorum, iyimser şekilde yaklaştı herkes, o yüzden teşekkür ederim. O an o mantıklı geliyordu, bilgim ona yetiyordu diyelim. İnşallah bir daha sefere daha iyi şekilde nasip olur. :) Hepimize tabii..
Ben de aynı hataları geçen sene bir heyecanla yaptığım için herkese yardım etmeye çalışıyorum. Sonraki sistemimi mükemmel toplamak istiyorum inşallah

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan
Ürün kalitelide o fiyatı tam hak eden bir ürün değil. Mesela Core Reactor var onun fiyatına şuanda. daha iyi bir PSU. ama NZXT'de kesinlikle kaliteli bir PSU. biz sadece parasındayız :) Seasonic yapıyor zaten PSU'yu kaliteli olmamasının imkanı yok :D

200 TL'ye bedava.

Mortar'ı güzel fiyata almışsın.

Sistem fiyatına göre kaliteli. şuanda bu kalitede bir sistem toplayamam büyük ihtimalle. Kasayı satıp hem görünüş açısından hem de performans olarak daha iyi bir kasaya geçmen güzel olur. Yeni çıkan kasalardan NZXT H510 Flow modelini gözüne kestirmeni tavsiye ederim. yeni çıktığı için anormal indirimler görebiliriz belki o modelde.
Sağ olun hocam farkındayım. Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :) Evet şuan o daha iyi bir seçenek olarak gözüküyor ama maalesef geç kaldım. 😅

Teşekkürler.

Tamamdır onu hemen takibime alıyorum. Benim aklımda MSI Mag vampiric 300r vardı indirimde düşüyordu baya ama NZXT nin kasasına bakacağım. Teşekkür ederim.

sistem iyi cuma gününü beklenebilir birde ssd yerine hdd alarsanız daha iyi olur ileride upgrade edersiniz
Boşta 120 SSD ve 500 HDD var. Uygun fiyatlı düşürene kadar bunları da takıp idare edebilirim. Teşekkür ederim cuma günü indirimlerine bakacağım.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Sağ olun hocam farkındayım. Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :) Evet şuan o daha iyi bir seçenek olarak gözüküyor ama maalesef geç kaldım. 😅

Teşekkürler.

Tamamdır onu hemen takibime alıyorum. Benim aklımda MSI Mag vampiric 300r vardı indirimde düşüyordu baya ama NZXT nin kasasına bakacağım. Teşekkür ederim.

Boşta 120 SSD ve 500 HDD var. Uygun fiyatlı düşürene kadar bunları da takıp idare edebilirim. Teşekkür ederim cuma günü indirimlerine bakacağım.
Kasa alacağınız zaman konu açın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,498
Üyeler
163,328
Son üye
jerthz
Top Bottom