Neler Yeni

Yeni sistemde doğru tercih yapmış mıyım sizce ?

louis bloom

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba. Kendim internet üzerinden para kazanıyorum ve aynı zamanda okuyorum. İşlerimi de geliştirmek adına bi önceki sistemimi satıp uzun uğraşlar sonucunda yeni bir sistem topladım. RAM'in ve Anakartın gelmesini bekliyorum şu an. Sizce seçimler iyi olmuş mu toplam maliyeti bana 50K TL oldu. (Ekipmanlar ve sistem aksesuarları sleeved kablo vb dahil.)
06EC19E7-33FB-4A7C-9D2A-886D9C84A301.jpeg
DFCEB843-2925-4AC0-86B5-C1D5BAA06991.jpeg

- monitör : MSI OPTIX MAG322CQR
(kasa bi önceki sistemimin kasası memnun olduğum için değiştirmedim.)

Sistemi hem oyun için, hemde Adobe programları için aldım. Bir önceki sistemimde 1TB SSD + 500GB HDD ye maalesef sığamıyordum. Depolamaya önem vermeye çalıştım.

Son düzenleme:

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
50k için 6700xt ucuz kaçmış bence

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar ekipmanlara monitörü eklemeyi unuttum.

MSI OPTIX MAG322CQR

Mesaj otomatik birleştirildi:

50k için 6700xt ucuz kaçmış bence
hocam ekipmanlar dahil maalesef daha yüksek bi karti alamıyordum

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
arkadaşlar ekipmanlara monitörü eklemeyi unuttum.

MSI OPTIX MAG322CQR

hocam ekipmanlar dahil maalesef daha yüksek bi karti alamıyordum
6700xt zaten geçen hafta mıydı neydi 12k ya satışa sundular bi gözden geçir derim almadıysan

louis bloom

80+ Silver
6700xt zaten geçen hafta mıydı neydi 12k ya satışa sundular bi gözden geçir derim almadıysan
hocam tüm parçaları aldim anakart ile ram elime ulaşmadı msi rx 6700xt mech gaming x modelinide 17K ya aldim su an akakce ve cimride en ucuz 20K gözüküyor o kadar nerde düştü ben görmedim çok iyi fiyat

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
50kya bunu nasıl topladınız. 3080tili canavar dizerdin

louis bloom

80+ Silver
50kya bunu nasıl topladınız. 3080tili canavar dizerdin
3080 ti ekleyince ekipmanlardan kısmak gerekiyor maalesef :') ekipmanlarla birlikte 50K oraya ekipmanlari da ekledim sleeved kablo ve kasa aksesuarlari her sey dahil

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bomboş sistem olmuş 50k için. Parçaların bazıları kaliteli bile değil. Depolamalara ve anakarta gereksiz para harcanmış. Sıvı soğutma kötü. Kasa kötü. Facia.
(n)

louis bloom

80+ Silver
Bomboş sistem olmuş 50k için. Parçaların bazıları kaliteli bile değil.
hocam ben anlamadım bu işi 50k ya her sey dahil topladim burayi sadece kasa fiyatiyla karistiriyorsunuz sanırım sadece kasanin maaliyeti 37K tl araya monitör ekipmanlar kasanin sleeved kablolari ve diger aksesuarlari girince 50K oluyor
monitör : 6K
klavye : 1K
mouse : 700tl
kulaklik

Bomboş sistem olmuş 50k için. Parçaların bazıları kaliteli bile değil. Depolamalara ve anakarta gereksiz para harcanmış. Sıvı soğutma kötü. Kasa kötü. Facia.
(n)
hocam adobe programlarina yönelik topladim sistemi kasa konusunda konuda da yazdım o benim bi onceki sistemin kasasi kasayi değiştirmedim sahsen memnunum o kasadan

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
hocam ben anlamadım bu işi 50k ya her sey dahil topladim burayi sadece kasa fiyatiyla karistiriyorsunuz sanırım sadece kasanin maaliyeti 37K TL araya monitör ekipmanlar kasanin sleeved kablolari ve diger aksesuarlari girince 50K oluyor
kulaklik
Monitöre de gereksiz para ödenmiş. Sisteme de gereksiz para ödenmiş neden olduğunu söyledim. Anakart X570S Tomahawk SSD' ler ise Windows için olanı 4.0 diğerleri 3.0 tercih edilse ekran kartını 6900xt bile yapabilirdiniz. O kadar TB almışssınız, iş için aldınız desem AMD Kartla nereye kadar? Kaliteli sistem olmuş ama hedef yanlış. Senin kasayı 37' ye alman beni zerre ilgilendirmez. Ben 5800X + 3070 + 1TB SSD' li sistemi 37k' nın çok çok altına denk getirebilirim. Ben sunucu falanda kurmuyorum 6TB alana ihtiyacım yok sonuçta.

Sistem ne için toplandı?

hocam ben anlamadım bu işi 50k ya her sey dahil topladim burayi sadece kasa fiyatiyla karistiriyorsunuz sanırım sadece kasanin maaliyeti 37K TL araya monitör ekipmanlar kasanin sleeved kablolari ve diger aksesuarlari girince 50K oluyor
kulaklik

hocam adobe programlarina yönelik topladim sistemi kasa konusunda konuda da yazdım o benim bi onceki sistemin kasasi kasayi değiştirmedim sahsen memnunum o kasadan
Adobe programlarına yönelik topladıysan neden nvidia almıyorsun? Bu işler için Nvidia çok çok daha iyi elimdeki 1070 ile bile senin 6700xt hızında render alabilirim veya işimi yapabilirim. Dediğim gibi sistem KALİTE ama performans az. İş için aldığınız sistemin en önemli parçası ekran kartı seçiminiz ise MÜTHİŞ hatalı olmuş.

louis bloom

80+ Silver
Monitöre de gereksiz para ödenmiş. Sisteme de gereksiz para ödenmiş neden olduğunu söyledim. Anakart X570S Tomahawk SSD' ler ise Windows için olanı 4.0 diğerleri 3.0 tercih edilse ekran kartını 6900xt bile yapabilirdiniz. O kadar TB almışssınız, iş için aldınız desem AMD Kartla nereye kadar? Kaliteli sistem olmuş ama hedef yanlış. Senin kasayı 37' ye alman beni zerre ilgilendirmez. Ben 5800X + 3070 + 1TB SSD' li sistemi 37k' nın çok çok altına denk getirebilirim. Ben sunucu falanda kurmuyorum 6TB alana ihtiyacım yok sonuçta.

Sistem ne için toplandı?

Adobe programlarına yönelik topladıysan neden nvidia almıyorsun?
hocam henuz hicbir parcayi açmadım anakart ve ram elime ulaşmadığı için ancak depolamadan feragat etmem mümkün değil neyi degistirmemi onerirsiniz sistemde oc yapilmayacak hazir hali ile kullanilacak rx6900xt icin kasaya ayirdigim butcem yetmiyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
hocam henuz hicbir parcayi açmadım anakart ve ram elime ulaşmadığı için ancak depolamadan feragat etmem mümkün değil neyi degistirmemi onerirsiniz sistemde oc yapilmayacak hazir hali ile kullanilacak rx6900xt icin kasaya ayirdigim butcem yetmiyor
Sen tüm parçaların fiyatlarını önüme döksene? Ona göre bir şey söyleyeyim. Ekran kartı ne olursa olsun geri gidecek o kesin de.

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Ekran kartı sıvı soğutma ve kasa biraz düşük kalmış bu bütçe için. Aynı sıvı soğutmayı bende kullanıyorum ancak o bütçelerde daha iyisi tercih edilebilirdi. 6700 xt iyi bir kart fakat bu bütçelerde nvidia tercih edilmeli diye düşünüyorum ki siz iş içinde kullanacağım demişsiniz. Ssd konusunda tercihim 1 tb 4.0 2 tb 3.0 olurdu. Anakart ve ramlerde oldujkça kaliteli ve pahalı.
Özetle aynı bütçede sistem toplasam Daha iyi bir sıvı soğutucu Daha iyi bir ekran kartı Daha iyi bir kasa, Daha uygun fiyatlı anakart ram ve ssd tercih ederdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,585
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom