Yeni sistemde oyun donma sorunu

Lynxen

80+
Reaksiyon skoru
13
Sistemi yeni topladım yaklaşık 2 ay olucak, oyun oynarken bi anda takılıyor ve masüstüne bile giremiyorum o derece, pc yeniden başlatmam gerekiyor. Gta5 te oluyor ve Call of duty modern warfare 2019 da oluyor bu sorun. diğer oyunlardada ara ara ufak droplar oluyor bu sorunu nasıl çözerim.

Sistem;
5070ti
7800x3d
32gb ram

Sistemi yeni topladım yaklaşık 2 ay olucak, oyun oynarken bi anda takılıyor ve masüstüne bile giremiyorum o derece, pc yeniden başlatmam gerekiyor. Gta5 te oluyor ve Call of duty modern warfare 2019 da oluyor bu sorun. diğer oyunlardada ara ara ufak droplar oluyor bu sorunu nasıl çözerim.

Sistem;
5070ti
7800x3d
32gb ram
Burda sorun olabilecek şeylerin yelpazesi çok geniş
* Ramlerin frekansı stabilite sorunu yaratıyor olabilir : expo açık mı kullanıyorsunuz?
* Donanım çok fazla ısınıyor olabilir : sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
* İşletim sisteminde problem olduysa ondan kaynaklı yavaşlama olabilir
* Ekran kartı sürücüleri güncel mi?
* Bios güncel mi?

Aklıma gelenler bunlar, arkadaşlar başka şeyler de eklerler, ihtimalleri tek tek elemek sorunun ne olduğunu bulmanızı kolaylaştıracaktır

Burda sorun olabilecek şeylerin yelpazesi çok geniş
* Ramlerin frekansı stabilite sorunu yaratıyor olabilir : expo açık mı kullanıyorsunuz?
* Donanım çok fazla ısınıyor olabilir : sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
* İşletim sisteminde problem olduysa ondan kaynaklı yavaşlama olabilir
* Ekran kartı sürücüleri güncel mi?
* Bios güncel mi?

Aklıma gelenler bunlar, arkadaşlar başka şeyler de eklerler, ihtimalleri tek tek elemek sorunun ne olduğunu bulmanızı kolaylaştıracaktır
expo açık 7200 mhz,
işlemci sıcaklığı çok artmıyo 65-70
win 11
sürücü ve bios güncel

expo açık 7200 mhz,
win 11
sürücü ve bios güncel
ramler x2 mi x4 mi kaç slot takılı birde tüm ürünlerin marka modelini yaz

Parça parça ağzından laf almamız yerine tüm parçaları yazmaya ne dersin?
Anakart ->Aorus x870e elite
İşlemcı-> 7800x3d
Ekran kartı-> Galax 5070ti
Psu-> 850w gold
Ram-> T-force delta 7200mhz 32gb 16x16
Sıvı soğutma-> Aorus waterforce 360 XII

expo açık 7200 mhz,
win 11
sürücü ve bios güncel
Bu problem expo kaynaklıdır diye düşünüyorum, çünkü am5 de 6000mhz üzeri değerlerin stabilite sorunları çıkarması çok yaygın bir şey 6400 falan sorunsuz kullanabilenler var ama 7200mhz kaynaklı bence. Bir expoyu kapatıp oynamayı deneyin, test edin bakın aynı sorunlar devam ediyor mu.

Bu problem expo kaynaklıdır diye düşünüyorum, çünkü am5 de 6000mhz üzeri değerlerin stabilite sorunları çıkarması çok yaygın bir şey 6400 falan sorunsuz kullanabilenler var ama 7200mhz kaynaklı bence. Bir expoyu kapatıp oynamayı deneyin, test edin bakın aynı sorunlar devam ediyor mu.
Anakartın sitesinde direkt desteği var yinede expoyu kapatıp kontrol etmek iyi olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

16Kya tepe model anakart alıp işlemciyi 7.2de sabit tutamamakta saçma olur

Anakartın sitesinde direkt desteği var yinede expoyu kapatıp kontrol etmek iyi olabilir

7200 de zaten şuan düşürürsem düzelmi? Anakart 8200mhz ye kadar detekliyor

İşlemci değil ramlerden bahsediyoruz, anakartta istediği kadar 7200, 8000 değerleri yazsın, am5 de 6000-6400mhz üzeri stabilite sorunları olduğu gerçeğini değiştirmez bu.

Geri