Neler Yeni

Yeni sistemin yayınlarda ki dehşet problemi.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
GTX 970'e işlemci darboğaz yapıyorsa sorun işlemcidedir çünki 5600x gibi bir işlemci kendini kasmıyorsa o ekran kartına darboğaz yapmaz.
Soğutucu ile ilgili bir şey söylemediniz.
Prime 95 Testi yaparmısın 10 dakika içerisinde kaç dereceye çıkacak bunu hware monitör indirip atın sonrasında Furmark test yapın 1080p de 8x MSAA da onlarında sonuçlarını atın
Bunları istememin nedeni oyunlar işlemciyi ve ekran kartlarını bu programlar kadar sağlam kullanmaz bir de %100 de görelim
@revanier @RevDeisDou n
Prime 95 testini başlattım şimdi ama sonuçları size nasıl atıcam bilgi verir misiniz. Çok hakim değilim.
Sorun GPU kaynaklı olabilir.
Bulamadım neyde sorun araştırıyoruz işte...
O voltaj bug. İşlemciye o kadar voltaj gitmesinin imkanı yok. Yanar muhtemelen. Azot bile kurtarmaz onu
Bu voltaj bugsa gtx970 i taktığımda nasıl düzeliyor benim de kafam buna basmadı hocam.. Çok yüksek evet ama neden.. Çözemedik.

Farway

80+ Silver
Prime 95 testini başlattım şimdi ama sonuçları size nasıl atıcam bilgi verir misiniz. Çok hakim değilim.

Bulamadım neyde sorun araştırıyoruz işte...

Bu voltaj bugsa gtx970 i taktığımda nasıl düzeliyor benim de kafam buna basmadı hocam.. Çok yüksek evet ama neden.. Çözemedik.
hware den ısıl değerleri atın bana voltaj felanda yazıyor zaten orada işlemcinin 90 ın üzerine çıkarsa testi direkt durdurun
ayrıca prime95 çekirdeklerdeki sorunları felan yazıyor

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Ya şimdi kendi kendime güldüm, nasıl yapacağımı bilemediğimden sizin için komple video yaptım kese kese, umarım bu işinize yarar yoksa azıcık anlatırsanız daha detaylı test sonuçlarını paylaşabilirim sizinle :rolleyes:

Video linki;
Çözünürlüğü ekran kaydı yaptığım için biraz düşük almış ama anlaşılır heralde..

Birde benimle aynı olan işlemcili bir yayıncı buldum, bahsettiğim oyunla alakalı hiç bir sıkıntı yaşamıyor.. Sistem neredeyse aynı..
Kanal linki ; https://www.twitch.tv/bywolkan
Ekran kartı bir tek ;
  • MSI GeForce GTX1070 Ti GAMING 8GB GDDR5 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Farway

80+ Silver
Ya şimdi kendi kendime güldüm, nasıl yapacağımı bilemediğimden sizin için komple video yaptım kese kese, umarım bu işinize yarar yoksa azıcık anlatırsanız daha detaylı test sonuçlarını paylaşabilirim sizinle :rolleyes:

Video linki;
Çözünürlüğü ekran kaydı yaptığım için biraz düşük almış ama anlaşılır heralde..

Birde benimle aynı olan işlemcili bir yayıncı buldum, bahsettiğim oyunla alakalı hiç bir sıkıntı yaşamıyor.. Sistem neredeyse aynı..
Kanal linki ; https://www.twitch.tv/bywolkan
Ekran kartı bir tek ;
  • MSI GeForce GTX1070 Ti GAMING 8GB GDDR5 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
Aga testi çabuk durdur yanıyor mubarek işlemci. 95 derece işlemcinin kendini kıstığınıda 3.8 ghz ve altında bir performansa düşmesinden anlıyoruz işlemciyle güzel mangal yapılır acilinden bir soğutma şart.

2.si furmark testte yanlış yere tıkladınız 8xmsaa ya ayarlamışsınız orası doğru direkt en üstteki gpu stres teste tıklayın gelen uyarıya go diyip yaklaşık 10 dk test yapın videoya gerek yok o test ekranının ss ini atın 10 dk sonraki ve üstte mavi yazıyla fps felan yazar 10 dk boyunca kontrol edin görüntüde takılma yırtılma vesaire varmı fps değişiyormu ani düşüşler yaşanıyormu ve ısı ne olur bu sefer 95 derece ye çıkarsa esc ye basın 😂 tehlikeli ısılar

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
@Farway istediğin bu sanırım, 10 dakika boyunca ekranın ortasına sen mi büyüksün ben mi diye diye baktım. SS ini çektim umarım istediğin budur, başka ne yapalım hocam, ne kaldı geriye ^^
furmark_000000.jpg

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
İşlemci yanıyor. Termal macun ne zamandan kalma?
Soğutucu nedir?
Soğutucu hiç çıkarıp taktınız mı?
Bir de boştaki sıcaklıklara da bakar mısınız?

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
İşlemci yanıyor. Termal macun ne zamandan kalma?
Soğutucu nedir?
Soğutucu hiç çıkarıp taktınız mı?
Bir de boştaki sıcaklıklara da bakar mısınız?
Sistemi hazır aldım daha 1 hafta olmadı heralde boş gönderim yapmazlar diye düşünüyorum.
Çıkartıp takmadım.
Stock fan.
Yani boşta ki dereceleri size şöyle gösterebilirim, discord, chrome açık birde resimde görünen programlar açık onun haricin de bir şey yok. Yeterli olur mu sizin için bunlar, başka isteğiniz varsa onuda gösterebilirim.

Ekler

• boşta.png
    boşta.png
    61.8 KB · Hit: 58

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
Sistemi hazır aldım daha 1 hafta olmadı heralde boş gönderim yapmazlar diye düşünüyorum.
Çıkartıp takmadım.
Stock fan.
Yani boşta ki dereceleri size şöyle gösterebilirim, discord, chrome açık birde resimde görünen programlar açık onun haricin de bir şey yok. Yeterli olur mu sizin için bunlar, başka isteğiniz varsa onuda gösterebilirim.
Oc benzeri bir şey yaptınız mı?
5600x için stock fan yeterli değil. Yüksek ihtimal o yüzdendir diye düşünüyorum.
İyi bir soğutma almanızı öneririm.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Oc benzeri bir şey yaptınız mı?
5600x için stock fan yeterli değil. Yüksek ihtimal o yüzdendir diye düşünüyorum.
İyi bir soğutma almanızı öneririm.
Hiç bir şey ellemedim, bios ayarları default durumda..

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
Hiç bakmadım, açıp macunu dağıtmak istemiyorum elimde macun yok sorun olmasın..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kadar problem yaşatır mı bu durum? Klipleri falan izlediniz mi acaba?
Evet ilk klibi izledim. Oyundaki sorun bundan olur mu bilmiyorum ama 95 derece işlemciye ciddi hasarlar verir. Soğutucu almanızı öneririm

Top Bottom