Neler Yeni

YKS Barajlar Puanları Kaldırıldı ve TYT süresi 165DK oldu!

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sınav yapıldıktan sonra öğrencilerin habercilere vereceği röportajlar gözümün önünde canlanmaya başladı :D

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Saçmalamaya devam diyorar, bari bizim nesilde denemeseler

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İlk başta baraj olsa ne olmasa ne. O puanla üniversiteye giren zaten iş bulmayı beklememeli. Baraj olunca ne olacak ben o kısmı anlamadım.
Önüne gelen diploma alacak sence çok mu güzel bir şey bu? :D
TYT süresi de bir şey değiştirmeyecek. Daha çok süre demek çok daha zor sorular demek olabilir. Sadece matematiği zor sormak yerine zorluğu dağıtarak sorabilirler. Süre arttıkça sınavın kolaylaşacağını ben beklemem şahsen.
Soru zorluğu artacak bu daha çok soru çeşidi daha çok stres demek.
Bana göre bu değişiklikler çok da fark etmeyen şeyler. Sizce yanlış düşünüyorsam bunu da belirtebilirsiniz, sizin fikirlerinizi de öğrenmek isterim.
Barajların kalkması herkesi mezun edecek. Düşünsene adam rastgele soru sallıyor bir üniversiteye giriyor ondan sonra da üniversitenin ortamını bozuyor. Eğitimi kötülüyor gelecek nesiller için eğitim alınacak fakülte daha kötü bir yer haline dönüyor.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Zorlaşması kötü bir şey değil mi zaten?
Hayır? İyi öğrenci zor sorulursa dikkat hatası payına sahip olur. Eğer kolay soru çok olursa bir dikkat hatası çok daha az hazırlanmış kişilerin geçmesini sağlar. Zor soruda iyi hazırlanmış öğrenci zaten diğerlerinden çok daha önde olacağı için 1 yanlış daha az fark eder. Sınav dikkati de ölçüyor kabul ediyorum ama ÖSYM'nin ölçmek istediği tek şey değil.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu durumun iyi ve kötü yanlarını anlatırmısınız?

Barajların kalkması herkesi mezun edecek. Düşünsene adam rastgele soru sallıyor bir üniversiteye giriyor ondan sonra da üniversitenin ortamını bozuyor. Eğitimi kötülüyor gelecek nesiller için eğitim alınacak fakülte daha kötü bir yer haline dönüyor.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,166
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu durumun iyi ve kötü yanlarını anlatırmısınız?
Sınav süresinin artması demek herkesin fazladan net çıkarması ve sınavın belirleyiciliğinin azalması demek.
Barajın kalkması ise önüne gelenin üniversite okuması demek.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Alsın. 130 puanla alacağı diploma olsa ne olmasa ne. Tıp okumayacak nasıl olsa.
Ben bunu böyle değerlendirmedim ama sizin fikrinizi de bilmiş oldum, teşekkür ederim.

1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100 bin sıralama yapmış birisi muhtemelen aynı üniversiteye gitmez, bu durumun olasılığı bana göre düşük. Asla olmayacak bir şey değil ama.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Alsın. 130 puanla alacağı diploma olsa ne olmasa ne. Tıp okumayacak nasıl olsa.

Ben bunu böyle değerlendirmedim ama sizin fikrinizi de bilmiş oldum, teşekkür ederim.

1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100 bin sıralama yapmış birisi muhtemelen aynı üniversiteye gitmez, bu durumun olasılığı bana göre düşük. Asla olmayacak bir şey değil ama.
Dostum sorun da orada zaten. Ülkenin gelişmişliğini azaltıyor bu durum.
1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100K yapmış birisi tabii ki aynı üniversiteye giremez.

flare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
ted
İlgilendiği Kategoriler
Araba
Bütün süreçleri yaşamış büyük acılar çekmiş biri olarak söylüyorum :
4 yıl sonra haberler :Türkiye'de işsizlik rekor kırdı,üniversite mezunu sayısı dünyada oransal olarak en fazla olan Türkiye 50 milyon öğrenci ile tüm dünyaya göz dağı veriyor(!)

Şakasını yaparken bile ağlayacağım artık maymundan dönme ampuller üni mezunuyum diye gezer her yerde.Üniden mezun olmak üni kazanmak çok zor olmalı zaten eğitimli adam sayısı çoksa kaliteli adam sayısı azdır.Celal Şengör duyarsa bayılır muhtemelen

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
o barajı geçemiyorsan da ne bileyim

Top Bottom