Anladım umarım ulaşırsınız hedefinize bende yavaştan başlıcam çalışmata artık korkmaya başladımTED Bilgisayar Müh.
Önüne gelen diploma alacak sence çok mu güzel bir şey bu?İlk başta baraj olsa ne olmasa ne. O puanla üniversiteye giren zaten iş bulmayı beklememeli. Baraj olunca ne olacak ben o kısmı anlamadım.
Soru zorluğu artacak bu daha çok soru çeşidi daha çok stres demek.TYT süresi de bir şey değiştirmeyecek. Daha çok süre demek çok daha zor sorular demek olabilir. Sadece matematiği zor sormak yerine zorluğu dağıtarak sorabilirler. Süre arttıkça sınavın kolaylaşacağını ben beklemem şahsen.
Barajların kalkması herkesi mezun edecek. Düşünsene adam rastgele soru sallıyor bir üniversiteye giriyor ondan sonra da üniversitenin ortamını bozuyor. Eğitimi kötülüyor gelecek nesiller için eğitim alınacak fakülte daha kötü bir yer haline dönüyor.Bana göre bu değişiklikler çok da fark etmeyen şeyler. Sizce yanlış düşünüyorsam bunu da belirtebilirsiniz, sizin fikirlerinizi de öğrenmek isterim.
Hayır? İyi öğrenci zor sorulursa dikkat hatası payına sahip olur. Eğer kolay soru çok olursa bir dikkat hatası çok daha az hazırlanmış kişilerin geçmesini sağlar. Zor soruda iyi hazırlanmış öğrenci zaten diğerlerinden çok daha önde olacağı için 1 yanlış daha az fark eder. Sınav dikkati de ölçüyor kabul ediyorum ama ÖSYM'nin ölçmek istediği tek şey değil.Zorlaşması kötü bir şey değil mi zaten?
Bu durumun iyi ve kötü yanlarını anlatırmısınız?
Önüne gelen diploma alacak sence çok mu güzel bir şey bu?
Soru zorluğu artacak bu daha çok soru çeşidi daha çok stres demek.
Barajların kalkması herkesi mezun edecek. Düşünsene adam rastgele soru sallıyor bir üniversiteye giriyor ondan sonra da üniversitenin ortamını bozuyor. Eğitimi kötülüyor gelecek nesiller için eğitim alınacak fakülte daha kötü bir yer haline dönüyor.
Sınav süresinin artması demek herkesin fazladan net çıkarması ve sınavın belirleyiciliğinin azalması demek.Bu durumun iyi ve kötü yanlarını anlatırmısınız?
Ben 4 sene boşuna mı üni okudum bu maaş ne?!Neyse en azından açıkta kalmayacağız
Alsın. 130 puanla alacağı diploma olsa ne olmasa ne. Tıp okumayacak nasıl olsa.Önüne gelen diploma alacak sence çok mu güzel bir şey bu?
Ben bunu böyle değerlendirmedim ama sizin fikrinizi de bilmiş oldum, teşekkür ederim.Soru zorluğu artacak bu daha çok soru çeşidi daha çok stres demek.
1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100 bin sıralama yapmış birisi muhtemelen aynı üniversiteye gitmez, bu durumun olasılığı bana göre düşük. Asla olmayacak bir şey değil ama.Barajların kalkması herkesi mezun edecek. Düşünsene adam rastgele soru sallıyor bir üniversiteye giriyor ondan sonra da üniversitenin ortamını bozuyor. Eğitimi kötülüyor gelecek nesiller için eğitim alınacak fakülte daha kötü bir yer haline dönüyor.
Dostum sorun da orada zaten. Ülkenin gelişmişliğini azaltıyor bu durum.Alsın. 130 puanla alacağı diploma olsa ne olmasa ne. Tıp okumayacak nasıl olsa.
Ben bunu böyle değerlendirmedim ama sizin fikrinizi de bilmiş oldum, teşekkür ederim.
1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100 bin sıralama yapmış birisi muhtemelen aynı üniversiteye gitmez, bu durumun olasılığı bana göre düşük. Asla olmayacak bir şey değil ama.