YKS Kitapçığı alana göre değişir mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,571
AYT kitapçığı alana göre değişir mi? Yani ben sayısal öğrencisiyim. Kitapçığımda sadece MAT-FEN mi olacak yoksa sözel dersler de olacak mı coğrafya falan.

Yani sayısal olman kitapçık hakkında bir şey değiştirmiyor.
Yani ben direkt orayı geçeceğim. Tamamdır. Çünkü ÖSYM'den kitapçığın pdfsine baktım buna dair bir bilgilendirme yoktu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Toxpox Şimdi hocam ben açık öğretimdeyim. Alan seçimi yokmuş bu öğretim sisteminde. Ben girdim sayısal soruları çözdüm diyelim. Onlar sosyali çözmediğim için bana eksi puan verir mi?

Yani ben direkt orayı geçeceğim. Tamamdır. Çünkü ÖSYM'den kitapçığın pdfsine baktım buna dair bir bilgilendirme yoktu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Toxpox Şimdi hocam ben açık öğretimdeyim. Alan seçimi yokmuş bu öğretim sisteminde. Ben girdim sayısal soruları çözdüm diyelim. Onlar sosyali çözmediğim için bana eksi puan verir mi?
Ne çözersen puanın o bölümden hesaplanır. Sayısal ve EA Puanının hesaplanması için matematikten en az 0.5 net yapman gerekiyor(yanlış hatırlamıyorsam).

Hocam sınava gireceksin matematik - fen çözeceksin diğerlerini boş bırakacaksın. Matematik fen puanın doğru / yanlışına göre verilecek diğer bölümlerden puan alamayacaksın. 1 doğru bile yaparsan o bölümlerden de puanın hesaplanır ve hiçbir -'si +'sı olmaz bölüm puanlarının birbirlerine.

40 mat 40 feni çözmen lazım sayısal için zamanın kalırsa bence diğerlerinide çöz mf kazanamazsan tm gidersin biryerlere

AYT kitapçığı alana göre değişir mi? Yani ben sayısal öğrencisiyim. Kitapçığımda sadece MAT-FEN mi olacak yoksa sözel dersler de olacak mı coğrafya falan.
Öyle bir farklılık yok.

Sayısal puanın sadece TYT'nin tamamından ve AYT'nin Fen+Mat kısmından etkilenir.
Sözeli çözmen sana sayısal için ek puan getirmez ve götürmez. Etkisi yok yani.

Geri