Yulaf yemek hakkında

Xsamew

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
385
Her gün (Kahvaltı ve Öğle yemeği) yulaf yiyiorum gram olarak yazdım gramları nasıl sizce Kahvaltı ayrı öğle yemeği ayrı yiyorum aynı gramajlar
140 Gram Yulaf
350 Gram Süt
150 Gram Bal

Son düzenleme:
Kilo almak için güzel bir taktik
tam tersi kilo almak için berbat bi taktik kilo almak istiyorsanız yulaf yemeyin veya uyumadan önce yiyin glisemik indeksi düşük olduğundan sizi çok uzun süre tok tutacaktır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

100 Gr yulaf 200Gr süt 50Gr bal sadece kahvaltı için öğle yemeğide farklı bir şey o zaman olur mu

Valla haklisin

100 Gr yulaf 200Gr süt 50Gr bal sadece kahvaltı için öğle yemeğide farklı bir şey o zaman olur mu

Valla haklisin
1 gün öyle ye diğer gün meyve falan koymaya çalış diğer gün yulaflı omlet yap çeşitlendir hocam

Valla haklisin
Her sabah yiyebilirsin bi kasa 100 150 gr ögle yemeği gereksiz kilo aldırır öğle yemeğini yememek daha iyi akşam yemeği yedin mi kilo almadan yaşarsın biraz kilo almak istersen öğle yemeğini ye ve öğün sonrasında çikolata kek gibi bişiler yiyebilirsin kilo almak için ideal 🙃

tam tersi kilo almak için berbat bi taktik kilo almak istiyorsanız yulaf yemeyin veya uyumadan önce yiyin glisemik indeksi düşük olduğundan sizi çok uzun süre tok tutacaktır

1 gün öyle ye diğer gün meyve falan koymaya çalış diğer gün yulaflı omlet yap çeşitlendir hocam
Sağolun hocalarım yediğim baya fazlaymış yarıya düşürüp çeşitlendiriceğim

Binlerce kişinin yaptığı taktiğe saçma bir taktik demek:)
Yulaf karbonhidrat ve protein deposudur.
Ara öğünlerde yenmesi kilo almaya yol açar.
Kilo alamayanlar bu taktiği kullanır genellikle.

Her gün (Kahvaltı ve Öğle yemeği) yulaf yiyiorum gram olarak yazdım gramları nasıl sizce Kahvaltı ayrı öğle yemeği ayrı yiyorum aynı gramajlar
140 Gram Yulaf
350 Gram Süt
150 Gram Bal
dostum kilo vermek istiyorsan yapman gereken 2 şey var
3 öğün veya 2 öğün düzgün ye ve bunun dışında yeme
karbonhidratı kes
bunlar kile verdirir

Binlerce kişinin yaptığı taktiğe saçma bir taktik demek:)
Yulaf karbonhidrat ve protein deposudur.
Ara öğünlerde yenmesi kilo almaya yol açar.
Kilo alamayanlar bu taktiği kullanır genellikle.
bilgin olmadığı için binlerce kişini yaptığı diyip kaçmaya çalışmanda baya mantıklıymış dediğim gibi glisemik indeksi düşük olduğundan gün boyu tok tutar karbonhidrat ve protein deposu dediğiniz şeyin 100 gramında 13 gram protein var :D ayrıca bitkisel protein sadece %30 u sindiriliyor :D
kilo almaya çalışan kişi yulaf yememelidir yemek istiyorsada uyumadan önce yemedilir

Yaşını bilmiyorum eğer gelişme döneminde değilsen güreşçi diyeti denemeni öneririm. Hem kastan kayıp yaşamazsın hem de yağ oranın bayağı düşer ama spor da yapmalısın ki tam olsun. Kaba hatlarıyla anlatmak gerekirse:
Sıfır yağ(yumurta kırarken bile suya kıracaksın hiçbir şeye ek yağ koymayacaksın peyniri sütü yarım yağlı içeceksin)
%40 Karbonhidrat(Şeker gibi basit karbonhidratlar değil makarna gibi kompleks karbonhidratlar tüketmen gerekiyor bu enerji vermesi için spor yapmayacaksan bunu en aza indirmen daha iyi)
%60 Protein(Biliyorum günümüzde çoğu protein içerikli şey pahalı ama süt peynir yoğurt gibi proteinler de sayılır(Hayvansal gıdalardaki yağlar vücudundaki yağ ihtiyacını karşılayacak) Bunun dışında salam gibi füme tavuk veya hindi gibi(fiyatları nispeten ucuz olduğu için söylüyorum) şeyler deneyebilirsin. Mümkün olduğunca tavuk hatta kırmızı et yemeye çalışmalısın ve bunlara ek yağ koymamalısın. Eğer yapabiliyorsan bunları haşlayıp ye sonrasında da haşlandıkları suyu iç inanılmaz faydası olacaktır.)

Sürekli ara öğünler yapıp sebze meyve yemelisin vücudunun vitaminlere de ihtiyacı var. Ayrıca günde bir maden suyu çok işine yarayacaktır spor yapıyorsan özellikle kaybettiğin minerali geri almanı sağlar.

bilgin olmadığı için binlerce kişini yaptığı diyip kaçmaya çalışmanda baya mantıklıymış dediğim gibi glisemik indeksi düşük olduğundan gün boyu tok tutar karbonhidrat ve protein deposu dediğiniz şeyin 100 gramında 13 gram protein var :D ayrıca bitkisel protein sadece %30 u sindiriliyor :D
kilo almaya çalışan kişi yulaf yememelidir yemek istiyorsada uyumadan önce yemedilir
Fitness ile ilgilendiğim için bilgim var :)
Protein'in karbonhidrat kadar çok olması beklemez zaten.
Asıl kilo alma sebeplerinden başlıca sebep zaten karbonhidrat.
Bu da oldukça bulunuyor.
Öğün olarak yenmesi kilo vermeye sebep olur haklısın fakat ara öğün olarak yenmesi tamamen kilo almaya sebebidir.
Bir çok tandığım var bu taktik sayesinde kilo aldı.

Fitness ile ilgilendiğim için bilgim var :)
Protein'in karbonhidrat kadar çok olması beklemez zaten.
Asıl kilo alma sebeplerinden başlıca sebep zaten karbonhidrat.
Bu da oldukça bulunuyor.
Öğün olarak yenmesi kilo vermeye sebep olur haklısın fakat ara öğün olarak yenmesi tamamen kilo almaya sebebidir.
Bir çok tandığım var bu taktik sayesinde kilo aldı.
2 aydır falan yapıp kendini sporcu sanıyorsun galiba bende powerlifterım benim kadar bilgin olduğunu sanmıyorum şayet sabah akşam makale okuyup araştırma yapıyorum ve etrafımdaki kişiler sürekli definasyona giriyor veya bulk yapıyor protein açısından zaten zengin değil 100 gramında 63 gram karbonhidrat varki onun yerine tüketilebilecek bir sürü şey var en basitinden beyaz pirinç 77 gram karbonhidrat var 100 gramında kilo almada karbonhidrat değil daha çok kaloriler önemlidir ara öğün olarak tüketilirsede bidaki öğün için acıkması çok zor olucaktır bu yüzden bidahaki öğünü zor yiyecektir genelde kilo almak için çekirdek içi cici bebe falan yerler bu tanıdıklarınız nerden duymuşta yapmış acaba

2 aydır falan yapıp kendini sporcu sanıyorsun galiba bende powerlifterım benim kadar bilgin olduğunu sanmıyorum şayet sabah akşam makale okuyup araştırma yapıyorum ve etrafımdaki kişiler sürekli definasyona giriyor veya bulk yapıyor protein açısından zaten zengin değil 100 gramında 63 gram karbonhidrat varki onun yerine tüketilebilecek bir sürü şey var en basitinden beyaz pirinç 77 gram karbonhidrat var 100 gramında kilo almada karbonhidrat değil daha çok kaloriler önemlidir ara öğün olarak tüketilirsede bidaki öğün için acıkması çok zor olucaktır bu yüzden bidahaki öğünü zor yiyecektir genelde kilo almak için çekirdek içi cici bebe falan yerler bu tanıdıklarınız nerden duymuşta yapmış acaba
4 yıl'a 2 ay demek garip geldi biraz.
Bilmediğim konu hakkında net bir şey söylemem,biliyorum ki söylüyorum.
Öğün olarak yenirse kilo verdirir tabii ki fakat kim akşam yemeği olarak sadece yulaf yer orası biraz meçhul.
Genellikle ara öğünlerde yenir süt ile.,O meyveli yulaf
Cici bebe Yulaf kadar etkili olmayacakır.Fakat yine de etkili bir taktik kilo almak için.

Bidahaki öğün için acıkması zor olur kişiden kişiye göre değişir,günde 2 öğün yiyen de var 7 öğün yiyen de var.
Genelleme yapamazsın.

4 yıl'a 2 ay demek garip geldi biraz.
Bilmediğim konu hakkında net bir şey söylemem,biliyorum ki söylüyorum.
Öğün olarak yenirse kilo verdirir tabii ki fakat kim akşam yemeği olarak sadece yulaf yer orası biraz meçhul.
Genellikle ara öğünlerde yenir süt ile.,O meyveli yulaf
Cici bebe Yulaf kadar etkili olmayacakır.Fakat yine de etkili bir taktik kilo almak için.

Bidahaki öğün için acıkması zor olur kişiden kişiye göre değişir,günde 2 öğün yiyen de var 7 öğün yiyen de var.
Genelleme yapamazsın.
kilo almak isteyen veya kilo alamayan birine yulaf yedirtmek kadar saçma bişey yok bende bilmediğim konu hakkında konuşmam size sürekli açıklıyorum anlamak istemiyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,169
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri