Neler Yeni

Yurt dışı iPhone 14 pro max alınır mı?

ZeoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Haydar Alp Yıldırım
Arkadaşlar öncelikle sa şimdi benim bir akrabam yaklaşık 2-3 hafta önce Almanya’dan Annesine telefon getirdi ben şimdi o akraba bana da telefon getirmesini istesem bana telefon getirebilir mi veya kaç TL vergi uygulaması yapılır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
İphone yurtiçinde imei attıramıyorsun ve pahalı tutuyor kayıt ettirmek diye biliyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: ZeoX
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
  • Beğen

Bilal539

80+ Silver
Kasımdan önce aldın aldın yoksa getirmesi yasak 1hakkı var sadece

• Beğen

Logithx

80+ Bronze
Yurtdışından getirebilirsin ama pasaport'a kayıt ettirmen gerekli ve pasaport sahibinin üzerine hatla kullanabiliyorsun başka kişiye ait hat ile kullanamıyorsun pasaport sahibininde geçmiş altı ay içinde yurt dışına giriş çıkışı olması gerekiyor..

• Beğen

ZeoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Haydar Alp Yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kasımdan önce zor 6 gün kalmış zaten akrabamın Almanya’ya bir daha gitmesi yılbaşına kadar anca olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurtdışından getirebilirsin ama pasaport'a kayıt ettirmen gerekli ve pasaport sahibinin üzerine hatla kullanabiliyorsun başka kişiye ait hat ile kullanamıyorsun pasaport sahibininde geçmiş altı ay içinde yurt dışına giriş çıkışı olması gerekiyor.
O konuda sıkıntı yok hocam ama arkadaş kasımdan önce Alman gerek dedi o zaman kötü oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bir de bir şey sormak istiyorum bu yasa önceden getirilmiş telefonları kapsayacak mı yoksa sadece yasa sonrası mı olacak

Özgür35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Özgür Pınarbaşı
Hattı yasal olarak kayıt ettirdiğimiz zaman her yıl yenilemek gerekiyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
ErayAtlatan
2 hafta önce Amerika'dan Iphone 14 pro max aldım. Amerika versiyonlarında e-sim var sadece bu sebepten dolayı operatorume gidip e-sime dönüştürdüm. Kayıt ücreti şu an veremem diyorsan 120 günlük bir süre boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsun. Sonrasında mutlaka kayıt ettirmen gerekmektedir. Tavsiyem aldığın gibi kayıt ettirmen. Tahminimce yeni düzenlemeler gelecektir ve yıl sonunda IMEI ücreti tekrardan zamlanacaktır. Şu anda telefonu kaydettirdiğin pasaport sahibi 3 yıl boyunca başka bir telefon alamamakta. Eğer almak isterse gümrük vergisini ödemek zorunda. Bana IMEI ile 27k gibi bir fiyata mal oldu. Bu avrupada 30k civarlarına gelir. Aklına takılan bir soru varsa sorabilirsin.

• Beğen

ZeoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Haydar Alp Yıldırım
2 hafta önce Amerika'dan Iphone 14 pro max aldım. Amerika versiyonlarında e-sim var sadece bu sebepten dolayı operatorume gidip e-sime dönüştürdüm. Kayıt ücreti şu an veremem diyorsan 120 günlük bir süre boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsun. Sonrasında mutlaka kayıt ettirmen gerekmektedir. Tavsiyem aldığın gibi kayıt ettirmen. Tahminimce yeni düzenlemeler gelecektir ve yıl sonunda IMEI ücreti tekrardan zamlanacaktır. Şu anda telefonu kaydettirdiğin pasaport sahibi 3 yıl boyunca başka bir telefon alamamakta. Eğer almak isterse gümrük vergisini ödemek zorunda. Bana IMEI ile 27k gibi bir fiyata mal oldu. Bu avrupada 30k civarlarına gelir. Aklına takılan bir soru varsa sorabilirsin.
Hocam teşekkür ederim cevabın için bir kaç sorum olcak toplamda imei hariç dolar fiyatına gelmesi gerekmiyor mu (gidiş geliş falanda varsa buna cevap vermene gerek yok) , gümrük vergisi toplam kaç TL 14 pro max için ve ÖTV ve KDV indirimi olacak diyorlar eğer bunlar olursa yine senin aldığın fiyata gelebilir mi

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
Hocam teşekkür ederim cevabın için bir kaç sorum olcak toplamda imei hariç dolar fiyatına gelmesi gerekmiyor mu (gidiş geliş falanda varsa buna cevap vermene gerek yok) , gümrük vergisi toplam kaç TL 14 pro max için ve ÖTV ve KDV indirimi olacak diyorlar eğer bunlar olursa yine senin aldığın fiyata gelebilir mi
Gelmez o fiyata ÖTV ve KDV indirimi ile en fazla max bir ortalama alacak olursak %10 düşüş bana göre makbuldur. Dedikleri olay geldi diye piyasa fiyatları %50 veya %40 çakılmaz aşağı. Anlatılan şey zamanında başka ürün kalemlerinde de oldu fiyatlar malum. Dolar 9 veya 10 olacağına inanırsan dediğin gibi İPhone 14 pro max fiyatını 27k düşünebilirsin bir ihtimal.

• Beğen
Top Bottom