Yurtdışından gelecek laptop

Hurgei

80+
Reaksiyon skoru
4
Alışveriş değil ancak, Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım Laptop'ını bana yollamak istiyor. Eski ve ufak bir model, bunun gümrük işlemleri nasıl olur? Kayıt işlemleri falan nasıl gerçekleşiyor bilgili birileri yardımcı olursa sevinirim.

Alışveriş değil ancak, Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım Laptop'ını bana yollamak istiyor. Eski ve ufak bir model, bunun gümrük işlemleri nasıl olur? Kayıt işlemleri falan nasıl gerçekleşiyor bilgili birileri yardımcı olursa sevinirim.
kayıt işlemi yok gümrükten geçtiği an H.O.

kayıt işlemi yok gümrükten geçtiği an H.O.
Peki gümrükten nasıl geçecek? O zaman yurtdışından bu şekilde alışveriş yapılabilir duruma gelir. Havaleyi yaparsın, satıcı arkadaşınmış gibi kargoya verir. Kimse de bir şey kanıtlayamaz.

Peki gümrükten nasıl geçecek? O zaman yurtdışından bu şekilde alışveriş yapılabilir duruma gelir. Havaleyi yaparsın, satıcı arkadaşınmış gibi kargoya verir. Kimse de bir şey kanıtlayamaz.
amazon japonyadan sorunsuz alışveriş yapılıyor zaten?

İnternette birkaç yerde satış fiyatının 20%~30%'u bir vergi ödendiğini okudum ancak Türkiyede pek satışı yok sanırım bu ürünün o yüzden fiyatlandırmanın neye göre yapılacağına dair kafam karıştı. Dolar üzerindense ürünün kendinden daha fazla ücreti vergiye ödemek istemiyorum xd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,008
Üyeler
187,133
Son üye
Ewnhell
Geri