Neler Yeni

Zaman Makinesi İcat Edilebilir!

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Zamanda yolculuk olayını saygı duyduğum bir fizik hocama sormuştum. Bunun teorik olarak mümkün olduğunu , ama sadece geleceğe gitmenin mümkün olduğunu anlattı. Geçmişe gidip en ufak bir şey yapsan bile tüm zamanların , evrenin anasını ağlatırsın :)

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
zaman makinem olsa dolar kuruna bakar yatırım tavsiyesi verirdim
(kariyer tavsiyesi değildir)

Selim5361

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yavuz Selim Sağlam
bence eğer geçmişe gidersek ve orda diğelimki dedemizi öldürürsek bir boyut daha doğar bir evren daha yani bu yüzden eğer zaman makinesi olursa klonlama da olur ben her türlü zaman makiinesinin olacağına inanıyorum blki bir kaç asır sonra belkide 20 30 yıl sonra ama bence oluyor ama bedelleri çok büyük olabilir bundan dolyıda ya kullanımı yasaklanır yada insanlara açılmaz

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Interstellar izledikten sonra olur gibi.

Gugar61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
OFLU HOCA
Ben : Biri beni ekran kartı stoklarının bollandığı doların 1 lira olduğu zamana ışınlasın.
Zaman makinesi : 404 not found..

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Zaman makinası icat edilmedi, edilmeyecekte zaten. Sebebi de basit öyle bir kanun yok. Öncelikle hangi zaman diliminde edildiği önemli değil icat edildikten sonraki etkisini her zamanda göstermesi gerekir şuana kadar hiçbir zamanda etkisini görmediğimize icat edilmedi ve edilmeyecekte. Yoksa çoktan tarihi olaylara müdahaleler edilmişti. Bir çok anlamda bu şekilde normal yaşayamazdık.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Zamanda yolculuk olayını saygı duyduğum bir fizik hocama sormuştum. Bunun teorik olarak mümkün olduğunu , ama sadece geleceğe gitmenin mümkün olduğunu anlattı. Geçmişe gidip en ufak bir şey yapsan bile tüm zamanların , evrenin anasını ağlatırsın :)
Evet mümkün, ancak geri dönüşü yok. Örnek verecek olursak gece ortalama saat 00.00'da yatıp 07.00'de kalkıyoruz. Bunu yapmamız maksimum 10 dakikamızı alıyor ancak 7 saat ileriye gitmiş oluyoruz. Benim dediğim olay ise uyumadan bu şekilde zamanı sardırmak. Kara deliğin yanındayken zaman yavaşlıyor. Zaman yavaşlayınca gerçek zaman hızlı geçmiş oluyor. Yani kısacası uyuduğumuzda yaşadığımız olay gibi.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Mümkün değil diye bir şey yok.Hiç bir şeyi denemeden yapmadan bilemezsiniz.Bizim bildiğimiz fiziğe göre geçmişe gidilmez diyoruz.Ama ya bildiğimizi sanıyorsak? Daha TİP 1 medeniyet bile değiliz bu yüzden bildiğimiz şeyler değişebilir.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Uzayda bile yolculuk güvenli değilken, zaman yolculuğunun nasıl yapılacağını bulmak insanın sınırlarını aşar. İnsan sınırları aşmak için zekaya sahip, ancak bazı şeyleri aşmamız pek mümkün değil. Teoride mümkün olabilecek şeyler var ama teoride kalacak şeyler de var.
Teorilerle kafanızı hiç bulandırmayın. Bilgi edinin faydadır, bu ayrı konu. Araştırın, öğrenin, yanıldığınızda yanlışda ısrar etmeyin, tekrar araştırın doğru bilinenler zamanla yanlış çıkabilir. Günün sonunda çok da kafaya takmayın.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Uzayda bile yolculuk güvenli değilken, zaman yolculuğunun nasıl yapılacağını bulmak insanın sınırlarını aşar. İnsan sınırları aşmak için zekaya sahip, ancak bazı şeyleri aşmamız pek mümkün değil. Teoride mümkün olabilecek şeyler var ama teoride kalacak şeyler de var.
Teorilerle kafanızı hiç bulandırmayın. Bilgi edinin faydadır, bu ayrı konu. Araştırın, öğrenin, yanıldığınızda yanlışda ısrar etmeyin, tekrar araştırın doğru bilinenler zamanla yanlış çıkabilir. Günün sonunda çok da kafaya takmayın.
Çok haklısın. Takılmayın bu kadar. Deliye dönmüş bilim adamları gibi olursunuz sonra :)

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
yaşanmamış bir şeyi nasıl göreceğiz?
Yaşanacak ama zaman sana yavaşlayacak bu sayede sen 1 gün yaşıyor gibi hissedeceksin ancak günler geçecek. Tıpkı uyumak gibi.

Top Bottom