Zebur ile ilgili soru

HasanBG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
Arkadaşlar 4 kutsal kitap indi bunları biliyorsunuz zaten ama benim aklıma takılan şey hani yahudiler Tevrata,müslümanlar kur'ana,hristiyanlar ise incile inanıyor ya e o zaman zebura inananlara ne deniliyor (bu arada türkçe'yi katlettiğimi biliyorum :D)

Arkadaşlar 4 kutsal kitap indi bunları biliyorsunuz zaten ama benim aklıma takılan şey hani yahudiler Tevrata,müslümanlar kur'ana,hristiyanlar ise incile inanıyor ya e o zaman zebura inananlara ne deniliyor (bu arada türkçe'yi katlettiğimi biliyorum :D)
Ben şöyle biliyorum.
Zebur'un Davud'a gönderildiğine inanıyorlar.

Bir de sadece müslümanlar din kitabi olduğuna inanıyorlar.

Zebur diğer 3 tane geldiğine inanılan kitap gibi degil de şiir kitabı gibi, Davud'un yakarislarini falan anlatıldığına inanılıyormuş.

Şimdi İslam'a göre şöyle. Kur'an gelmeden önce İncil vardı ya hani. İncil değiştirildiğine inanilmadığı zamanlar hak kitap İncil olduğuna inanılıyordu ve hak din Hıristiyanlıktı. Yani o günün tanımıyla o da islamdı. Tevrat döneminde Tevrat'a inananların da dini İslamdı. Zebur döneminde Zebur'a inananların dini de İslamdı. Yani şu an bişey denmiyor çünkü Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi bir toplum olusturamamislar.

Müslümanlar Zebur'un değiştirildiğine ve geçerliliğini yitirdiğine inanır.

Hristiyanlar hâlâ hak kitap olarak görürler ve değer verirler.

Mesela şunu da şimdi araştırınca öğrendim Yahudilerin Tanah diye dini kitaplar koleksiyonu varmış. Zebur'da bu koleksiyonun içerisinde yer alırmış.

Son düzenleme:
Museviler için devam kitabı gibi bir şey zebur içeriğini okudum diğerlerinden farklı.

Zebur Tevratın(Eski Ahit)'in içinde zaten, Davudun Mezmurlaru diye geçer.
İlahi-Şiir Tarzında Tevrat gibi Vahiy kitabı değil.

Zebur değiştirilmeniş olabilir Kur'an da Tevrat ve İncil hakkında bilgi var veya Davud vahyleri iletmedi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,712
Üyeler
195,715
Son üye
Abdülhakim
Geri