Karnı tok tutacak yemek veya gıda tavsiyesi

sevimli kedi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
108
şu an internete bakmak istemiyorum çünkü karşıma günlük yemek tarifleri çıkacağı için önerinizi almak istiyorum.

evden işe, işten eve gidiyorum için dışarıya para vermek istemiyorum, yapımı ne kolay ne basit bir yemek çok fazla yağlı olmasın yanımda bozulmadan götüre bileceğim bir yemek yapmak istiyorum bu ara mecbur kalmadıkça (ekmek yemiyorum) sadece karnımı tok tutsun varsada 2 çeşit yemek olsun

kavurma
pilav

omlet
yumurta

kavurma
pilav

omlet
yumurta
diğerleri güzelde omlet sıkıntılı çok yağlı şeyler yememe dikkat etmeye çalışıyorum zaten poğaça alasım gelmiyor o bile lüks oldu baya para istiyor hem yağlı bide poğaça

diğerleri güzelde omlet sıkıntılı çok yağlı şeyler yememe dikkat etmeye çalışıyorum zaten poğaça alasım gelmiyor o bile lüks oldu baya para istiyor hem yağlı bide poğaça

Poğaça almayın zaten. Üç farklı yerden aldım, üçünün tadı da ortalamanın altında. Eskisi gibi değil artık.

Tavuk göğsü alıp onu az yağda, sebze ile birlikte kızartabilirsin.
Omlet tok tutar.

yoğurt chia yulaf süt protein tozu karıştırp üstüne muz koyuyorum bazen fıstık ezmeside ekliyorum. kahvaltı olarak her eyre götüreblirsin aşırı basit bulaşıkta çıkmıyor. normal yemek olarak tavuk pilav yap kaba koy dolaba 2 gün idare ediyo koyarsın yanına ton balıklı makarna içine mısır turşu ve marul ekliyorum hem soğukta yeniyor. makarnayı da tam buğday seçebilirsin daha sağlıklı olur. daha basit bir şeyler istersen yine ton balıklı marullu veya pesto soslu tavuklu sandviç koyabilirsin avokado da ekleyebilirsin dürümde güzel olur. ekmeği tam buğday veya çavdar tercih edersin sağlıklı da olur beyaz un tercih etmemeni öneririm.

Malzemeler:

• 10 yemek kaşığı yulaf
  • ½ yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) şekersiz fıstık ezmesi
    Kullandığım ürün → Deva Çiftliği %100 Doğal Fıstık Ezmesi
  • 1 çay bardağı süt (yaklaşık 100 ml)
  • 1 ölçek (yaklaşık 30 g) whey protein (ben tuzlu karamelli aroma kullanıyorum)
    Kullandığım ürün → Supplementler.com Whey Protein - Tuzlu Karamelli
  • İsteğe bağlı taze veya donmuş meyve
  • 🍽️ Yapılışı:

1. Cam bir saklama kabına 10 yemek kaşığı yulaf ve yarım yemek kaşığı kakao ekleyip karıştır.
    2. Üzerine 1 tepeleme kaşık fıstık ezmesi ekle.
    3. Ardından göz kararı, çok fazla olmayacak şekilde (yaklaşık 1 çay bardağı) süt ekle. Güzelce karıştır ve düzle.
    4. Küçük bir kasede 1 ölçek protein tozunu çok az sütle (yaklaşık ¼ çay bardağı) yoğun kıvamlı olacak şekilde çatalla karıştır. Pürüzsüz kıvam alınca yulafın üstüne dök.
    5. Üzerine istersen taze meyve ekleyebilirsin. Ben donmuş meyve kullanıyorum, ertesi gün yiyeceğim zaman buzlu buzlu ekliyorum. Kıvamı daha güzel oluyor.
    6. Kabın kapağını kapatıp dolaba koy. 1 gece dinlendikten sonra yemeye hazır. Aynı anda 3 kap hazırlayıp 3 gün boyunca tüketiyorum, pratik oluyor.
      BesinMiktarKaloriProteinKarbonhidratYağ
      Yulaf (10 YK = ~80g)80g300 kcal10g50g6g
      Kakao (0.5 YK)5g20 kcal1g2g1g
      Fıstık Ezmesi (1 YK)20g120 kcal5g4g10g
      Süt (100 ml, yarım yağlı)100ml50 kcal3g5g2g
      Whey Protein (1 ölçek)30g120 kcal24g2g1g
    7. Toplam (meyve hariç):
      Kalori:
      ~610 kcal
      Protein: ~43g
      Karbonhidrat: ~63g
      Yağ: ~20g
1753445261412.webp

Meyveli yulaf kavurma pilav kahvaltı için peynir yumurta domates salatalık

Geçen gün, evden işe giderken yanıma bir tavuk yapıp koydum tarfi de basit
Öncelikle, 1 tavuk göğsünü haşlayıp ya da ızgarada pişirdim. Ardından, 1 avokadoyu dilimledim ve 1 küçük havucu rendeledim. Marul, roka gibi yeşillikleri de doğradım. Tüm sebzeleri karıştırıp tavukları da küçük parçalara ayırarak salataya ekledim. Son olarak, üzerine zeytinyağı (çok az), limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırdım

Bir de kahvaltılık tarifim var
Bir kaba 1/2 su bardağı yoğurdu aldım, üzerine 1 ölçek vanilyalı protein tozu ekledim ben clean powders vegan protein tozu kullanıyorum gayet iyi ama whey falan da olur. Ardından 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi de ekledim. Karıştırmaya devam ettim, ve tatlandırmak istersen 1 tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsin.

Geri