Çözüldü✓ Uygun Fiyatlı Sistem Toplama Destek Konusu

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,

Kendime 2.el ve sıfır parçalardan oluşan uygun bir sistem toplamaya çalışıyorum ki bazı parçaları kafamda oluşturdum, fakat bazı kısımlarda kafamda soru işaretleri olduğu için sizlere danışmak istedim.
İlk olarak toplayacağım sistemin amacı beni 2 sene online oyunlarda (CS:GO, Diablo 4, Lol), 4k 60 fps render işlemlerinde ve tasarımsal programlarda idare etmesi, sonrasında gerekirse sıfırdan yüksek bütçeli bir sistem toplayabilirim veya parça yükseltebilirim.

Ben kafamda oluşturduğum sistem parçalarını aşağıda sizler ile paylaşıyorum.
İşlemci : Ryzen 2600 (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Anakart : Asus prime b450 m-k (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Ram : 16 gb (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Kasa: 700 watt 80+plus kasa (3.500₺) (sıfır alacağım 2.el ile sıfır arası çok bir fiyat farkı yok)
Sdd: Kıoxıa exceria G2 500 GB (Sıfır alınacak 1.500₺)
Ekran Kartı: Asıl kafamın karıştığı nokta burası aklımda 3 adet ekran kartı modeli mevcut fakat çok para harcamak istemediğim için hangisi daha mantıklı olur.
RX 580 8 GB,(Tahmini 2.el 3.000₺)
GTX 1660 Super 6 GB (Tahmini 2. El 4.000₺)
Rtx 2060 8Gb (Tahmini 2.El 5.000₺)
Dediğim gibi asıl amacım çok para harcamadan yukarıda belirttiğim şekilde online oyunlar, render ve tasarım işlemlerimi 2 sene görmesi sonrasından sıfır yüksek bir sistem toplayabilir veya parça yükseltebilirim.
Not: Bütçemi çok aşmadığım sürece daha uzun ömürlü olur dediğiniz veya bu parçalar pahalı bunu daha uyguna kullanırsın dediğiniz. farklı fikir ve yorumlarınıza açığım.

Not: 2K 75 hz monitörüm mevcut oyunlarda 2k açabilirsem süper olur.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Kendime 2.el ve sıfır parçalardan oluşan uygun bir sistem toplamaya çalışıyorum ki bazı parçaları kafamda oluşturdum, fakat bazı kısımlarda kafamda soru işaretleri olduğu için sizlere danışmak istedim.
İlk olarak toplayacağım sistemin amacı beni 2 sene online oyunlarda (CS:GO, Diablo 4, Lol), 4k 60 fps render işlemlerinde ve tasarımsal programlarda idare etmesi, sonrasında gerekirse sıfırdan yüksek bütçeli bir sistem toplayabilirim veya parça yükseltebilirim.

Ben kafamda oluşturduğum sistem parçalarını aşağıda sizler ile paylaşıyorum.
İşlemci : Ryzen 2600 (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Anakart : Asus prime b450 m-k (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Ram : 16 gb (Arkadaşımdan temin edeceğim)
Kasa: 700 watt 80+plus kasa (3.500₺) (sıfır alacağım 2.el ile sıfır arası çok bir fiyat farkı yok)
Sdd: Kıoxıa exceria G2 500 GB (Sıfır alınacak 1.500₺)
Ekran Kartı: Asıl kafamın karıştığı nokta burası aklımda 3 adet ekran kartı modeli mevcut fakat çok para harcamak istemediğim için hangisi daha mantıklı olur.
RX 580 8 GB,(Tahmini 2.el 3.000₺)
GTX 1660 Super 6 GB (Tahmini 2. El 4.000₺)
Rtx 2060 8Gb (Tahmini 2.El 5.000₺)
Dediğim gibi asıl amacım çok para harcamadan yukarıda belirttiğim şekilde online oyunlar, render ve tasarım işlemlerimi 2 sene görmesi sonrasından sıfır yüksek bir sistem toplayabilir veya parça yükseltebilirim.
Not: Bütçemi çok aşmadığım sürece daha uzun ömürlü olur dediğiniz veya bu parçalar pahalı bunu daha uyguna kullanırsın dediğiniz. farklı fikir ve yorumlarınıza açığım.

Not: 2K 75 hz monitörüm mevcut oyunlarda 2k açabilirsem süper olur.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
bütçen tam olarak ne kadar ?
anakart iyi ama işlemciyi 2. elde r5 5600 alarak tamamlasan çok daha iyi olur
rtx 2060 diğerlerine göre daha iyi ama çok harcamak istemiyorsan gtx 1660s de olur rx 580lerden uzak dur
700w psu çok fazla bu sistemi 550 ile de destekleyebilirsin ancak ileride üst düzeyde kullanmayı düşünüyorsan olabilir
ramlerin mhz ve cl değerleri önemli onlar ne durumda

Bütçem 10.000₺ idi.
Bütçemin 2.000₺ ile Ryzen 2600, Asus prime b450 m-k, 8+8 gb hyperx 3000mhz cl15 ddr4 ram aldım.
8.000₺ bütçem kaldı
İstediğim kasa stoğu bitmiş bu 8.000₺'yi nasıl konfigüre etmem gerekiyor ki beni en az 2 sene götürsün sonrasında içindeki parçaları upgrade edebiliyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,523
Üyeler
184,179
Son üye
copperx
Geri