Dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum

Çevrenden dolayı da olabilir hocam bir dönem bana da olmuştu Müslüman insanları cahil geri zekâlı gören bir toplumda bulunmak zorundaydım şuan yine böyle bir duruma maruz kalıyor gibi oluyordum ama ses çıkarmayı öğrendim..

Son 2 ay içinde dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum önceden 5 vakit kıldığım namazları şimdi hiç kiomiyorum son 4 cumaya gitmedim aslında bunları yapmak istiyorum ama bu şey beni uzaklaştırımaya çalışıyormuş gibi hissediyorum Müslüman olmaktan gurur duyardimdim şimdi hiçim heves yok alışkanlık yok şimdi sadece Allah'a inanıyor musun inaniyorum bu herhangi bir ibadet yapmiyorum artık. Buna ne sebep oluyor olabilir çok küçüklükten beri ibadelerimi yapardım ve bununla birlikte yaşama hevesim gidiyor ahireti dusunuyorum ama ibadetehic yapmak istemiyorum. Bu bilincaltima nasıl işleri bilmiyorum ama çok iyi.bi yer yapmış
şeytan kapıyı gıcırdatıyor dostum, sakın kanma!

Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (Tevbe suresi 23) . Al bak çok basit.İslam nasılda inananlarla inanmayanları birbirine kırdırıyor düşman ilan ediyor.Dünyada o kadar zalim pislik insan varken gidiyor sırf inançlıyla inançsız dost oluyor diye onları zalim ilan ediyor.Bu mu kusursuz hoşgörü barış dini dostum
Burada inanmayanlarla inananların birbirine kırdırıldığını nereden çıkardın?
Ben bu ayette bir sıkıntı göremiyorum.
Şu ayettte bile Hristiyanları ve Yahudiler hakkında iyi şeyler söylüyor Kuran-ı Kerim.

şeytan kapıyı gıcırdatıyor dostum, sakın kanma!
during-halloween-add-a-super-rare-event-that-your-font-door-v0-usw816pjui6d1.jpg

Burada inanmayanlarla inananların birbirine kırdırıldığını nereden çıkardın?
Ben bu ayette bir sıkıntı göremiyorum.
Şu ayettte bile Hristiyanları ve Yahudiler hakkında iyi şeyler söylüyor Kuran-ı Kerim.
Okusana eğer küfrü(imansızlığı) tercih ederlerse babanı kardeşini bile dost edinmeyin diyor.Aynı evin içinde yaşayan insanlar dost olmazsa birbirine karşı sert olurlar kırıcı olurlar.

Okusana eğer küfrü(imansızlığı) tercih ederlerse babanı kardeşini bile dost edinmeyin diyor.Aynı evin içinde yaşayan insanlar dost olmazsa birbirine karşı sert olurlar kırıcı olurlar.
Bana göre İslam dini hoşgörü dini sana göre olmayabilir, seninle tartışmayacağım bu kadar tartışma yeter.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bana göre İslam dini hoşgörü dini sana göre olmayabilir, seninle tartışmayacağım bu kadar tartışma yeter.
Hoşgörü dini mi?

Mesela birisi sizde çıkıpta sokakta İncil kitabını dağıtırsa bak bakalım o hoşgörüden eser kalıcakmı?

Bana göre öyle uzatmayalım lütfen.
Sadece toplum gözüyle bakamıyorsun veya bakmak istemiyorsun. Ben böyleyim diyip kenara çekiliyorsun.

Ha bende diyorum Ninemin bıyığı var o benim ninem değil Dedem.
Haa ne kadar söylesem o benim Dedem ama durum ortada.

Sadece toplum gözüyle bakamıyorsun veya bakmak istemiyorsun. Ben böyleyim diyip kenara çekiliyorsun.

Ha bende diyorum Ninemin bıyığı var o benim ninem değil Dedem.
Haa ne kadar söylesem o benim Dedem ama durum ortada
Ne yapmamı bekliyorsunuz? Yıllardır inandığım dinden mi çıkayım?

Ozaman her tartışmanın sonu bana göre böyle sana göre olmayabilir diye mi bitsin yani.Tek isteğim inandığınız şeyi bilmeniz ve sonuna kadar savunabilmeniz kimse size dinden çıkın demiyor sadece savunduğun şeyi bil bak cevap bile veremedin

İllaki farklı bir şeylere yönetlen faktörler vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

inş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

haklısınız hocam ama cevremdeki insanlar cumaya gidiyor aksine ben gitmiyorum farzlarını kılıyodum sadece sunnetleri kafam estiğinde son 1 haftadır felan tarikatların oluşumu vs vidolar izliyorum tarikatlar hakkında gerçekler vs diye 1 aydır vs bilgisayara oturmuyorum oyun oynayıp insanların dine küfürü beni etkilememesi için umarım en kısa sürede düzedlirim
Umarım içerisinde büyük miktarlarda para dönen tarikatların islamla gram alakalı olmadığını biliyorsundur
Birde bu tür sitelerde din ile ilgili sorular sormayın çok fazla cahil insan kaynıyor buralar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,909
Üyeler
183,185
Son üye
erayycakar
Geri