Dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum

Bir tanidigim cok benzerlerini yasadi/yasiyor. Elinden geldigince namazlarini kilmaya calis. Cok zor geliyorsa farz kil sadece ama birakma. Seytan hep biraktirmaya calisir. Tanidigim ibadetlerine cok bagli biriydi simdi cok az maalesef. Bir an basladi cok fazla ibadete ama gene sonradan gene dustu. Elinden geldigince birakmamaya calis. Bu konuda ahireti dusunmek cok onemli. Burada zorlanirsan obur tarafta onun kazanci cok buyuk olacak. Bunu unutma. Allah yardimcin olsun. Camiye gitmeye de calisabilirsin hem vaktinde kilmana yardimci olur hem birileri oldugundan motivasyonun artar. Ekstra bol bol dua et.

Çünkü gerçek değil dostum.Bugün bir tane bile çocuk tecavüze uğrayarak öldürülüyorsa kimse benim tanrım gerçek ve en merhametli demesin.Saygılar.Her zaman sorgula.
dostum bak inanmayabilirsin ama ondan bile en önemli olan şey saygı saygı duymak zorundayız bu dünyada olan her şey bir imtihan herkes kendine yazılan kaderi ve imtihanı yaşar kimisi zenginlik ile kimisi fakirlik kimisi hastalık bu böyle böyle gider bazen ben de olan şeyleri kaldıramıyorum ama hep içimden diyorum Allah'ın bir bildiği vardır elbet bunların bir gün hesabı sorulacak kimse yaşattığını yaşamadan ölmez

Hocam çok doğru dediniz bende eskiden rahat rahat kılardım son zamanlarda zorlanıyorum ama hala devam ediyorum çok şükür.🙂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alttaki @MKeremM hocamın dediği çok doğru ve haklı bir açıklama bence yeterli olmuştur.

Hocam sırf Hocalara karşı düşüncenizden dolayı ALLAH'ın emrettiği ibadetleri yapmayı bırakmakta bir bahane olmuyormu ?
Sağolun hocam. Allah herkesi namazı dosdoğru kılanlardan eylesin.

Başkaları senin işine karışamaz dostum. İster ibadetini aksatma Dinine bağlı kal, isterse Ateist ol.

İyi insan ol yeter. Kimsenin hakkını yeme, kimsenin hakkını yedirme, Terazin yanlış göstermesin, Dilin yalan ve kimsenin arkasıyca konuşmasın, Şehvet zina hisslerini açığa vurmayasın, Büyüklere, kadınlara, çocuklara terbiyesizlik yapmayasın.

Yazarsam uzar giderde kısa tutmak isterim.
Gördüğüm kadarıyla Dinler sadece Ahlakı elden giden toplumlar için düşünülmüş. Kitapları dikkatlice okursan eski zamanlarda yukarıda saydıklarımın hepsini daha fazla yapıyorlardı.
O yüzden toplumu terbiyelendirmek için ve diğer dünyada cezalandırma mevzusunu ileri sürdükleri için insanlar kendine çeki düzen vermiştir.

Fakir pisikolojisi işte.
Hatırladığım kadarıyla Amerikada vatandaşların beyaz saraya baskın yapmak isteyen adamların önüne başkan elinde Din kitabıyla ve Dini adamlara çıkmıştı.
Toplum sakinleşmişti.

Devletin sıkıp suyunu çıkarırlar, Mevzu kendilerine gelince din kitapını ellerine alıp ortaya fırlarlar.

dostum bak inanmayabilirsin ama ondan bile en önemli olan şey saygı saygı duymak zorundayız bu dünyada olan her şey bir imtihan herkes kendine yazılan kaderi ve imtihanı yaşar kimisi zenginlik ile kimisi fakirlik kimisi hastalık bu böyle böyle gider bazen ben de olan şeyleri kaldıramıyorum ama hep içimden diyorum Allah'ın bir bildiği vardır elbet bunların bir gün hesabı sorulacak kimse yaşattığını yaşamadan ölmez
Saygı verilmez kanka saygı kazanılır ben müslümana saygı duyarım ama bu dine saygı duymam.Çünki kitabın içinde inanmayanlara sürekli kindar kötü ahlaksız pislik gözüyle bakılıyor.Ama inanana laf etmem benim derdim kitapla.Ayrıca o pis olay işlendikten sonra cezasını verse ne olur kadına cenneti verse ne olur yüzüne nasıl bakıcak ahirette.Senin durdurma gücün olsa o olayı engelleme gücün olsa engellemezmiydin.E allah niye engellemiyor.? Sırf imtihan olsun diye göz mü yumuyor

Son 2 ay içinde dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum önceden 5 vakit kıldığım namazları şimdi hiç kiomiyorum son 4 cumaya gitmedim aslında bunları yapmak istiyorum ama bu şey beni uzaklaştırımaya çalışıyormuş gibi hissediyorum Müslüman olmaktan gurur duyardimdim şimdi hiçim heves yok alışkanlık yok şimdi sadece Allah'a inanıyor musun inaniyorum bu herhangi bir ibadet yapmiyorum artık. Buna ne sebep oluyor olabilir çok küçüklükten beri ibadelerimi yapardım ve bununla birlikte yaşama hevesim gidiyor ahireti dusunuyorum ama ibadetehic yapmak istemiyorum. Bu bilincaltima nasıl işleri bilmiyorum ama çok iyi.bi yer yapmış
Hocam boşverin devam edin böyle kafa yedirtir bu konular

Saygı verilmez kanka saygı kazanılır ben müslümana saygı duyarım ama bu dine saygı duymam.Çünki kitabın içinde inanmayanlara sürekli kindar kötü ahlaksız pislik gözüyle bakılıyor.Ama inanana laf etmem benim derdim kitapla.Ayrıca o pis olay işlendikten sonra cezasını verse ne olur kadına cenneti verse ne olur yüzüne nasıl bakıcak ahirette.Senin durdurma gücün olsa o olayı engelleme gücün olsa engellemezmiydin.E allah niye engellemiyor.? Sırf imtihan olsun diye göz mü yumuyor
Kesinlikle katılıyorum hocam

Doğru yola geliyorsunuz hocam geçrekten aklı başında kimsenin yada çoçuklukta baskıya maruz kalıp bunun uzantıları bilinçaltında kökleşmemiş hiçbir isannın bu dine veya herhangi bir dine bağlı kalabilmesi çok saçma. Eğer kötü bir insan değilse.

(herhangi bir saygısızlık yapmıyorum, fikir belirtiyorum. hesabımın uçurulmamasını talep ediyorum.)

Harika söylediniz hocam.

Doğru yola geliyorsunuz hocam geçrekten aklı başında kimsenin yada çoçuklukta baskıya maruz kalıp bunun uzantıları bilinçaltında kökleşmemiş hiçbir isannın bu dine veya herhangi bir dine bağlı kalabilmesi çok saçma. Eğer kötü bir insan değilse.

(herhangi bir saygısızlık yapmıyorum, fikir belirtiyorum. hesabımın uçurulmamasını talep ediyorum.)

Harika söylediniz hocam.
Bir yandan haklısınız bir yandan da haksızsınız. Bir insanın iyi olabilmesi için bir dine mensup olmasına ihtiyacı yok bu haklı olduğunuz kısım. Haksız olduğunuz kısım ise isteyen istediğine inanabilir buna karışamazsınız. Siz İslam dinini kötü sanıyorsunuz ama aslında öyle değil bizim ülkedeki çoğu ateist İslam'ı kötü zannediyor ama öyle değil işte.

Bir yandan haklısınız bir yandan da haksızsınız. Bir insanın iyi olabilmesi için bir dine mensup olmasına ihtiyacı yok bu haklı olduğunuz kısım. Haksız olduğunuz kısım ise isteyen istediğine inanabilir buna karışamazsınız. Siz İslam dinini kötü sanıyorsunuz ama aslında öyle değil bizim ülkedeki çoğu ateist İslam'ı kötü zannediyor ama öyle değil işte.
Hocam islamı kötü zannetmiyorum spesifik olarak bütün dinler kötü bana kalırsa. hiçbirini sevmiyorum.

Son 2 ay içinde dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum önceden 5 vakit kıldığım namazları şimdi hiç kiomiyorum son 4 cumaya gitmedim aslında bunları yapmak istiyorum ama bu şey beni uzaklaştırımaya çalışıyormuş gibi hissediyorum Müslüman olmaktan gurur duyardimdim şimdi hiçim heves yok alışkanlık yok şimdi sadece Allah'a inanıyor musun inaniyorum bu herhangi bir ibadet yapmiyorum artık. Buna ne sebep oluyor olabilir çok küçüklükten beri ibadelerimi yapardım ve bununla birlikte yaşama hevesim gidiyor ahireti dusunuyorum ama ibadetehic yapmak istemiyorum. Bu bilincaltima nasıl işleri bilmiyorum ama çok iyi.bi yer yapmış
Gardaş, uzaklaşmaya gerek yok. Sadece, peygamberin izinden git. Allah sana doğru yolu buldurur. Relax ol hayatı yaşa, mutlu ol!

Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (Tevbe suresi 23) . Al bak çok basit.İslam nasılda inananlarla inanmayanları birbirine kırdırıyor düşman ilan ediyor.Dünyada o kadar zalim pislik insan varken gidiyor sırf inançlıyla inançsız dost oluyor diye onları zalim ilan ediyor.Bu mu kusursuz hoşgörü barış dini dostum

Geri