❌İndirim Bitti! Corsair MP600 Pro 2TB M2 SSD 7222TL

@Memo256 okuma yazma hızları resmi sitede 7000 okuma 5700 yazma gözüküyor lakin o konuda bilgim yok okuma yazma hızım resmi sonuçlardan daha iyi çıktı hatta tekrar senin için test ediyorum ama sonuçlar beklediğimden yine daha iyi geldi sebebini söylemesemde tesadüf olmadığı kesin neyse fazla sayının zararı olmaz :D

okuma yazma testi video izlerken ve arka planda oyun indirirken yaptım.

güncel değerler:
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende de MSI PRO B650 WIFI var. okuma yazma testlerini bu anakartta yaptım.
1gb test dosyası yerine varsa 8GB yada daha büyük bir seçenek seçerseniz daha doğru çıkar.

soğutucusuz çok ısınıyor denmiş. kasada kullanacak için soğutucu takılır ama laptop için sorun. fiyat çok iyi ama pasif soğutuculu olduğu için sabah adata legend 900 pro aldım. umarım laptopta ısı sorunu yaşatmaz

özellikler çok iyi. desktop için pasif soğutucu takıp alırdım.
@by_yp bu arada a data legend 900pro alınmaz hocam bende alacaktım vazgeçtim onu almasan daha iyi muadiller önereiblirim o fiyata.

1gb test dosyası yerine varsa 8GB yada daha büyük bir seçenek seçerseniz daha doğru çıkar.
8 gb okuma yazma testi aşşağıda :

yeni.webp

@by_yp bu arada a data legend 900pro alınmaz hocam bende alacaktım vazgeçtim onu almasan daha iyi muadiller önereiblirim o fiyata.
neden? kronik bir sorunu filan mı var hocam? benim için hızdan çok ısınmayan ve soğutuculu bir 2 tb ssd lazımdı. 6325tl ye uygun geldi.

@by_yp bildiğim kadarıyla QLC kullanıyor ve dram yok. o fiyata dramli yada en kötü TLC olan nand yongalı ssd alırsın

32gb okuma yazma değeri:

aoqo.webp

Bazen 8000e 2tb 990 pro geliyor. Şu anda da 8350 lira. 1100 lira bir şey değil diyenler 990 pro çeksinler. Aradaki performans farkı 1100 liraya değer.

WD BLACK SN7100 2TB da bu fiyatta hocam okuma yazma hızları daha yüksek gösteriyor o mu daha mı mantıklı olur? corsair mi?

@Memo256 wd black sn7100 de dram yok bildiğim kadarıyla dram olmadığı için kafadan -1 puan.

Sanırım benim anakartta da var soğutma bloğu var çünkü. MSI PRO B650-A haricen almama gerek yok diye düşünüyorum. Aldım bu arada teşekkürler herkese.
İşlemcinin altındaki yerlerde beyaz metaller var, evet.

@by_yp bildiğim kadarıyla QLC kullanıyor ve dram yok. o fiyata dramli yada en kötü TLC olan nand yongalı ssd alırsın

32gb okuma yazma değeri:

Alıntıyı görüntüle
tekliflere açığım ama bulamadım kardeş ya . 10k dan aşağı düzgün ürün yok. itopya indirimi varmış kaçırdım. siteye girdiğimde 2tblardan kalanların fiyatı piyasa fiyatı üstündeydi, indirimli olanlarda stok bittiği için fiyat yazmıyordu.

şimdi amazonda sn5100 2t stoğa girdi ve fiyat 6399 tl. epey verisine göre çok bi fark yok. o yüzden adatayı iptal etmedim şimdilik, yolda geliyo.

ssd sadece depolama amacıyla kullanılacağım. sistem samsung 980 pro 1tb ssdde çalışıyor. ikinci slot boş, oraya takıp kullanacağım, o yüzden pasif soğutuculu ve az ısınan bir ürün bakıyorum

verbatim 700 tbw, adata 1200tbw. wd sn5100 ise 900tbw. ek olarak verbatim soğutucusu çok kalın, laptoba sığmaz malesef
burdan baktım verilere.

@by_yp ozaman kioxia exceria filan alabilirsin ama tbw tabii ki ne kadar yüksek olsa da senin 20 senede onu doldurman zor yani o kadar takılma tabi illa marka olsun bilindik olsun dersen kioxia alabilirsin exceria modelini alır heatsinki sökersin laptoba öyle takarsın. alcaksan tlc nand olmasına bak qlc den ziyade tlc olsun varsa birde dram olsun ama yedek dosya için kullancaksan windows kurmucaksan dram olmasa da olur .

Geri