Forza Horizon 5 kasma sorunu

efztrk

80+
Reaksiyon skoru
96
Merhaba Forza oynarken ilk 5-10 dakika 165 fps sabit alıyorum ancak daha sonra fps 50 ye ardından bir 5dk sonra 30 a sonra da 15 e düşüyor ve ekran kartı kullanımı giderek düşerek 25e kadar geriliyor sistemim 3060Tİ - R5 5600 defalarca silip yüklememe internetteki çoğu yöntemi denememe rağmen sorun çözülmedi buraya danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim

Nvidia şaşırtmıyor artık ne zamandan beri böyle dostum güncellemeden sonramı oldu..

Nvidia şaşırtmıyor artık ne zamandan beri böyle dostum güncellemeden sonramı oldu..
son driver performans düşürdü cidden bu arada son 5 driverda küçük küçük sorunlar var

Merhaba Forza oynarken ilk 5-10 dakika 165 fps sabit alıyorum ancak daha sonra fps 50 ye ardından bir 5dk sonra 30 a sonra da 15 e düşüyor ve ekran kartı kullanımı giderek düşerek 25e kadar geriliyor sistemim 3060Tİ - R5 5600 defalarca silip yüklememe internetteki çoğu yöntemi denememe rağmen sorun çözülmedi buraya danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim
8gb vram yetmiyor olabilir, ben sistem belleği geri çekilmesi ayarını tercih et şeklinde ayarladım fps biraz düştü ama kasma donma olmuyor.
forza 5 için yüksek ve ultra ayarlarda en az 12gb vram lazım

8gb vram yetmiyor olabilir, ben sistem belleği geri çekilmesi ayarını tercih et şeklinde ayarladım fps biraz düştü ama kasma donma olmuyor.
bu ayar nereden yapılıyor?

alakası yok 4 gb ekran kartıyla oynadım zamanında gölgeleri kapattım blur u kapattım oynadım

@efztrk Kardeşim merhabalar, konu üzerinden 6 ay geçmiş lakin sorunu çözebildin mi acaba? Ben de aynı sorunu yaşıyorum da 4060 kartımla. İlk başta sabit 144fps açıyor gpu kullanımı %99 şekilde. 10-20 dakika sonra gpu kullanımı %30 veya %0 civarına geriliyor droptan oyun oynanmıyor.

Sorunu forza ekibine bilet attım çözemediler, nvidiaya bilet attım çözemediler. Sen bir çözüm bulabildin mi acaba?

aynisi benim intel arc b580 aynisi oluyor

aynı sorun bende de mevcut eskiden sorunsuz oynarken şimdi ilk başta her şey çok güzel belirli kısa aralık sonra araba değiştirince falan bir anda oyunda takılmalar olmaya başlıyor sadece forza 5 de oluyor bu sorun

dostum çözdünmü sorunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı sorun bende de mevcut eskiden sorunsuz oynarken şimdi ilk başta her şey çok güzel belirli kısa aralık sonra araba değiştirince falan bir anda oyunda takılmalar olmaya başlıyor sadece forza 5 de oluyor bu sorun
dostum düzeldimi

Son driver ile alakalı olabilir çok fazla hata var daha stabil sürüme düşürüp deneyin

Geri