Hakan06
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 499
Hocam hakaret ediyormuşum gibi algılamayın ama çok saçma bir yorum. HL VE HL2 çıktığında oyun sektöründe bambaşka bir yön verdi ve ortaya yeni bir tür çıkardı. HL2 özellikle fizik etkileşimleri konusunda bambaşka bir seviyeye geldi. Daha dün yeniden indirip oynadım ve bu oyun bırakın 2004ü şuan bile sırıtmıyor kalite olarak. Bu oyun grafikleri günümüze uygun olarak şuan çıksa kimse yadırgamaz. Valve her yeni oyun çıkardığında kalitesini gösteriyor. Sadece oyun değil teknoloji geliştiriyorlar. Kitlesi yaşlandı kısmına kesinlikle katılmıyorum. 21 yaşındayım ve Fenerin şampiyonluğundan bile daha çok beklediğim tek şey olabilir. Eski kitlesine de gerek yok. Zaten yeni bir oyun çıkınca insanlar ister istemez bakıyor. Hikayesi değil sırf oynanışı için bile oynanan çok oyun var. Dying Light serisi mesela hikaye yönü çok zayıf ama oynanışı aşırı iyi ve benzersiz olduğundan defalarca oynanabilir durumda.HL3 balondur. Hayatında HL2 oynamamış insanlar sırf sosyal medya da gördüğü memeslerden etkilenerek HL3 e sevgi duyuyor.
HL3 hope memesleri paylaşanlara hayatlarnıda kaç saat hl2 oynadıklarını yüz yüze sormak isterimHL2 üzerinden konuşursak mevcut oynayış biçimi ile çıkarsa bile insanlar sırf sizin memeslerinizi gördüğü için merak edip oynayacak onun dışında kitlesi 50k yı geçmez. Çünkü kitlesi yaşlandı. HL2 2004 yılında çıktı...
HL3 abartmayın.
Yazar notu; HL1 her zaman daha iyiydi. Fakat ZAMANINDA İYİYDİ. Günümüzü değerlendirirsek HL3 çöpten ibarettir. Valvenin bu oyunu çıkartmama sebebi belli. Çıkartsa HL1 ve HL2 oynayan kişilere verdiği zevki HL3 ile veremeyecek çünkü 2004 yılında değiliz. Devir değişti, teknoloji değişti, insanlar hızlı oyunları tüketme peşinde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çok iyi bir oyun olması için eksik yönü neydi mesela? Çok iyi oyunlar hangileri. Kişisel zevktir ve bana göre tarihin en iyi 5 oyundan biridir.Sert konuşacağım HOLD ON! Eğer yaşınız 30 üzerinde değilse HL3 hiçbirinizi alakadar etmiyor. HL serisi asla çok iyi bir oyun olmadı. Ortalama üzerinde idi ve efsane olmasının çok farklı sebepleri vardı. Ayrıca üzülmeyin ama Gordon Freeman neden bu kadar ikonik anlamıyorum. Skyrimde yarattığın içi boş bir karakterden hiçbir farkı yok. Sonuç olarak HL3 duyurulsa ne olur duyurulmasa ne olur. Çıkarsa yaratacağı bir devrim olursa alır destekleriz.