Msi Coreliquid A13 360 Kablolama Hakkında Yardım

creatine

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar bi sistem topladım parça parça, kendim montajını yapıcam inşallah kazasız belasız (Ardahan'da yaşıyorum o nedenle teknik yardım alma imkanım yok keşke olsa) Sistem şu şekilde;
-Montech King 95 pro 6ARGB Fan
-Msi x870E Tomahawk
-7800 x3D
-Saphire Nitro+9070xt
-Lexar Ares 16x2 6000 cl30
-Kioxia exceria pro 2tb
-Corsair RM850X atx 3.1 gen5
** Msi coreliquid a13 360 mm sıvı soğutucu
Şimdi arkadaşlar konuyu açmadan önce elbetteki kendim bir sürü montaj kablolama videosu izledim ancak yine de sıvı soğutucu konusunda çok endişeliyim yanlış bir şey yapmaktan. radyatör yönü boruların yönü her şey tamam ama kablolama konusu benim için hala soru işareti çünkü kasada bulunan hub a mı takacaz anakartta nereye takacaz napacaz bilemiyorum. Lütfen fotoğraflara da bakıp yardımcı olabilir misiniz? Anakartın da görsellerini ekleyebilirim oraya takılacak uçlar için eğer isterseniz
sıvı soğutucu 1.webp
radyatör fan kablosu 1.webp
pompa kabloları 1.webp
kasa genel görünüm 1.webp
kasa hub 1.webp

1)
3 pinli (2. pini boş olan iğneli) soket ARGB soketidir

2)
3 pinli dişi, fan soketine benzeyen ise pompa bağlantısıdır.

3)
4 pinli dişi olan soket PWM FAN soketidir.

----------------

1) Soğutucunun ışıklarının yanması ve anakart ile kontrolünün/sekronun sağlanması içindir, anakart üzerindeki 5vARGB soketine takılır, anakart üstünde 3 tane iğne şeklindedir, yuva göbekleri genelde beyaz renk olur. (Sanki 4 pin yan yana duracakmış gibi olup 2. pini yoktur)

2) Pompa bağlantı, anakart üzerindeki AIO_PUMP / SYS_PUMP vb. şeklinde adlandırılmış pompa soketine takılır, eğer bu soket yoksa veya kablo oraya erişmiyorsa CPU_OPT gibi farklı bir sokete de takılabilir ancak takıldıktan sonra o soketin ayarlarının BIOS üzerinden sabit %100'de çalışacak şekilde ayarlanması tavsiye edilir.

3) Soğutucudan soğutucuya değişir, kiminde 3 fan daisy chain yapılıp 1 adet 4 pin sokete indirgenir ve o anakarta takılır, kiminde ise 3 fanın da ayrı ayrı 4 pin bağlantısı olur. Neticede bunu bulduğun herhangi bir porta takabilirsin, CPU_FAN olur, SYS_FAN olur, hub üzerine olur vs. farketmez. 4 pin bir fan soketine takılması yeterli.

Hayırlı olsun.

1)
3 pinli (2. pini boş olan iğneli) soket ARGB soketidir

2)
3 pinli dişi, fan soketine benzeyen ise pompa bağlantısıdır.

3)
4 pinli dişi olan soket PWM FAN soketidir.

----------------

1) Soğutucunun ışıklarının yanması ve anakart ile kontrolünün/sekronun sağlanması içindir, anakart üzerindeki 5vARGB soketine takılır, anakart üstünde 3 tane iğne şeklindedir, yuva göbekleri genelde beyaz renk olur. (Sanki 4 pin yan yana duracakmış gibi olup 2. pini yoktur)

2) Pompa bağlantı, anakart üzerindeki AIO_PUMP / SYS_PUMP vb. şeklinde adlandırılmış pompa soketine takılır, eğer bu soket yoksa veya kablo oraya erişmiyorsa CPU_OPT gibi farklı bir sokete de takılabilir ancak takıldıktan sonra o soketin ayarlarının BIOS üzerinden sabit %100'de çalışacak şekilde ayarlanması tavsiye edilir.

3) Soğutucudan soğutucuya değişir, kiminde 3 fan daisy chain yapılıp 1 adet 4 pin sokete indirgenir ve o anakarta takılır, kiminde ise 3 fanın da ayrı ayrı 4 pin bağlantısı olur. Neticede bunu bulduğun herhangi bir porta takabilirsin, CPU_FAN olur, SYS_FAN olur, hub üzerine olur vs. farketmez. 4 pin bir fan soketine takılması yeterli.

Hayırlı olsun.
Hocam teşekkür ederim cevabınız için ancak pek bir şey anlayamadım yine de emeğiniz için sağ olun.

Hocam teşekkür ederim cevabınız için ancak pek bir şey anlayamadım yine de emeğiniz için sağ olun.
Bu şablon senin anakartına ait;
Attığın 2. görseldeki elinde tuttuğun kabloyu turuncu renkle işaretli soketlerden herhangi birine,
Aynı 2. görselde tuttuğunun sağında olan 4 pinli soketi yeşil ile işaretli soketlerden herhangi birine,
3. görselde solda duran 2. pini boş olan kafayı yine turuncu işaretli soketlerden herhangi birine,
Onun hemen sağında olan 3 pinli dişi kafayı da mavi renkle işaretli sokete takacaksın.
Bu kadar

Untitled.webp

Attığın 2. görseldeki elinde tuttuğun kabloyu turuncu renkle işaretli soketlerden herhangi birine,
Aynı 2. görselde tuttuğunun sağında olan 4 pinli soketi yeşil ile işaretli soketlerden herhangi birine,
3. görselde solda duran 2. pini boş olan kafayı yine turuncu işaretli soketlerden herhangi birine,
Onun hemen sağında olan 3 pinli dişi kafayı da mavi renkle işaretli sokete takacaksın.
Bu kadar

Alıntıyı görüntüle
teşekkür ederim

Bu kadar

Alıntıyı görüntüle
Hocam sıvı soğutucuya gelene kadar başka problemlerim oldu ama yardımcı olabilir misin? Kasanın kendinden var olan yani hiç bişey takmadığım haliyle olan şu 3 kabloyu nerelere takacağım, bir de bu psu dan çıkan fotodaki kablo 9070xt saphire nitro+ için kullanmam gereken şu 12vhp kablosu mu ?

Ekler

• IMG_F1F165CB-61C4-400C-8CB3-868C91997269.webp
    IMG_F1F165CB-61C4-400C-8CB3-868C91997269.webp
    438.8 KB · Hit: 9
  • IMG_F3856B96-9811-4C98-9A87-BBAFB7151D42.webp
    IMG_F3856B96-9811-4C98-9A87-BBAFB7151D42.webp
    1.7 MB · Hit: 9
  • IMG_0606.webp
    IMG_0606.webp
    620.1 KB · Hit: 7
  • FDC1076E-870A-4AB3-AFD2-D543C6776EFD.webp
    FDC1076E-870A-4AB3-AFD2-D543C6776EFD.webp
    679.6 KB · Hit: 9
İlk görseldeki girişler, bu postu açarken attığınız görseldeki girişlerle aynı, elinizde tuttuğunuz soldakini yeşil işaretli, sağdakini de turuncu işaretli olanlardan birine takmanız yeter.
2. fotodaki kablo yine aynı fotoda görünen üstünde 27W yazan gümüş renkli sokete takılacak.
Evet 12VHPWR o.

Geri