Yardım G6 oled arka kısmı ısınması

chloriN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
234
monitör tutucu nb f80 kullanıyorum monitöre baglı oldugu arka kısım hafif ısınıyor normalmi?

Oled ekran ısınır zaten hocam. Çok ısınmadıktan sonra önemli değil. 55" qled tv kadar watt çekiyor 27"lik monitör, normal.

Ips/Va monitörler full parlaklıkta 60w çeker ortalama. g6 full parlaklıkta 140w çekiyor.

Oled ekran ısınır zaten hocam. Çok ısınmadıktan sonra önemli değil. 55" qled tv kadar watt çekiyor 27"lik monitör, normal.

Ips/Va monitörler full parlaklıkta 60w çeker ortalama. g6 full parlaklıkta 140w çekiyor.
valorant oynarken cok ısınmıyordu ama hikayeli oyun oynadığımda cok ısındığını farkettim bugun. ileride sorun yaşarmıyım acaba

valorant oynarken cok ısınmıyordu ama hikayeli oyun oynadığımda cok ısındığını farkettim bugun. ileride sorun yaşarmıyım acaba
Önemli olan dış plastiğin ısınması değil iç ekranın ısınmaması.
Yüksek parlaklıkta aynı ekranı 3-4 saat tutarsan yanma riski artacaktir.
Bu sebeple afk iken ekranı kapat.
Genelde yüzde 70 ve üzeri parlaklıklar oled için risk taşıyor.
Ben mesela Samsung oled kullanıyordum.
Parlaklık yüzde 20'de olduğu için aynı görüntüyü 3-4 saat çok tutmuşluğum var.
Hiç yanma falan yaşamadım.

monitör tutucu nb f80 kullanıyorum monitöre baglı oldugu arka kısım hafif ısınıyor normalmi?
Normal bende de G8 var amac o zaten ısıyı arka kısmında toplayıp dışarı vermesi. Bu panellerde vapor chamber var aynı ekran kartlarındaki gibi.

%10 bile bana fazla geliyor. ayni monitor var bende de. Save energy modunu actim ve otomatik kendi dusuk parlakliga gor ayarliyor

Bir ara OLED G6 kullanmıştım arka kısım gerçekten çok ısınıyor, kışın neysede yazın mutlaka küçük bir fan ile desteklenmesi gerekebilir ki yazın bir fanı arkaya üfleyecek şekilde ayarlamıştım öyle soğutuyordum. OLED paneller aşırı sıcak durumlarından hızlıca etkilenebiliyor, monitörün devre kartının yaratacağı sıcaklık panele ulaşırsa uzun vade de risk yaratabilir.

OLED panel kullanıyorsanız mutlaka panelin arka kısmının 2-3 saat arayla kontrol edilmesi gerekiyor, aşırı ısınma oluyorsa fan ile soğutun

Son düzenleme:
Normal bende de G8 var amac o zaten ısıyı arka kısmında toplayıp dışarı vermesi. Bu panellerde vapor chamber var aynı ekran kartlarındaki gibi.
arka kısımda f80 tutucu var demir o da kötü etkiliyor diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekranda ısı hissetmedim hiç, hep arka kısımda. ben parlaklığo 10 da kullanıyorum bu şekilde yanmayı azaltırım diye düşündüm bana yetiyor fakat işte arka kısımın ısınması sorun cıkarırmı ilerde acaba benim monitörümün sorunu mu genel mi dite sormak istedim

Bir ara OLED G6 kullanmıştım arka kısım gerçekten çok ısınıyor, kışın neysede yazın mutlaka küçük bir fan ile desteklenmesi gerekebilir ki yazın bir fanı arkaya üfleyecek şekilde ayarlamıştım öyle soğutuyordum. OLED'ler paneller aşırı sıcak durumlarından hızlıca etkilenebiliyor, OLED panel kullanıyorsanız mutlaka panelin arka kısmının 2-3 saat arayla kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
fan araştırıyorum bende. kasa fanlarından alacağım ama usb cıkıslı değiller nasıl yapabilirim

%10 bile bana fazla geliyor. ayni monitor var bende de. Save energy modunu actim ve otomatik kendi dusuk parlakliga gor ayarliyor
%10 nası fazla geliyor yav ben aldığımdan beri sonunda kullanıyorum :pikacu:

arka kısımda f80 tutucu var demir o da kötü etkiliyor diye düşünüyorum

ekranda ısı hissetmedim hiç, hep arka kısımda. ben parlaklığo 10 da kullanıyorum bu şekilde yanmayı azaltırım diye düşündüm bana yetiyor fakat işte arka kısımın ısınması sorun cıkarırmı ilerde acaba benim monitörümün sorunu mu genel mi dite sormak istedim

fan araştırıyorum bende. kasa fanlarından alacağım ama usb cıkıslı değiller nasıl yapabilirim
YouTube videosunun yorumunda konuştuğum kişi siz olabilir misiniz :kekw:

küçük usb ile çalışan masa fanları iş görür ama çok kısıtlı alanı soğutur birazda sesli çalışır.

ben yazın pc başında serinlemek için aşağıda ki ürünü almıştım baya işe yaradı tüm monitörü ciddi anlamda soğutuyordu yetmedi monitörün yanında ki router'ı da soğutuyordu. kendimi serinletmeyi bırak monitör ve router için açıyordum o derece

Not: bu vantilatör küçük değil biraz büyük masanızda yeterli alan olmalı fotoğraftan ötürü küçük bir şey gibi düşünmeyin

%10 nası fazla geliyor yav ben aldığımdan beri sonunda kullanıyorum :pikacu:

YouTube videosunun yorumunda konuştuğum kişi siz olabilir misiniz :kekw:
benim hocam sizin kanaldı sanırım, sizin monitörün arka kısımda ısınıyor mu sizde de f80 vardı sanırıö

benim hocam sizin kanaldı sanırım, sizin monitörün arka kısımda ısınıyor mu sizde de f80 vardı sanırıö
Bilgisayarı yeni açtım bakacağım. Yazın evet çok ısınıyordu ama yakın zamanda bakmadım. Isınması normal aslında sıvı soğutma var monitörde. Bağlantı kısmında bir soğutma olmadığı için NB80'de metal olduğu için ısıyı emiyor. Bir saat sonra haber ederim ne kadar ısındığını.

Bilgisayarı yeni açtım bakacağım. Yazın evet çok ısınıyordu ama yakın zamanda bakmadım. Isınması normal aslında sıvı soğutma var monitörde. Bağlantı kısmında bir soğutma olmadığı için NB80'de metal olduğu için ısıyı emiyor. Bir saat sonra haber ederim ne kadar ısındığını.
mesela hikayeli oyun oynadığımda fps dalgalı olduğunda monitörün ısısı coktu dün, ama valorantta 240 sabitlediğimde normal düzeyde ısı oluyor. full parlaklıkta yakmadıysan ben hiç yakmam 10 da sanırım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,931
Üyeler
186,121
Son üye
Roislom
Geri