PC Temizleme Sonrası Çalışmama Sorunu

Reaksiyon skoru
9
Askerden döndüm 3 gün oldu pc yi tamamıyla söktüm harbi sağlam tozlanmış diş fırçasıyla temizledm sildim ana karta yeni macun sürdüm vs herşeyi yaptım sonra takmaya başladım herşeyi az çok bildiğim için yaptım ama rgb kısmı sıkıntılı oldu ve pc yi çalıştırdım ama çalışmadı ses yok rgb yok tık yok herhalde cennete kavuştu

Ekler

• 1000238864.webp
    1000238864.webp
    698.3 KB · Hit: 72
  • 1000238871.webp
    1000238871.webp
    437.5 KB · Hit: 72
  • 1000238872.webp
    1000238872.webp
    450.5 KB · Hit: 72
hocam tahminimce fanların rgb kablolarını takmamış olabilirsin eğer çalışıyorsa anakart bağlantın yanlış olabilir ışığı değiştiremiyorsan

Sogutucu ters takilmis

Aman hocam dikkat en fazla bilgisayarcıya götürürsün zarar verme. Sök tekrar tak.

Askerden döndüm 3 gün oldu pc yi tamamıyla söktüm harbi sağlam tozlanmış diş fırçasıyla temizledm sildim ana karta yeni macun sürdüm vs herşeyi yaptım sonra takmaya başladım herşeyi az çok bildiğim için yaptım ama rgb kısmı sıkıntılı oldu ve pc yi çalıştırdım ama çalışmadı ses yok rgb yok tık yok herhalde cennete kavuştu
tuşa bastığınızda çalışmıyorsa ya Power kabloları karıştırmışınızdır. yada temizlerken en kötü ihtimal işlemci pinlerinden birini yamultmuş olabilirsiniz. ama eğer butona basıp çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa anakartın uyarı ışıklarına bakmanız gerekmekte. uyarı ışığıda vermiyorsa birşeyler yanlış olmalı.

tuşa bastığınızda çalışmıyorsa ya Power kabloları karıştırmışınızdır. yada temizlerken en kötü ihtimal işlemci pinlerinden birini yamultmuş olabilirsiniz. ama eğer butona basıp çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa anakartın uyarı ışıklarına bakmanız gerekmekte. uyarı ışığıda vermiyorsa birşeyler yanlış olmalı.
Hiç tık yok pc de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pc açılmıyor diyor.
Senin dediğini izler yaparım da anakartın arkasındaki kasadaki girişler rgb girişleri ve accayip kafa bunaltıyor bir kbloda ekstra 3 kablo var bazıları birbirine bağlı olması gerekiyor ama hangileri işte kafa kalmadı

Sogutucu ters takilmis
Alttaki üste üstteki alta doğru döncek şekilde ayarladım

Hiç tık yok pc de
işte tuşa bastığınızda tık yok ise dediğim gibi tuşun power kablolarını karıştırmış olma ihtimali yüksek. en kotü ufak belirti vermesi gerekli. youtubeden falan bakarak yada anakartınızın guide kitapçiğından nasıl takılabileceğine bakabilirsiniz.

işte tuşa bastığınızda tık yok ise dediğim gibi tuşun power kablolarını karıştırmış olma ihtimali yüksek. en kotü ufak belirti vermesi gerekli. youtubeden falan bakarak yada anakartınızın guide kitapçiğından nasıl takılabileceğine bakabilirsiniz.

Kablolar bunlar ön taraftaki

Ekler

• 1000238876.webp
    1000238876.webp
    513.5 KB · Hit: 20
Geri