Amd gerçekten daha mı sorunlu?

Yazılım konusunda henüz Nvdia kadar değil bu bir gerçek. Ama eskisi gibi sorunlu da değil. Benim başıma bir sorun gelmedi. Msi center ile argb yüzünden daha çok sorun yaşıyorum.
Umarım AMD daha rekabetçi olur. Tekel demek yüksek fiyat demek. Eskiden PC aldığımız paralara ekran kartı satılıyor artık. Rekabet iyidir. Intel de umarım arkadan gelir.

Arkadaşlar forumda düzenli olarak amd ekran kartlı sistemlerde çökme, takılma vs. sorunları için konu açılıyor, nvidia için bu sorunları nerdeyse hiç görmüyorum veya konusu açılmıyor. Gerçekten Amd daha mı sorunlu son çıkan kartlar da dahil yoksa ben algıda seçicilik mi yapıyorum? Yanlış anlaşılmasın şuanki kartım da dahil 3 kartımda amd idi ve çok memnunum ben, çökme falam filan hiç yaşamadım bu güne kadar.
bende 9070xt kullanıyorum ve herkesin yakındığı driver problemlerini hiç yaşamadım. 1 kere yaşadım 2-3 gün önce ondada yeni çıkan 25.11.1 sürümünde OpenGL driverı saçma şekilde kullanılabilir değil olarak gözüküyo. çözümü çok basit çözdüm DDU ile silip bi alt sürüm olan 25.10.2 sürüme geçtim direk düzeldi. onun dışında tıkır tıkır Nvidia misali imzamdaki sistemi kullanıyorum.

Yıldırımlı havalarda fişi çekme alışkanlığınız muhtemelen sistemin ömrünü uzatmış, sizi tebrik ederim.
modem ve bilgisayarı çekiyorum eğer yakında olursa sesi çabuk gelirse anında hatta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende 9070xt kullanıyorum ve herkesin yakındığı driver problemlerini hiç yaşamadım. 1 kere yaşadım 2-3 gün önce ondada yeni çıkan 25.11.1 sürümünde OpenGL driverı saçma şekilde kullanılabilir değil olarak gözüküyo. çözümü çok basit çözdüm DDU ile silip bi alt sürüm olan 25.10.2 sürüme geçtim direk düzeldi. onun dışında tıkır tıkır Nvidia misali imzamdaki sistemi kullanıyorum.
vision compacttan kısıp nitro+ alsan güzel olurmuş hocam :d

modem ve bilgisayarı çekiyorum eğer yakında olursa sesi çabuk gelirse anında hatta

vision compacttan kısıp nitro+ alsan güzel olurmuş hocam :d
haklı olduğunuz yanlan var ama ben 12whpr girişten nefret ederim. bir tık boykot + diğer ürünlere ekstra para ayırarak güzel görüntü elde etmek istedim bu videolarda gördüğüm şekilde. VGA güç girişleri hep daha sağlıklı geliyor ayrıca araştırarak dikkatlice aldım ve bu bütçe bandında Pulse direk en mantıklısıydı, soğutma bloğu kalın ve abisi olan Nitro+ kadar olmasada orta segment performans sunabiliyordu soğutma olarak. tabi para problem olmasa bi Aorus 9070xt almayı daha çok severdim tasarımı çok güzel oluyor.

Nvidiaya geçtin sanırım, ne düşünüyorsun deneyimin hakkında
7700xtden sonra 4060a geçtim. Sonra 5050 5060 derken mevcutta 5080 kullanıyorum. Driver sorunu yaşamadım amd den daha stabil. Memnunum

Arkadaşlar forumda düzenli olarak amd ekran kartlı sistemlerde çökme, takılma vs. sorunları için konu açılıyor, nvidia için bu sorunları nerdeyse hiç görmüyorum veya konusu açılmıyor. Gerçekten Amd daha mı sorunlu son çıkan kartlar da dahil yoksa ben algıda seçicilik mi yapıyorum? Yanlış anlaşılmasın şuanki kartım da dahil 3 kartımda amd idi ve çok memnunum ben, çökme falam filan hiç yaşamadım bu güne kadar.
7800xt kullanıyorum en ufak sorunla karşılaşmadım binlerce kartın arasından elbette sorunlu olanlar da çıkacaktır

7700xtden sonra 4060a geçtim. Sonra 5050 5060 derken mevcutta 5080 kullanıyorum. Driver sorunu yaşamadım amd den daha stabil. Memnunum
Hocam 7700xt den 5080 e geçince daha stabil gelmesi normal değilmi çok farklı kartlar

7800xt kullanıyorum en ufak sorunla karşılaşmadım binlerce kartın arasından elbette sorunlu olanlar da çıkacaktır

Hocam 7700xt den 5080 e geçince daha stabil gelmesi normal değilmi çok farklı kartlar
7700xden 4060 a geçtim sonra 5050 sonra 5060 derken en son 5080 hocam.
4060 bile daha stabildi ve 4060nı da 2k çözünürlükte kullanıyordum.

Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler, Ancak forumlardaki o isyan konuları da boşuna değil, Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali.

özellikle RX 5000 ve eski RX 500 serisi döneminde kullanıcılarına resmen beta tester muamelesi yapıp, donanım olarak harika ama yazılım olarak yarım yamalak kartlar sürdükleri bir gerçek. Eskilerin unutamadığı o meşhur wattman hatası ve sürücülerin aşırı hassasiyeti, binlerce oyuncuyu canından bezdirmişti. Bende bunlardan biriyim. Evet, o hatalar çoğu zaman kullanıcıların kalitesiz PSU kullanmasından kaynaklanıyordu ama NVIDIA bu voltaj dalgalanmalarını tolere ederken, AMD sürücüsünün en ufak dengesizlikte "Ben küstüm oynamıyorum" diyip sistemi kilitlemesi savunulacak bir durum değil.

Bugün RX 6000 ve 7000 serisiyle işleri büyük oranda düzelttiler ama o sorunlu yaftası, geçmişte güveni kırılan kullanıcıların hafızasından silinmediği için hala devam ediyor. Yani donanım mühendisliği 10 numara olsa da, geçmiş sorunlar markanın peşini bırakmayacak maalesef.
Ben 1660s 2060s 3070 3090 serisi kartları kullandım 3090 nı 10400fle birlikte de kullandım ama hiç bir şekilde çökme vs olmadı. Şuanki sistemimde oldu oda ram oc ve işlemci oc dengeledikten sonra bir kez dahi çökme oyundan atma vs yaşamadım. bu konuda haklısın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,963
Üyeler
186,126
Son üye
yilmaz010
Geri